Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Byl jsi mým nejoblíbenějším manželem! '' ---- :-) Vcelku příjemná komedie, která stojí a padá na výkonech Clooneyho a Catherina Zeta-Jones. Skoro jsem měl pocit, že to mezi nimi jiskří doopravdy. Catherine byla nádherná a v těch jejích očích by se asi utopil velice snadno nejeden milovník vláčků :-). Druhou zásadní složkou filmu jsou výborné dialogy a i když je tam pár tupějších míst, většinu děje vás baví sledovat jak herci mají co hrát a baví je to. Film je plný herců známých jmen a tak je možná škoda, že nedosáhl na vyšší  hodnocení. Za mne je to solidní průměr a předmanželskou smlouvu trhám na tři cáry papíru ! * * * ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Paldini (s nímž a dalšími jsem tento film sledoval) musím konstatovat, že bratři Coenové už natočili lepší filmy. Vlastně všechny jejich filmy byly dosud lepší. Kdybych se striktně držel zde uvedeného žánru "romantická komedie", tak bych musel uznat, že určitě patří (v rámci zmíněného žánru) do TOP 10. Ale to jen proto, že tento žánr (mírně řečeno) nemusím. Ale je taky pravda, že představa romantické komedie od bratří Coenů se nemusí zcela slučovat s běžnými představami diváků o romantické komedii. To se zde také potvrzuje (je to skoro, jako byste chtěli po Lynchovi, aby natočil kreslenou pohádku - určitě by z toho výsledku "lynchoviny" většina dětí skončila v blázinci). Nicméně já to za romatickou komedii považuju (nenapadá mě totiž lepší žánr) a tudíž jen za tři. Ovšem pozor!! Jak již naznačuje Paldini, Sípák Joe je NAPROSTO BOŽÍ!!!! Tato role mě naprosto dostala i přes minimální prostor, minimální herecký projev - a vlastně vůbec pro svou "minimálnost". Ale scény, kde se Sípák Joe objevuje, jsou jednoznačně dominantními scénami filmu (podle mne) a pokud je v tomhle filmu něco ryze komediálního, jsou to právě scény s ním - byť ještě na první pohled to tak nemusí vypadat. :) A kromě Sípáka Joea si zmínku bezesporu zaslouží i Clooneyho zuby - ty taky přišly na řadu docela často a vlastně tvořily dost podstatnou část jeho role. :) No a samozřejmě "Zeta" - na ni se dá koukat vždy a všude, i kdyby jen tak postávala a nic neříkala.... ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na Nesnesitelnou krutost je třeba se dívat pozorněji než na běžné romantické komedie, ale na druhou stranu se také krutě nevyplatí aplikovat na ni velká měřítka jedinečnosti filmů bratří Coenů, protože tenhle film geniální skutečně není... Za vnějším tuctovým příběhem o neromantické lásce, zbohatlících a ziskuchtivých paničkách se skrývá vychytralá satira a manželsko-právnická parodie plná minimalisticky vtipných gagů (s jedním opravdu maximalistickým), které je třeba nejdříve prohlédnout a pak se jim můžeme od srdce zasmát. Film si nehraje na věrohodnou realitu, vše je přehnané v rámci jemné parodie a speciálně na první pohled nechutně sladký konec, chápu spíše jako úsměvné vyvrcholení absurdity. "You're exposed!" 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Taktické i intuitivní bitvy lásky s cynismem. Kdo vyhraje tuhle nesnesitelně krutou válku, můžeme jen tušit.. Katharine Hepburn a Cary Grant přeneseni pěkně po coenovsku do 21.století, tzn. kostýmy, nějaká ta romantika a sžíravý humor podle nezaměnitelného rukopisu bratrů z Minnesoty, do kterého mimo jiné patří i teatrální přehrávání (Clooney), karikatury lidské povahy a notná dávka mravní otrlosti. Z těch roztodivných figurek mě nejvíc bavil Paul Adelstein jako přecitlivělý asistent Wrigley a to nejen proto, že správně odhalil (v překladu ztracenou) spojitost mezi postavami Attila the Hun, Ivan the Terrible a Henry the Eighth. Ano, je to prostřední jméno.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Sex jako nástroj k nevěře, důvod k vydírání, důvod k rozvodu. Sex důvod k práci pro soukromého detektiva a hlavně pro právníka..…. Ďábelsky svůdná C.Zeta-Jones a mazaný právník G.Clooney, pro kterého slůvko nemožné je jen další výzvou. Pravda, černýho humoru mohlo být víc, ale zase to má příjemný romantický nádech. Tak trochu jiná romantická komedie….PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Bratři Coenovi uvedli, že se na filmu pracovalo téměř 8 let. (D3VIL)
  • Kniha, kterou Marilyn čte, se jmenuje "Into Thin Air" a je o zdolávání Mt. Everestu. (D3VIL)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama