Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý využíva atmosféru metra v nočných hodinách, stiesnenú, nepokojnú a mrazivú. Podzemné vlaky sú vďačnou obeťou horrorových príbehov, no a pokiaľ ide o mňa, vždy si ich rád pozriem. Príbeh začína hneď poriadne z ostra a behom pár minút sa dočkáme poriadneho nárezu. A je hneď jasné, komu vyhovovať bude a komu nie. Brutálne scény by miestami zaslúžili aj špeciálne označenie R*, pretože podobné zverstvá sa málokedy dočkáme aj od sadistických horroroch od šikmookých, ktorí sa v nich niekedy doslova vyžívajú. Okrem klasických vyvražďovačiek sa postupne dostane k slovu aj thrillerový žáner s náznakom vyšetrovania, veľmi rýchlo nás však Vinnie Jones so svojim kladivom a železným hákom uistí, že dej bude nekompromisný a že sa ešte máme na čo tešiť. Tešiť som sa však prestal v posledných minútach, kedy tvorcovia záver naozaj nezvládli, zaslúžil totiž oveľa lepšiu a možno jednoduchšiu pointu, originalita za každú cenu bola citeľná a a zbytočná. 75%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že je film mnohem komplexnější než pouhopouhý vraždící maniak v metru.  Člověk totiž může poměrně snadno dojít k chybnému závěru ještě před sledováním. Nejedná se sice o můj šálek hororu, ale i tak jsem nakonec rád, že jsem se k tomu přecijen po letech dokopal. Jako první mne velice překvapilo hvězdné obsazení v čele s Bradley Cooperem. V takové sestavě totiž selhání nepřipadá v úvahu. Příběh je ucházející, ale v některých chvílích pokulhává a já se poměrně dost nudil. Strašidelné to není téměř vůbec, ale to si alespoň snímek kompenzuje značnou dávkou brutality. Celou dobu jsem měl s hodnocením jasno, čímž výrazně otřásl až závěr. Tam, kdyby to bylo lépe vysvětlené a nevhodili nás do toho jen jako rybu do vody se slovy ,,přeber si to, jak jen chceš", mohly to být krásné 4*. 67% PS: Asi už nikdy nepojedu posledním metrem..... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kurevskej mega namrd. Film sice neni ciste horor, ale spis hororovej thriller, takze tu jsou bohuzel i sceny mimo metro, ktery misty trochu nudi, i presto, ze je pribeh celkem zajimavej, ale jakmile se dej odehrava v metru, tak je to fakt brutalni rezba. Krev caka na vsechny strany, par paradnich gore a libova smrt Teda Raimiho. No a navic tu radi hyper dokonalej Vinnie Jones s kladivem, kterej behem filmu rekne jedno slovo a celou dobu se tvari desne nasrane. No a konec je taky hodne zajimavej, skoro az tak, ze by si zaslouzil nejakej prequel, na druhou stranu sem se nemoh ubranit pocitu, ze jsem to zaverecny odhaleni uz nekde videl, ale je mozny, ze sem to pouze cet v Barkerovo povidce. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke jménu autora předlohy a producenta Clivea Barkera a vzhledem k povídce samotné jsem čekal větší splatterovou jízdu, která v současné době v horrorové produkci, alespoň mně, hodně chybí. Krvavosti a rozmašírovaných hlav jsem se dočkal, přesto musím napsat, že Kitamura má hodně velké rezervy a mohl klidně ještě přitlačit na pilu a to doslovně. Potenciál na to má, odvahu zdá se ne. I tak považuji Midnight Meat Train za nadprůměr mezi současnými horrory. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No vida, jak to Vinnie umí s kladivem a to během kariéry ani nehrál za West Ham United.. Digitální metro-jatka utopená v nenápadité kriminální linii. Jinými slovy, okázalé kamerové průlety soupravou a krvavé lázně jen stěží dokážou zakrýt chatrně odvyprávěný příběh se zcela se nehodícím, přesto ryze barkerovským, vyvrcholením. Koneckonců, ani Jones s pokyny: „Mrač se, stejně nic jiného neumíš a opovaž se říct víc než v Gone in Sixty Seconds..“, do své role příliš nezapadl. Přemýšlel jsem, jak by film asi vypadal, kdyby se točil v Česku. Fotografa by hrál Ondra Vetchý, protože má ty kluky s Bleskem zkrátka rád a sadistického vraha, co shání potravu pro bezdomovce nad stanicí, by mohla ztvárnit známa sparťanská ikona, co stejně jako Vinnie často končila ve sprchách předčasně. Distribuční název: "Blikanec mezi Florencí a Hlavním nádrážím" ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Náhrdelník, který ve filmu nosí policejní důstojník má stejný symbol jako Mahagonův prsten. (Pumiiix)
  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)
  • Ústřední protagonisté Vinnie Jones a Bradley Cooper se narodili ve stejný den, a to 5.ledna přesně deset let od sebe. (Othello)

Reklama

Reklama