Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ač žena, jsem značně imunní vůči romantice; vlastně se filmům založeným na tématu "ona - on - a jejich láska navzdory nepřízni osudu" programově vyhýbám. Než v knihkupectví projdu kolem regálu s růžovou či červenou knihovnou, přežehnám se proti zlu a bázlivě odvracím zrak. Čas od času však srážka s nějakým cajdákem nastane a ne vždy má tragické následky v podobě žaludečních křečí a psychického traumatu. Tak třeba "Hříšný tanec", oblíbený film mojí starší ségry. Nepropadla jsem sice kouzlu Patricka Swayzeho, nenapodobovala taneční kreace, neposlouchala soundtrack do zblbnutí, ovšem nemám ani potřebu vylévat žluč. V nejmenším mě neláká vidět "Dirty dancing" potřetí za těch cca 20 let, co navštívil poprvé česká kina, vím však, že bych tu podívanou s trochou zívání zvládla. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vrcholom kariery, nedávno zosnulého amerického herca, Patricka Swayzeho je "Dirty Dancing". Navždy zostane filmovým fanúšikom známy predovšetkým ako vášnivý, mladý tanečník Johnny Castle z tohto snímku, ktorý v roku 1987 natočil režisér Emile Ardolino. Nemám ku tancu žiadne vlohy. Nedokážem vyjadriť svoje emócie týmto spôsobom. Preto tanečné filmy moc nemusím. Zvlášť tie z posledných rokov, ktoré sú plné hip hopu, street dance a podobných opičích exhibícií. "Hriešny tanec" je však celkom v pohode, najmä jeho rock´n´rollové pasáže. Patrick Swayze a Jennifer Grey vytvorili sympatický pár. Seklo im to spolu. *** ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka. A tato dvě slova dvakrát podtržené. Totální hovnovina, která se může líbit pouze slečnám a teploušům, kteří jako jediní mají právo najít si v tomto nesmyslu nějaké zalíbení, protože oni jsou jinak smýšlející tvorové. Pokud se neřadíte ani do jedné skupiny a přesto se vám tenhle výplod chorého a neuznávaného režiséra líbí, tak potom byste měli zvážit návštěvu nějakého uznávaného psychologa, který by vám pomohl odhalit vaše skryté odchylky od normálu. Nevzpomínám si, že bych tuhlu blbost někdy viděl celou v jednom kuse. Vždy tak 5 až 10 minut. Při delším sledování bych si asi způsobil nějakou disfunkci některé části mozku a za to mi to nestojí. Pokud vás někdo požádá vidět tuhle kokotinu celou s ní/ním ( zvolte si podle orientace), tak si rychle najdětě supervýmluvu a prchejte. A protože jsem hrozně hodný a mám pro vás pochopení, tak zde přikládám seznam těch nejpoužívanějších výmluv, které je potřeba střídat. Vymyslet další je otázka pouze vaší fantazie.: 1)Bolí mě ruka/hlava/noha/břicho/záda/zub/zuby jdu tedy spát. 2)Jsem unavený. Jdu spát. 3)Brzy ráno vstávám. **Rozhodně tyto výmluvy nezaměňte s frázemi jako jsou: ,,Jdu na pivo!" nebo ,,Chci se dívat na fotbal/hokej/baseball/tenis/basketbal/porno/rugby/NFL/další oblíbené EXISTUJÍCÍ sporty." Mohlo by to nadělat problémy. Myslím, že se z mého komentáře dá vycítit můj postoj k této zmrdovince a není tedy potřeba se více rozepisovat. TOTÁLNÍ ODPAD. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Abortus filmového vkusu postavený na premise, že Bejby nebude sedět v koutě, protože přinesla melouny. Dokážu se vcítit do kůže těch, co Dirty Dancing deformováni omezenou nabídkou milovali či pod vlivem romantických chimér stále milují, ale marně pátrám v paměti, jestli jsem někdy viděl film, kde by byl takový kontrast obstojného soundtracku a zoufalého obsahu. A teď si ještě představte, jak by to v horském letovisku vypadalo, kdyby se hlavní hrdinové namísto žhavého tance věnovali například badmintonu.. V mém alternativním vesmíru spolu na parketě tančí v těsném objetí Johnny Castle a v bílé uniformě oděný Pete „Maverick“ Mitchell a Bejby za nimi mopem vytírá tu lepkavou stopu. Snad je to jen limonáda… ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Letní romantická slaďárna, která má své kouzlo. A světe div se, dá se přežít (nikoli užít) i bez něžné polovičky po boku. Českým mužům byla Swayzem na dlouho nastavena vysoká laťka a u některých děvčic dokonce trvá dodnes. Navíc mám škodolibou chuť přihodit jednu hvězdičku za ten příšerný, ovšem vpravdě kultovní, původní český dabing. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Pro Patricka Swayzeho bylo frustrující, že jeho Johnny Castle je horším tanečníkem než on sám. Aby totiž byla postava věrohodná, nemohl tančit naplno. Jeho matka Patsy Swayze, která jej učila tančit, výkon později zkritizovala s tím, že Swayze ve skutečnosti tančí mnohem lépe. (pufina)
  • Jennifer Grey (Baby Houseman) dělaly velké problémy milostné scény. Nechtěla líbat Patricka Swayzeho (Johnny Castle) na ústa. Režisér nakonec její upejpání nevydržel a řval na ni, ať zavře oči a myslí přitom na svého kluka. (kapsomut)
  • Soundtrack k filmu sa stal v USA 11x platinový a 18 týždňov držal na prvej priečke rebríčka "Billboard 200 Album". Dodnes sa ho predalo viac ako 32 miliónov kusov, čo z neho robí jeden z najpredávanejších albumov vôbec. (monalisa69)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama