Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na poměry docela slušný horor, který přijíždí metrem přes Německo z Velké Británie. Franku Potente si moc neužijete furt někam běhá a snaží se zachraňovat lidi, než v půlce filmu pochopí, že by měla nejdřív zachránit sama sebe. Je trochu nesmyslné jakým způsobem vytrhli metro a všechny stanice metra ze světa. Žena běhá po stanici a nikdo nikde? Ani žádná kamera co by ji viděla? A když už se někdo najde je jen jeden? No Nechme to být. Trochu nevyužitá linii o tom co se vlastně stalo tam v dole v metru. Celkově se u filmu chvílemi trochu zaklepete, ale o mrazivých 85 minutách plných naprosté hrůzy se opět mluvit nedá. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

35 % - Plusem filmu je zajímavé prostředí, kam je příběh situován – tedy klaustrofobní prostory londýnského metra. Z tohoto plusu ale režisér a scénárista Christopher Smith nedokázal vytěžit nic navíc. Hlavního zabijáka se moc nebojíme, protože po půlhodině filmu je na plátně pořád, a tak osvědčené pravidlo hororu, že nejvíc strachu nahání to, co není příliš vidět, beer rychle za své. Kromě toho příběh nemá gradaci, je to vlastně neustálý útěk hlavní hrdinky před monstrem, který ve finále nemá ani pořádnou pointu. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jak já na těchhle rutinních slasherech miluju, když postavy vraždícího maniaka (který musí asi zvládat reinkarnaci, neboť jsem ho již spatřil asi v padesáti filmech a ne všechny byly horory (Pán prstenů, Sin City apod.)) nedodělají, on sípe na kolenou, ale ne, nechají ho být a rychle pryč, on se mezitím vzpamatuje a my se můžem těšit na další fight. Jako já toho tvůrce nechápu. Když nemám prachy a neumím psát, tak se aspoň snažím využít atmosféru zajímavýho prostředí. Nebo z toho udělám aspoň gore (to mě napadlo při té promarněné scéně na chirurgii). Ne, že zabiju nadějné intro i nadějný tajuplný začátek na perónu totální exhibicí klišé a lekaček, u kterých víte s desetisekundovým předstihem, že přijdou, čili jaksi postrádají onu podstatu. Film snad stojí za zkouknutí možná kvůli prostředí a také kvůli překvapivé morální facce v závěru. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelný, hnusný slasher, který by si možná chtěl pohrávat s paranoiou prázdného nočního metra (žádné metro na světě není v noci takto prázdné, ale Smith se asi inspiroval u Subway od Luca Bessona). Je to i nelogické, pitomé a vcelku nudné. A že vraždí glum, to vypadalo tak směšně. Postavy se opět chovají iracionálně ("a ne a ne nepotopím se", "ne, nebudu hledat východ", "ne, neumlátím ho tyčí, když můžu") a Franku Potente zde narvali do tak hnusných šatů, které jí nedělají dobrou postavu, protože vyniká leda její velká prdel a tlustá stehna, navíc ten blond přeliv je jak z E55. Odporný slasher ve všech směrech. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Opuštěné metro by bylo ideálním prostředím pro horor, kdyby ho tvůrci nezasypali příšerným nelogickým bordelem - v Londýnských tunelech si pobíhá magor, vraždí lidi včetně ostrahy na potkání, schovává se v záhadném doupěti s lékařským materiálem a nikdo o ničem samozřejmě neví. Uprostřed noci v metru stále jezdí vlaky a člověk přesto nemá šanci dostat se v jednom z největších evropských měst ven, protože zavřeli - co to sakra je? Největší slabina je však v záporákovi - nic mizernějšího, co se týká nápadu i provedení, jsem snad ještě neviděl. V jedné scéně tenhle ocásek masakruje člověka s kadencí armády terminátorů, v další dostává nakládačku od vyděšené holky, v jiné se chová jako neškodný idiot. Pokus o nástin záporákova původu je docela komická záležitost. Možná si někdo uvědomil, že tenhle průjem už lepší nebude a chtěl ho mít rychle za sebou, takže se stejně ve výsledku nedozvíme nic. Metro nakonec zachraňuje jen slušná atmosféra a občasné známky napětí v první polovině - 6/10. Druhá polovina, kde už je kašpar v roli záporáka odhalen, je čistokrevný odpad. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)

Reklama

Reklama