Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování drog. Vydírání. Lichva. Vítejte v Hollywoodu! Vymahače dluhů Chiliho Palmera (John Travolta) už jeho kšefty přestávají bavit. A tak když přijíždí do Los Angeles, aby dostal peníze ze zkrachovalého filmaře Harryho Zimma (Gene Hackman), sype ze sebe Chili tak drsné historky, až z toho má Harry filmový svénář. V několika okamžicích se Chili ocitá ve víru Hollywoodu: vede řeči s filmovou hvězdou Martinem Weirem (Danny DeVito), začíná si s kálovnou béčkových filmů Karen Flores (Rene Russo) a večeři v těch nejmódnějších restauracích. Novému úspěšnému producentu by vlastně všechno mělo jít jako po drátkách, kdyby ho konečně nechali na pokoji pašeráci drog a rozzlobení gangsteři! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Chilli Palmer (John Travolta) se vydává do Hollywoodu, kde by měl vymáhat od producenta Harryho Zimma (Gene Hackman) zpět ukradené peníze. Filmová branže jej však natolik zaujme, že se rozhodne stát se poradcem producentů pro gangsterské záležitosti. A přitom třeba získat peníze, které leží zavřené v bezpečnostní schránce na letišti. A nebo srdce krásné Karen (Renne Russo). A nebo se stát slavným. Jenže v patách má Raye Barboniho (Dennis Farina), který si ukradené peníze nechce nechat ujít ... Režie Barryho Sonnenfelda je stoprocetně zárukou skvělé zábavy. Sice nebudete učůrávat blahem jako u jiných (i Sonnenfeldových) filmů, ale bavit se budete. Lví podíl na tom má jak skvělý herecký výkon Johna Travolty (opět jako na houpačce, jednou super, jednou propadák), ale i skvělé herecké obsazení v ostatních rolí (Danny DeVito, Delroy Lindo, James Gandolfini či Gene Hackman). Jsem zvědav, jestli ono propojení organizovaného zločinu a hollywoodské smetánky pobavilo jen mne, nebo i samotné herce a producenty tohoto filmu ... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento film Travoltovi odporúčil samotný Quentin Tarantino so slovami, že nie je dôležitý ten film, ktorým comebackuješ, ale ten ktorý nakrútiš potom. Ide o čudnú čiernu komédiu, ktorá nie je ani tak vtipná ako absurdná. Mieša sa tu tak špecifický humor Barryho Sonnenfelda ako aj autora predlohy Elmorea Leonadra (Tarantinovho obľúbenca). Jedna z mnohých zvláštnych 90s čiernych komédií, zrejme ovplyvnených najmä úspechom Pulp Fiction. Táto patrí medzi tie lepšie ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Perfektná krimi komédia s nádychom klasických gangsteriek, čomu svedčilo aj obsadenie určitých postáv. Veľmi zaujímavé zasadenie do hollywoodskeho biznisu. Tento film som prehliadal roky rokúce a dostal som sa k nemu až cca 2-3 roky dozadu a ľutoval som to, pretože som ho videl neskôr ako jeho "pokračovanie", ktoré veľa slávy nepobralo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mafián John Travolta možná válí, ale zbytek téhle černé komedie postrádá tah na bránu i sílu dílčích point. Maká coby výběrčí pro velké šéfy, jenomže miluje film a je rád, že se díky novému kšeftu dostává do Los Angeles. Rozjede se tak řada událostí, ve kterých jde o velké peníze. I o život. Je to košaté, je to ukecané, ale nemá to šťávu. Vím, že literární předloha nebyla žádnou knížečkou o třiceti stranách, ovšem je toho moc a chybí tomu konzistentnější tvar. Neseděla mi atmosféra, nevnímal jsem emoce. Jen se kapánek nudil a nejednou sledoval hodinky. Ještěže látka alespoň přilákala řadu velkých hereckých jmen. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá gangsterka, která určitě nenudí. Přiznám se, že jsem měl ze začátku trochu problém se v příběhu dobře orientovat a pobrat vzájemné vztahy mezi postavami. Pozdějí se však ukázala, že jde o rafinovaný film plný zajímavých okamžiků a kvalitních hereckých výkonů. Konec konců to byl docela důvtipný náhled na propojení mafianských praktik s filmovým Hollywoodem. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film ve kterém si zahrál Vito Scotti. (Pumiiix)
  • Představitelka Karen Rene Russo je velmi alergická na sezam, což jí nejednou zkomplikovalo i pracovní život. Když se ucházela o roli v tomto filmu, situace se víceméně opakovala, a to v poměrně nevhodnou dobu: "Sešla jsem se s Dannym DeVitem a Barrym Sonnenfeldem. Bylo to v hotelu Peninsula. Objedala jsem si tuňáka a říkám číšníkovi: 'Dohlédněte na to, aby tam nebyl žádný sezam.' Řekla jsem mu to třikrát. Byli jsme právě uprosted povídání, když jsem si všimla, že něco nesedí. Řekla jsem: 'Víte co? Měli bychom si trošku pospíšit..." Ano, potřebovala lékařskou pomoc. "Zašli jsme nahoru do Barryho pokoje. Zatímco jsme čekali na doktora, pocítil hypochondr Barry náhle náhle podivné svědění a Danny DeVito se taky začal ošívat. Doktor, a byl to nejdivnější doktor na světě, mi kladl dotazy jako 'jak jste stará?' Moc se mi do toho nechtělo, koneckonců jsem se právě ucházela opráci, ale musela jsem říct: 'je mi čtyřicet.' Pak se zeptal: 'Kdy jste měla poslední menstruaci?' a 'brala jste někdy drogy?' Danny nakonec řekl: 'Hej, Barry, tohle všechno jsme přece chtěli vědět, ale neodvážili jsme se zeptat.' To byl můj pracovní pohovor." (NIRO)

Reklama

Reklama