foto

Vladislav Beneš

  • nar. 28.11.1956 (60 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Od dětství působil v dabingu, uplatnil se také jako dětský herec na několika divadelních scénách (Národní divadlo, Divadlo E. F. Buriana). Po gymnáziu vystudoval herectví na DAMU, načež strávil dva roky v Divadle J. Průchy v Kladně (1980-1982), od roku 1982 je členem činohry Národního divadla v Praze. V divadle ztvárnil řadu postav v klasickém (Romeo a Julie, Sen noci svatojánské, Višňový sad) i moderním repertoáru (Obsluhoval jsem anglického krále, Věc Makropulos atd.)

Ještě jako gymnazista se Beneš objevil před filmovou kamerou, například ve snímku POSLEDNÍ PLES NA ROŽNOVSKÉ PLOVÁRNĚ (1974). Filmografie Vladislava Beneše je nejpočetnější z přelomu 70. a 80. let, kdy ztvárnil sebevědomé a temperamentní mladíky v několika filmech, inscenacích a seriálech, nikdy se ale nejednalo o hlavní roli. Za zmínku stojí jeho účast v mezinárodně oceněném televizním filmu CHVÍLE PRO PÍSEŇ TRUBKY (1979) nebo později v dvoudílné televizní hře NEVĚSTA (1985) a TCHÝNĚ (1986). Na filmovém plátně se Beneš objevil naposledy již v roce 1982 v propagandistickém snímku POSLEDNÍ VLAK (1982), od té doby vystupuje výhradně (nicméně nijak často) v televizi.

Kromě hraní divadle se Beneš věnuje také divadelní režii, působí též jako pedagog na pražské konzervatoři. Významnou součástí Benešovy práce je dabing, jeho hlasem promlouvají například Richard Gere nebo Pierce Brosnan, velké dabingové příležitosti mu přinášejí také zahraniční seriály (například Kriminálka Las Vegas).

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2015 Stopy života - Derniéra (TV film)
Stopy života - Svatba (TV film)
Stopy života - Tatínek (TV film)
2008 David a Goliáš aneb Pepička to zařídí (divadelní záznam)
2007 O uloupené divožence (TV film)
2003 Společník (TV film)
2002 Miláček (TV film)
Z rodinného alba (TV film)
2001 May Day (TV film)
1999 Nenávist (TV film)
Zakletý vrch (TV film)
Ze života pubescentky (TV film)
1998 Smůla (TV film)
1997 Měsíc pro smolaře (divadelní záznam)
1995 Netrpělivost srdce (TV film)
1992 Pravda a lež (TV film)
1991 Král a zloděj (TV film)
Krásná čarodějka (TV film)
Uzavřený pavilón (TV film)
1989 Romance o vodníkovi (TV film)
Zkouška kvality (TV film)
1988 Kverulantka (TV film)
Motanice (TV film)
Někdo musí z kola ven (TV film)
Proces s vrahy Martynové (TV film)
1986 Kámen a růže (TV film)
Švec z konce světa (TV film)
Zrání (TV film)
1985 Matka (divadelní záznam)
O mrtvých jen dobře (TV film)
Tchyně (TV film)
1984 Čertův švagr (TV film)
Chytrá princezna (TV film)
1982 Poslední vlak
1980 Chvíle pro píseň trubky (TV film)
Rytmus 1934
Svítalo celou noc
1979 Historie začíná pod kaštany (TV film)
1978 Cesta domů (TV film)
1977 Dary hadího krále (TV film)
1975 Na konci světa
Pomerančový kluk
1974 Kolečkáři (TV film)
Lidé z metra
Poslední ples na rožnovské plovárně

TV seriály

2017 Temný Kraj (TV seriál)
Pekelníci pokračování (E08)
Pekelníci (E07)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
2014 První republika (TV seriál)
Jízdenky do Paříže (S01E18)
Rudi (S01E09)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
Tak trochu ženatý (S01E09)
Mořský vánek (S01E08)
Svatební košile (S01E06)
2013 České století (TV seriál)
Veliké bourání (1918) (E01)
Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cukrárna (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Úmyslné nehody (S01E06)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Ruce s dlouhými prsty (E06)
Chobotnice 6 (TV seriál)
1988 Rodáci (TV seriál)
1986 Gottwald (TV seriál)
1984 Sanitka (TV seriál)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Cyklista (E05)
1981 Poručík Petr (TV seriál)
Zloděj (E02)
1979 Inženýrská odysea (TV seriál)
1978 Robinsoni z Kronborgu (TV seriál)

Dokumentární

2015 Backstage: Othello, benátský mouřenín (TV film)
Útěk na Papuu-Novou Guineu (TV film) - vyp.
Útěk na Vanuatu (TV film) - vyp.
2013 Radokova Trojská válka (TV film)
2010 Gustav Mahler

TV pořady

2017 Skutečné příběhy (TV pořad)
2016 Nejvyšší soud (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace