Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování drog. Vydírání. Lichva. Vítejte v Hollywoodu! Vymahače dluhů Chiliho Palmera (John Travolta) už jeho kšefty přestávají bavit. A tak když přijíždí do Los Angeles, aby dostal peníze ze zkrachovalého filmaře Harryho Zimma (Gene Hackman), sype ze sebe Chili tak drsné historky, až z toho má Harry filmový svénář. V několika okamžicích se Chili ocitá ve víru Hollywoodu: vede řeči s filmovou hvězdou Martinem Weirem (Danny DeVito), začíná si s kálovnou béčkových filmů Karen Flores (Rene Russo) a večeři v těch nejmódnějších restauracích. Novému úspěšnému producentu by vlastně všechno mělo jít jako po drátkách, kdyby ho konečně nechali na pokoji pašeráci drog a rozzlobení gangsteři! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Sonnenfeld není sice Guy Ritchie , nebo QT a ve srovnání mu citelně chybí především jistá nadsázka a tvůrčí lehkonohost obou zmíněných pánů, která je pro gangsterské krimi šmrcnuté humorem zatraceně třeba. Ke své spokojenosti se ale může spolehnout na fajnovoučký herecký tým a svižný scénář a nakonec i sám Sonnenfeld předvádí dostatečně solidní džob nato, abych se bavil. Střet filmového biznisu s mafiány má svoje kouzlo (Ben Kingsley v Sopranech logicky nepřekonán), celý snímek je veden především v pozitivních náladě a jak jsem již zmínil, přestože nejde o přelomový kus, Barry Sonnenfeld určitě nezklamal. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čau Harry, ty vypadáš, jako kdybys přišel rovnou ze svýho hororu." Vždycky jsem měl podezření, že polovinu hollywoodskejch filmů produkujou mafiáni, aby se před světem ukázali v lepším světle. A o jednom takovým tenhle snímek je. O pohoďákovi Chili Palmerovi. Dluhy vymáhá lidským přístupem, ubližuje jenom gaunerům, miluje filmový klasiky a ještě k tomu vypadá jako Travolta. Prostě sympaťák, se který se kdykoli rád podívám na Dotek zla. Ti kolem něj byli taky poměrně zábavní sympaťáci, ale na můj vkus mi tam na komedii chyběl nějakej pořádnej výbuch smíchu. I když jednou jsem se málem zasmál při vyhrožování, že bude mrtvej jako disco. A taky při zmínce o prašivý housence, i když ta už tak dobrá nebyla. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Režie se měl původně ujmout Quentin Tarantino, který místo toho udělal fanouškům Elmora Leonarda radost o dva roky později Jackii Brownovou. A nejspíš tomu tak mělo být. „Esence“ námětu v podobě svěží komedie v pohodě obstává, těžko si však totéž představit jako základ hutné tarantinovky. K ní chybí pár mrtvol a hodně flashbacků. Právě Tarantinem z filmového zásvětí přivolaný John Travolta ale musí i pod vedením Barryho Sonnenfelda udělat radost všem znalcům historek z podsvětí. Bez zaškobrtnutí ztvárňuje kvintesenci filmových mafiánů a obecně cool chlápků, kteří jsou se slovem „zločin“ obeznámeni i prakticky (zasloužený Zlatý globus). Nejvíce aluzí, včetně blbinek jako je nasvícení záběru, vyvolává vzpomínku na Kmotra. Opodstatnění přítomnosti Doteku zla nebo Rio Brava má již méně co dělat s obsahem filmu a nejspíše souvisí s obdivem tvůrců k těmto dílům. Sledování Chyťte ho! vám krom znalosti pozadí (drby ze zákulisí) i popředí (konkrétní filmy) filmového světa zpříjemní také dobrá znalost angličtiny. Některé slovní hříčky utkví v paměti („It's chilly outside and it's Chili inside. It's a regular fuckin' chili-fest!“). Na odbyté DVD titulky (z Doteku zla je Dotek ďábla) v tomto ohledu nelze moc spoléhat. Ne u každého dialogu, protože na dialozích film stojí, máte jistotu, že bude dost vtipný, jistojistě ale bude veden dost zajímavými herci. Menšími, většími či zapomenutými hvězdami. O hvězdách, o tom, „dostat prťavce“, vlastně celá tahle nebezpečně svůdná branže je. 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chilli Palmer je gangster z Miami, lichvář, násilnický ostrý hoch, který pracuje pro mafiánské bossy. Ve Vegas má na práci vyřídit nějakou neodbytnou pohledávku a šéf kasina ho pověří najít Harryho Zimma, zapadlého hollywoodského herce a producenta nízkorozpočtových hororů. Chilli ho najde v Tinsetownu a setká se také s královnou filmového plátna Karen Flores,drogovým dealerem Bo Carlettem a bývalým manželem Karen. Málem jsem se unudil k smrti, nečekaně mě to ničím moc nezaujalo, prostředí ve kterém se protagonisté pohybovali bylo zajímavé, ale s příběhem to bylo horší. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia režiséra Barryho Sonnenfelda. Viac než kriminálnu zápletku autorov filmu zaujíma hryzavo ironický pohľad na americký zábavný priemysel. John Travolta v osemdesiatych rokoch takmer zabudnutý herec, sa vrátil na výslnie slávy rolou mafiánskeho zabijaka Vincenta Vegy z Tarantinovho filmu Pulp Fiction - historky z podsvetia a potom potvrdil svoju hviezdnu pozíciu, ale našiel tiež novú hereckú polohu. Práve tu využil aj vo filme Chyťte ho! Hryzavo ironický humorný pohľad do hollywoodskeho zákulisia je obsiahnutý v samotnej premise príbehu: sebavedomý gangster nachádza ideálnu sebarealizáciu medzi filmovými producentmi a hereckej superstar môže dať odbornú lekciu, ako hrať profesionálneho úžerníka. Sonnenfeld zachoval sarkastický štýl; predmetom ironického zosmiešnenia je tu jednak sám Hollywood, jednak gangsterskí protagonisti, ktorí však majú predobraz v postavách hollywoodskych filmov. John Travolta rozvíjal svoju novo nájdenú image ostrého chlapíka. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film ve kterém si zahrál Vito Scotti. (Pumiiix)
  • Představitelka Karen Rene Russo je velmi alergická na sezam, což jí nejednou zkomplikovalo i pracovní život. Když se ucházela o roli v tomto filmu, situace se víceméně opakovala, a to v poměrně nevhodnou dobu: "Sešla jsem se s Dannym DeVitem a Barrym Sonnenfeldem. Bylo to v hotelu Peninsula. Objedala jsem si tuňáka a říkám číšníkovi: 'Dohlédněte na to, aby tam nebyl žádný sezam.' Řekla jsem mu to třikrát. Byli jsme právě uprosted povídání, když jsem si všimla, že něco nesedí. Řekla jsem: 'Víte co? Měli bychom si trošku pospíšit..." Ano, potřebovala lékařskou pomoc. "Zašli jsme nahoru do Barryho pokoje. Zatímco jsme čekali na doktora, pocítil hypochondr Barry náhle náhle podivné svědění a Danny DeVito se taky začal ošívat. Doktor, a byl to nejdivnější doktor na světě, mi kladl dotazy jako 'jak jste stará?' Moc se mi do toho nechtělo, koneckonců jsem se právě ucházela opráci, ale musela jsem říct: 'je mi čtyřicet.' Pak se zeptal: 'Kdy jste měla poslední menstruaci?' a 'brala jste někdy drogy?' Danny nakonec řekl: 'Hej, Barry, tohle všechno jsme přece chtěli vědět, ale neodvážili jsme se zeptat.' To byl můj pracovní pohovor." (NIRO)

Reklama

Reklama