Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování drog. Vydírání. Lichva. Vítejte v Hollywoodu! Vymahače dluhů Chiliho Palmera (John Travolta) už jeho kšefty přestávají bavit. A tak když přijíždí do Los Angeles, aby dostal peníze ze zkrachovalého filmaře Harryho Zimma (Gene Hackman), sype ze sebe Chili tak drsné historky, až z toho má Harry filmový svénář. V několika okamžicích se Chili ocitá ve víru Hollywoodu: vede řeči s filmovou hvězdou Martinem Weirem (Danny DeVito), začíná si s kálovnou béčkových filmů Karen Flores (Rene Russo) a večeři v těch nejmódnějších restauracích. Novému úspěšnému producentu by vlastně všechno mělo jít jako po drátkách, kdyby ho konečně nechali na pokoji pašeráci drog a rozzlobení gangsteři! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

castor 

všechny recenze uživatele

Mafián John Travolta možná válí, ale zbytek téhle černé komedie postrádá tah na bránu i sílu dílčích point. Maká coby výběrčí pro velké šéfy, jenomže miluje film a je rád, že se díky novému kšeftu dostává do Los Angeles. Rozjede se tak řada událostí, ve kterých jde o velké peníze. I o život. Je to košaté, je to ukecané, ale nemá to šťávu. Vím, že literární předloha nebyla žádnou knížečkou o třiceti stranách, ovšem je toho moc a chybí tomu konzistentnější tvar. Neseděla mi atmosféra, nevnímal jsem emoce. Jen se kapánek nudil a nejednou sledoval hodinky. Ještěže látka alespoň přilákala řadu velkých hereckých jmen. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že první vystoupení Chilliho Palmera bylo o něco lepší než druhé. Jak to říci, bylo o něco více ostřejší než v Be Cool a Travolta na mě zde působil jako větší sympaťák! Be Cool vlastně nepřineslo nic moc nového jeho charakteru. V tomto snímku to bylo neotřelé a originální. Takže Chyťe ho! si dovoluji tvrdit, že je lepší než Be Cool. Davám mu 3,5* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia režiséra Barryho Sonnenfelda. Viac než kriminálnu zápletku autorov filmu zaujíma hryzavo ironický pohľad na americký zábavný priemysel. John Travolta v osemdesiatych rokoch takmer zabudnutý herec, sa vrátil na výslnie slávy rolou mafiánskeho zabijaka Vincenta Vegy z Tarantinovho filmu Pulp Fiction - historky z podsvetia a potom potvrdil svoju hviezdnu pozíciu, ale našiel tiež novú hereckú polohu. Práve tu využil aj vo filme Chyťte ho! Hryzavo ironický humorný pohľad do hollywoodskeho zákulisia je obsiahnutý v samotnej premise príbehu: sebavedomý gangster nachádza ideálnu sebarealizáciu medzi filmovými producentmi a hereckej superstar môže dať odbornú lekciu, ako hrať profesionálneho úžerníka. Sonnenfeld zachoval sarkastický štýl; predmetom ironického zosmiešnenia je tu jednak sám Hollywood, jednak gangsterskí protagonisti, ktorí však majú predobraz v postavách hollywoodskych filmov. John Travolta rozvíjal svoju novo nájdenú image ostrého chlapíka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30,250,000Tržby USA $72,101,622Tržby Celosvetovo $115,101,622 ║ Zo začiatku to vypadalo na riadne zábavný úlet ale nádeje sa rýchlo rozplynuli a dej mal len ľahší dojazd do cieľa, bez obohacujúceho výsledku, škoda, herecké zoskupenie bolo fajn, niekoľko uletených gagov potešilo a to je tak všetko, vo výsledku len všedný priemer. /60%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Režie se měl původně ujmout Quentin Tarantino, který místo toho udělal fanouškům Elmora Leonarda radost o dva roky později Jackii Brownovou. A nejspíš tomu tak mělo být. „Esence“ námětu v podobě svěží komedie v pohodě obstává, těžko si však totéž představit jako základ hutné tarantinovky. K ní chybí pár mrtvol a hodně flashbacků. Právě Tarantinem z filmového zásvětí přivolaný John Travolta ale musí i pod vedením Barryho Sonnenfelda udělat radost všem znalcům historek z podsvětí. Bez zaškobrtnutí ztvárňuje kvintesenci filmových mafiánů a obecně cool chlápků, kteří jsou se slovem „zločin“ obeznámeni i prakticky (zasloužený Zlatý globus). Nejvíce aluzí, včetně blbinek jako je nasvícení záběru, vyvolává vzpomínku na Kmotra. Opodstatnění přítomnosti Doteku zla nebo Rio Brava má již méně co dělat s obsahem filmu a nejspíše souvisí s obdivem tvůrců k těmto dílům. Sledování Chyťte ho! vám krom znalosti pozadí (drby ze zákulisí) i popředí (konkrétní filmy) filmového světa zpříjemní také dobrá znalost angličtiny. Některé slovní hříčky utkví v paměti („It's chilly outside and it's Chili inside. It's a regular fuckin' chili-fest!“). Na odbyté DVD titulky (z Doteku zla je Dotek ďábla) v tomto ohledu nelze moc spoléhat. Ne u každého dialogu, protože na dialozích film stojí, máte jistotu, že bude dost vtipný, jistojistě ale bude veden dost zajímavými herci. Menšími, většími či zapomenutými hvězdami. O hvězdách, o tom, „dostat prťavce“, vlastně celá tahle nebezpečně svůdná branže je. 75% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film ve kterém si zahrál Vito Scotti. (Pumiiix)
  • Představitelka Karen Rene Russo je velmi alergická na sezam, což jí nejednou zkomplikovalo i pracovní život. Když se ucházela o roli v tomto filmu, situace se víceméně opakovala, a to v poměrně nevhodnou dobu: "Sešla jsem se s Dannym DeVitem a Barrym Sonnenfeldem. Bylo to v hotelu Peninsula. Objedala jsem si tuňáka a říkám číšníkovi: 'Dohlédněte na to, aby tam nebyl žádný sezam.' Řekla jsem mu to třikrát. Byli jsme právě uprosted povídání, když jsem si všimla, že něco nesedí. Řekla jsem: 'Víte co? Měli bychom si trošku pospíšit..." Ano, potřebovala lékařskou pomoc. "Zašli jsme nahoru do Barryho pokoje. Zatímco jsme čekali na doktora, pocítil hypochondr Barry náhle náhle podivné svědění a Danny DeVito se taky začal ošívat. Doktor, a byl to nejdivnější doktor na světě, mi kladl dotazy jako 'jak jste stará?' Moc se mi do toho nechtělo, koneckonců jsem se právě ucházela opráci, ale musela jsem říct: 'je mi čtyřicet.' Pak se zeptal: 'Kdy jste měla poslední menstruaci?' a 'brala jste někdy drogy?' Danny nakonec řekl: 'Hej, Barry, tohle všechno jsme přece chtěli vědět, ale neodvážili jsme se zeptat.' To byl můj pracovní pohovor." (NIRO)

Reklama

Reklama