Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (612)

genetique 

všechny recenze uživatele

(Zatiaľ) najmasovejšia akcia tejto série (tanky, výbuchy), no na celkovom efekte film stráca. Zmysluplnejší scenár by sa hodil, lebo toľko priehľadnosti si a primitívneho príbehu nakopeného v jednom filme si náš veterán nezaslúži. A ja sa rovnako ako pri Rockym, teším na dôstojnejšie ukončenie série. 60%. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V rámci subžánru "přímočará akční krvavá flákota" jde nepochybně o skvost. Likvidace, ba overkilly nepřátel jsou uspokojivě krvavé, nerealisticky nápadité až pošahané (což se u "flákot" spíše cení). Konečně je jasné, že za všechno zlo světa mohou Rusové a že se mají zabít. Mydlí se ve dne v noci, venku, na základně i v jeskyních - prostředí je tedy variabilní. Navíc je Rambo exponován/představen jako mírumilovný samaritán, jenž nejde do Afghánistánu válčit, ale zachránit přítele - vtipné. V jeho podání by i operace Orlí spár vyšla. Přidaná hodnota potenciální guilty pleasure se násobí zkultovnělými hláškami o dobře bojujícím turistovi, modrém světle, potížemi s ignorováním bolesti, chybějícím slitování a Afgháncích, co se s ničím neserou. S vybranými nejlepšími momenty v celkové délce tak 30 minut... možná bych se i bavil. +++++ V amerických filmech již hrdinní mudžahedíni nejsou důstojným a spolehlivým spojencem. Jaká historická ironie. Díky tomu dnes působí Rambo III nejen nadutě macho-militaristicky, ale vůbec skrz nasrkz hloupě. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film toho asi hodně vypoví o typycké americké patrotické mentalitě. Amík Rambo přijede do Afghanistánu, tam nejdříve všechny mudžahedíny porazí v jejich národní hře a pak je naučí bojovat v jejich vlastním prostředí, kde nikdy předtím nebyl, protože oni to samozřejmě neumí tak dobře jako on. Škoda jen, že takového Ramba nemají amíci v Afghanistánu dneska. Jeden maximálně dva by jim stačili na to aby porazili ty, se kterými John J. bojoval proti sovětům. Jinak po akční stránce je to celkem zábava. Z poměrně psychologicky propracovaného Ramba v jedničce se postupně stal dokonalý vraždící stroj, který mezi kosením komoušů občas i něco zahlásí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bůh by měl slitování. On ho nemá." Rambovi jedna válka skončila, tak si našel jinou a vydal se bojovat se sovětskou armádou. Se samopalem, nožem, detonátory, lukem a hrdinným afghánským lidem to nemohlo pro známého tesaře, doktora a horolezce dopadnout špatně. Já jsem se u toho tedy s Topperem Harleym dost nasmál, zejména údajná zvěrstva Sovětů byla propagandisticky zábavná a pod americká moudra o tom, jak se poučili z Vietnamu a do Afghánistánu by nikdy nešli bojovat, by se G. W. Bush určitě ochotně podepsal napalmem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Trojka celkem kopíruje dvojku (další osvobozování rukojmí z nepřátelské základny, další fail akce v polovině a pekelné finále), akorát to tentokrát nemá ten švih a pobíhání mezi afghánskými skalami nebaví tak jako pobíhání vietnamskou džunglí.  Rambo nůž je sice pořád sexy, ale místo na víc výbuchů, větší bicáky a delší vlasy se tu mělo tlačit na otcovsko-synovsko-kamarádský vztah Rambo-Trautman. Reaganovský politický message mi nevadí. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Natáčelo se od 30. srpna do 22. prosince 1987 v Izraeli, Kalifornii, Arizoně, Thajsku a v Pákistánu. (Varan)
  • Když utíká Rambo (Sylvester Stallone) s Trautmanem (Richard Crenna) z pevnosti Sovětů vrtulníkem, tak je při startu v blízkém záběru vidět na rotoru vrtulníku namalovaná americká vlaječka (čas 1:11 hod.). (rakovnik)

Reklama

Reklama