Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šimon, řečený Spravedlivý (V. Beneš), jednou spatřil za mrazivým oknem překrásnou, ale smutnou dívku (M. Kuklová), do které se rázem zamiloval a vydal se ji hledat až do končin na okraj světa, kde vládly dvě urozené sestry – Pravda a Lež (J. Březinová a M. Vančurová) – k nerozeznání si podobné. Jenže jak najít dívku, o níž neví ani jak se jmenuje a kde bydlí? A mohou mu Pravda a Lež pomoci, když je Šimon nerozezná? Krásné panovnice Šimonovi kladou překážky, může se jich zeptat na tři otázky a musí poznat, která z nich mluví pravdu. Než se mu ale podaří krásnou dívku zbavit prokletí, čeká ho ještě řada zkoušek… (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

kingik 

všechny recenze uživatele

Televizní pohádka, na kterou se příjemně kouká, ale k něčemu většímu se neodhodlá. To mně tam chybělo, ale možná tím, že je to takové obyčejné a televizní, to nedokážu až tak docenit. Mělo to svůj půvab a výběr herců byl trefný. Rovněž námět nebyl nějak moc ohraný, ale stejně jsem měl pocit jako by si vypůjčoval od jiných pohádek, ale šikovně to uměl zakamuflovat. Pěkná pohádka pro pohodové chvíle. 60% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejvydařenějších typických nedělních pohádek. Mix studiové a v reálu točené pohádky zaujme malé i dospělé diváky. Hlavní hrdina Šimon řečený Spravedlivý se vydává společně s přítelem Cyrilem hledat dívku, kterou tajemně spatřil jednoho dne v okně. Přichází k sestrám Pravda a Lež, které ho nasměřují, kudy jít, co dělat a co hledat. Dobré herecké výkony, charistmatický Kostka a celková pohoda jsou dobrými devízami této hezké pohádky. Hudba: Vadim Petrov ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ať se propadnu, kdysi jsme pohádky uměli. Stejně jako Honajzovi i mně vrtá hlavou osud ostatních prokletých, to se mělo dořešit. Taky bych řekl, že ta falešná Hana, kterou Spravedlivému přivedli na dvorci Pravdy a Lži, byla hezčí než Kuklová. Jinak hezká pohádka, v porevoluční úrovni podobné poměrům na Půlnočním dvorci jedna z nejlepších TV pohádek. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Krásná a povedená pohádka. Nelze srovnávat s klasickými pohádkami typu Šíleně smutná princezna nebo těmi modernějšími nákladnějšími jako je např. Princezna ze mlejna. Tohle je šuplíček těch televizních pohádek co si rádi pustíte v neděli odpoledne. A to jedna z těch skutečně nejpohádkovějších.... A pokud si pustíte Pravdu a lež, určitě se vám bude líbit. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ideální televizní pohádka. Občasné levné kulisy, občasné pěkné exteriéry. Herci sympatičtí, žádná vyloženě hvězdná jména a přece se na to dobře koukalo. Občasné zmatení různých pohádkových motivů, ale alespoň z toho bylo cítit, že nemá žádné klasické kořeny a přesto jsem z toho cítil hned několik pohádek. Největším zklamáním pro mě byly ústřední dvě sestry. Hlavní zábavou pro mě byla babka se svým hluchým potomkem a taky ústřední dvojice s jejich love interests. Nakonec to vše hezky pohádkově dopadlo. Kdybych na tuhle pohádku narazil znovu, asi bych ji znovu dokoukal, a to se cení. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama