Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Já mám vůči většině pohádek zřejmě nějakou skrytou averzi, která mi během sledování způsobuje takřka až depresivní náladu. Tento snímek mě opravdu neskutečným způsobem nebavil. Dovedu ocenit snad pouze velmi příjemnou hudbu, sympatického hlavního hrdinu a na svoji dobu velmi kvalitně zpracovaného draka. Zbytek pro mě bylo naprosté utrpení. Zbytkem myslím zejména žalostný příběh, který v sobě neskrýval ani špetku nějaké zajímavosti. Naopak byl neskutečně stupidní. Pojednával o podprůměrně inteligentním rytíři, který nabral chybného dojmu, že mu drak zkazil dobré mravy nadcházejícího krále, který ve skutečnosti nikdy dobrý nebýval. Rytíř se tedy rozhodne začít zabíjet všechny draky v království. Poslední drak, který byl příčinou rytířova rozhořčení nad zabitím svých druhů mávne rukou a stane se s rytířem největším kamarádem, za kterého neváhá klidně položil život. Představte si podobnou situaci v běžném životě. Jste například německý učitel. Jednou jdete na nákupy k židovskému prodejci a něco si od něj koupíte. Židovský prodejce vám vrátí méně peněz, než si myslíte, že by vám měl vrátit. Velmi vás tato domněnka rozzlobí, stanete se diktátorem a rozhodnete se celou židovskou rasu vyhubit. Opravdu si nemyslím, že je tato pohádkou ideálním krmivem, které by mělo formovat mysli mladému publiku. Osobně bych se nad stupiditu příběhu klidně povznesl, ale brutálně mě snímek nudil, a to jsem se na něj celkem těšil a vkládal do něj své naděje. I když musím objektivně pochválit několik kvalitních prvků, tak je můj celkový divácký dojem žalostný. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film a navyše dračí film čo je jedna z mojich tém. Drakov já moc rád, no rozprávkových a navyše rozprávajúcich až tak nie, ale beriem to tak ako je to naservírované. Je to dobrá rozprávková fantasy zábava s dobrým dejom, pekne spraveným drakom a dobrými trikmi. Dennis Quaid mi v hlavnej úlohe príliš nesedel a výber nástupcu kráľa je priam príšerný. Dina Mayer ma tiež dvakrát nepotešila, takže herci šli tentokrát mimo mňa. Kamera je pekná, prostredie tiež, hudba je OK. Draco až na to, že rozprával bol fajn, škoda, že bol posledný. Záver sa mi príliš nepáčil, jednoducho nemám rád keď posledný jedinec svojho druhu zomrie, ale pre širšie publikum to je v poriadku. Ostávam pri lepšom priemere. 65% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Řekněme tři a tři čtvrtě hvězdičky. Mám hrozně ráda pohádky a když se nějaká povede, mám tendenci jí nadržovat. Hlavní nápad je skvělý, stejně jako hudba a zpracování draka. Slabinami jsou výprava, hlavní záporák a nedomakanost scénáře. Nemám nic proti Robu Cohenovi, ale možná by to chtělo evropského režiséra. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zvláštní fantasy, které je chvíli jakoby pro ty úplně nejmenší, že divák už už čeká, kdy zpoza kopce vyskočí Lálá, a chvílemi zasáhne tou neordinérní (na dětský film opravdu nebývalou) krutostí. Sám nejsem nějaký uhrovatý obdivovatel toho haló kolem draků a tak mě tenhle film za lidské srdce příliš nevzal. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Totální srdcovka! Na tomhle filmu jsem vyrůstal a miloval ho. Ačkoliv je to béčková fantasy, tak skvostně vyvedeného draka, který má navíc obrovské charisma, jinde opravdu nenajdete. Navíc kdo si jako já potrpí na lehkou fantasy nezatíženou o tunu kýčovitých kouzel s uvěřitelným a částečně reálným světem, musí si hrozně chrochtat. Lepší dračí film neznám. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 57 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jason Isaacs hrá postavu Lorda Feltona, nepriateľa draka menom Draco (Sean Connery). O niekoľko rokov neskôr v sérii o Harrym Potterovi hral postavu Luciusa Malfoya, ktorý ma syna menom Draco, pričom jeho predstaviteľ sa volá Tom Felton. (H4ku11)
  • Když Bowen (Dennis Quaid) při závěrečné bitvě v lese propíchne svým mečem jednoho z rytířů, vytáhne z něj poté meč bez jediné kapky krve. (Mia...)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama