Reklama

Reklama

Indiskrétní příběh

Trailer

Obsahy(1)

Půvabná Anna Kalman je dobře situovaná mladá žena, úspěšná divadelní herečka. Žije v londýnském luxusním nájemním domě i se svým služebnictvem a stále častěji odmítá nabídky své sestry, která by jí ráda dohodila nějakého toho ženicha. Až jednou se ve dveřích objeví jakýsi Philip Adams - významný finanční expert a diplomat žijící v Paříži, který přicestoval do Londýna na pozvání Annina švagra, též diplomata. Mezi Annou a Philipem dochází k milostnému vzplanutí, kterému se však zpočátku oba brání. Philip je totiž nešťastně ženatý a jeho americká manželka se s ním odmítá dát rozvést. Každý z nás však může skrývat nějaké to tajemství a je jen otázkou času, než se pravda dostane na povrch. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

dopitak 

všechny recenze uživatele

100. jubilejní obsah! Mám-li přiznat pravdu, u tohoto filmu jsem se sice ani trochu nenudil, ale nebýt famózního závěru, asi nedám víc než dvě*. Indiskrétní příběh je nejvíc snobský film (nejsnobštější), co jsem kdy viděl. Život britské smetánky je natolik vzdálen skutečnému světu, že divák nezávidí, divák se nediví, divák je znechucen. Grandiózní finále ale nakonec pobaví, je onou pověstnou třešničkou, při které si odepřete dort a raději se od srdce zasmějete. Což jsem taky udělal. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnúť či je tento film dokonalá žánrová hra alebo hnusný podraz na diváka ale je to strašná pecka. Začína to ako klasická gýčová love story ako od Danielle Steelovej, akurát s dokonalým hereckým duom Grant - Bergmanová a trošku sofistikovajším scenárom aby sa to zhruba od polovice zvrtlo ku fantastickej screwball comedy pri ktorej som sa dusil smiechom. Predstavte si ako keby sa v polovici Komanda zjavil Charlie Sheen a zvyšok filmu pokračoval v duchu Horúcich výstrelov. 10/10 " Nie je nič úprimnejšie ako keď žena klame " :) ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Uspěchaný konec s afektovanou Ingrid Bergman trošku kazí dojem z povedené konverzační romantiky (romcom), leč jinak Donen dřímá otěžě pevně v rukou. Grantova neskutečná taneční vložka, u které jsem se málem potrhal smíchy, pak představuje pomyslnou třešničku na dortu. You know... "Men are the true romanticists." 7/10! ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zcela šablonovitý hollywoodský romantický příběh ... ale! V hlavních rolích můžeme spatřit okouzlující Ingrid Bergman a charismatického Caryho Granta. A to je dostatečná výmluva, kvůli které je třeba tento film vidět. Mezi těmito dvěma legendami filmové historie to totiž pěkně jiskří. Cary navíc skvěle tančí a dozvíme se ještě jednu životní pravdu: "Nic nezní tak přirozeně, jako když žena lže." ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vstřícnější, emotivnější americká reakce na "odcizené" evropské romance typu Cesty po Itálii (kde také hrála Bergmanová). Dva víceméně dokonalí lidé si komplikují svůj vztah naprosto zbytečnými hrami, což začne být spíše zábavné než otravné teprve v poslední třetině, ospravedlňující i Ingridino lehké přehrávání (hraje herečku, která na svého amanta něco hraje). Šarm obou představitelů byl zužitkován naplno, jakkoli si někdy více pozornosti než černobíle odění herci nárokují pestrobarevné objekty, promyšleně rozmístěné v mizanscéně (rámečky obrazů jsou díky sytosti Technicoloru obzvlášť výrazné). Nedoceněn oproti tomu zůstal Londýn, přítomný vlastně jen díky prostřihům na Big Ben, ale u adaptace divadelní hry lze situování drtivé většiny dění do interiérů (navíc tak pěkných) pochopit. 75% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Když měli cenzoři problém s postelovou scénou s Ingrid Bergman a Cary Grantem, vyřešil to režisér Stanley Donen tak, že rozdělil obrazovku a ukázal obě hvězdy sice jeden vedle druhého v posteli, ale s jasně viditelnou hranicí mezi nimi. (Kulmon)
  • Ingrid Bergman za roli obdržela 75 000 dolarů plus procenta z hrubého zisku a úlevy na daních. Ve smlouvě si také vymínila týden volna na cestu do Říma, aby tam mohla strávit Vánoce se svými dětmi. (Zdroj: Kniha Charlotte Chandler: Ingrid - biografie Ingrid Bergman). (Pavlínka9)
  • Snímek byl inspirován hrou „Kind Sir“ od Normana Krasna. (Kamiiik)

Reklama

Reklama