Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na Ed HARRISE a Susan SARANDONOVOU, ale že to bude taková "poučná" červená knihovna, to jsem opravdu nečekala. Vůbec si nedovedu představit situaci v rodině, kde dochází milenka bývalého manžela za dětmi a vlastní matka ji bere jako nějakou "aupair". A takových hloupých situací je tam více. Hlavně prostořeká holka, které nikdo nedá přes hubu. No vydržela jsem to, ale DVD si nekoupím. ( A Ed Harris tam má roličku, kerou by mohl zahrát i začínající herec). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to celkem dobrá a příjemná rodinná drama. Příběh je opravdu výborný. Škoda, že se z toho nevytěžilo více. Mohlo být více dramatických scén a ne nudné scény, kterých bylo celkem dost. I tak jsem spokojený, daleko to ke čtvrtý hvězde nemělo. Herecké obsazení dobré. Hudba povedená. Takže na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Celkově hodnotím na 69% = *** ()

Reklama

Damielka 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus má asi nějaký mindrák z dětství. Možná mu se s ním jeho matka odmítala mazlit, že skoro ze všech filmů udělá takovou srdceryvnou, sladkobolnou show, u které se cítíte provinile, když vám v ten správný okamžik nevytrysknou slzy. Druhá nebo první je sentimentální a strašně předvídatelný film. Ale když mě přijede navštívit babička, jsem ráda, že jí mám co pustit. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jedinečný a úchvatný film, který nenechá jedno oko suché. dechberoucí výkon susan sarandon, sympatický a uvěřitelný příběh, který není jen sladkou sentimentální kaší, ale obsahuje i pár dost hořkých kapek... v mých očích prostě fantastický snímek, i když pro někoho to může být jen další prvoplánovej doják. dávám 90% a ať třeba mě vezme čert, já jsem nadmíru spokojenej... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Kašlu na Vaše oblíbené "klišé" nebo "sentiment", čtu to u každého druhého filmu a v tomhle případě se jedná o krásnej film, který se podle mě vážně trochu podceňuje... Ano, jak tu někdo napsal - tenhle film má účel rozbrečet diváka a to, že je dojemný (až sentimentální, zda-li chcete) neznamená, že je kvůli tomu špatný a měl bych šetřit hodnocením. Tohle drama není přelomové, ale má výbornej námět k zamyšlení a jsem rád, že to dopadlo takhle. Ty herecké výkony byly vážně kvalitní - hlavně Susan Saradon a Julia Roberts (co také čekat od tak dobrých hereček). Pro mě vážně silnej film, kdy jsem na konci málem brečel jak malej :) Při takových filmech si můžeme ledacos uvědomit a proto si vážně netroufám kritizovat sentiment, jako většina tady... A na závěr: neříkám, že je film dokonalý, má svá slabá místa.. ale u tohodle filmu je moc rád přehlídnu. Film je tak mezi 4 a 5*, ale když to tu vidím, tak si přidám... :) A pomalé tempo se zde také hodí! Ale nikomu to tu nebudu cpát. Podle mě je ta nominace na Zlaté Glóby na místě. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Režisérova dcera Eleanor Columbus se ve filmu na chvilku objevila jako holčička na hodině baletu. (HappySmile)
  • Film byl věnován vzpomínce na Irene Columbus, což byla matka režiséra Chrise Columbuse, která rok před vydáním filmu zemřela na rakovinu podobně jako hlavní postava tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama