Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu o výši 1 200 000 dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommy Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-Klux-Klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (560)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Roger Deakins je můj bůh. To co dovede s obrazem on, to nedokáže snad nikdo jiný. Dejte mu už konečně toho Oscara. Coeni jsou taková samostatná umělecká jednotka. Ač mě žádný z jejich filmů nikdy absolutně nedostal, jejich styl je tak osobitý, že mě pořád baví koukat na další a další jejich filmy. A to přesně do puntíku splňuje Bratříčku, kde jsi. 8/10 ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tento film ma u me jedno privilegium - byl jsem na nem dvakrat v kine (sice po druhe omylem, ale nelituji). Jemna komedie z prostredi Ameriky 30. let s vybornym Georgem Clooneym, Johnem Goodmanem i vsemi ostatnimi. Rozhodne to nebude film pro kazdeho, ale mne se to moc libilo. Navic chytlave pisne - predevsim nejvetsi hit od "Hochu od sysli reky" :-) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějšch filmů od bratří Coenů. Atmosféra Ameriky 30.let z něj jen čiší, čemuž napomáhá i soudobá hudba. Scenáristická variace na Homérovu Odyseu je zajímavá a vtipná. Herci jsou výborní, hlavně pak Clooney se svojí pomádou na vlasy. Nesmírně pohodový film, který mi vždycky zvedne náladu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Braček, kde si?" Absurdná, čudná, ale veľmi zábavná story o troch utečencoch pred zákonom. Tridsiate roky minulého storočia, juh Spojených Štátov Amerických, naturálne južanské country, perfektní herci na čele s George Cloonym, geniálna kamera... to všetko v produkcii a réžii bratov Coenovcov. Coen Bros Original Quality. Tento snímok bol v roku 2001 nominovaný na cenu Oscara v kategóriach Najlepší film a Najlepší scenár. Žiaľ, ani v jednej z nich neuspel. **** ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Velmi hravá komediální road movie:-) s jemnými asociacemi na Odyssea, prostě velmi dobrý film. George Clooney zde chytl vážně skvělou roli a také se jí výborně chopil. Blbeček Tima Blakea Nelsona byl také zahrán s grácií:-). Toto byl můj první film od Coenů a musím od nich vidět další, jsem nadmíru spokojen. 4,5*! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • Nejznámější píseň „I Am a Man of Constant Sorrow“ byla poprvé vydána v roce 1913 nevidomým Richardem Burnettem. Později ji nazpíval mezi jinými také Bob Dylan, Jerry Garcia nebo The Stanley Brothers. (Tygrys)
  • Everettovo (George Clooney) identifikační vězeňské číslo je 9958-7715. (c.tucker)
  • Gangster George Nelson (Michael Badalucco) nenáviděl krávy, proto je ve filmu pokropil dávkou ze samopalu. Samotný herec Michael Badalucco ve skutečnosti miluje krávy, a dokonce jednu ve filmu Mac (1992) bez vyzvání objal. (c.tucker)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama