Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou smutné komedie je Jack Powell, který se narodil jako zcela zdravé a vyvinuté dítě v desátém týdnu těhotenství. Lékaři zjistí, že chlapec trpí vzácnou poruchou, která způsobuje, že se jeho buňky vyvíjejí čtyřikrát rychleji. To znamená, že když je mu deset, vypadá jako čtyřicetiletý muž. Proto ho rodiče ani nepřihlásili do školy a místo toho mu najali soukromého učitele, starého černocha Woodruffa, který si s chlapcem dobře rozumí. Jack by však rád do školy chodil, protože mu jako desetiletému chlapci chybí kamarádi. A časem se mu společně s Woodruffem opravdu podaří rodiče přesvědčit. Zpočátku to ovšem vypadá, že se potvrdí matčiny obavy. Ve třídě se ho všichni straní, ale postupně si získá spolužáky, když jim pomůže vyhrát zápas v košíkové. Jack si stále bolestněji uvědomuje, že zatímco jeho spolužáci se chystají vykročit do života, on má před sebou jen stáří a smrt. A když krátce nato dostane srdeční slabost, rozhodnou rodiče, že Jack zůstane doma. Opět ho učí starý Woodruff, opět nevychází z domu. Ale tentokrát už je to jiné. Venku ho marně čekají kamarádi a prosí jeho matku, aby Jacka pustila ven a do školy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Guran 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, kde postava v podání Robina Williamse stárne 4x rychleji, než ostatní. Jackovi je deset let a vypadá na čtyřicet a je na čase jít do školy. Takto začíná příběh tohoto filmu. Příběh je popravdě trošku hloupý, ale co film táhne dopředu je samotný Robin Williams, který byl zkrátka Pan Herec, jeho výkon bych neváhal ocenit Oscarem. Právě díky němu přidávám hvězdičku navíc k hodnocení tohoto filmu. Zajímavý ale hloupoučký příběh, který si však oblíbíte a snímek bezproblémů dokoukáte a uděláte si příjemný filmový zážitek. ()

Raevan 

všechny recenze uživatele

Jako komedie to na mě v žádném případě nepůsobilo. Pokus o skloubení komedie a dojáku tedy nevyšel, u mě vyhrál jednoznačně ten doják. Nápad je dobrej, film ale o trochu horší. Takový ty scény v boudě si docela mohli odpusit na druhou stranu si to budu z filmu na stoprocent pamatovat. Závěr je asi z filmu nejlepší........ Jack se do historie nezapsal ale já si ho budu do smrti pamatovat ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Robin Williams a jeho komediální zápřahy mně nejednou nutí odvracet zrak od obrazovky, ale doopravdy bych nečekal, že nejhůře využije Williamsovo pitvoření právě slovutný Coppola. V Jackovi je potřeba si ujasnit žánr a motivaci. O komedii se nejedná (pokud se občas zasmějete, cítíte se takřka provinile) a tím se dostáváme k motivaci. Jack měl nesporně zajímavý nápad poukázat na sociální problematiku, ale dramatická rovina plná Williamse utrženého ze řetězu je příliš složité sousto. Navíc bez kvalitních ingrediencí. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Americká sentimentální sračka s hrajícím, nehrajícím Wiliamsem, vtipná, nevtipná. Mezi partu rozmazlených spratků základní školy vnikne rozmazlený spratek, který roste 4x rychleji. Tento rozmazlený postižený spratek má pochopitelně černého učitele, ketrý je výýýýborný jak to u černých učitelů bývá...No a pak se odvíjí řada scén, o kterých nevím, zda to má být komedie, sci-fi nebo tragické psycho až po maturitu s dojákem nakonec. Jediná dobrá věc je, že matku spratka hraje Diane Lane a učitelku Jlo. Mít tu pár erotických scén, byl by to koukatelný film. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jack je jedním z filmů, který mám rád už od malička. Je skvěle tragikomicky vyvážený a Robin Williams předvádí, jak je herecky všestranný, Dokonce i Jennifer Lopez mě v tomto snímku přesvědčila, že umí hrát. Třešničkou na dortu tu je, ať je jeho minulost jakákoliv, Bill Cosby, který je za všech okolností výborný komik a hlavně herec. Je jen škoda, že tento názor nesdílí i ostatní, protože tento film by si zasloužil mnohem lepší hodnocení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Francis Ford Coppola komentoval, že ho po přečtení scénáře k filmu přitahoval "nápad, že tolik nezáleží na tom, jak dlouho žijete, ale jestli žijete naplno. Jako malý kluk jsem často pozoroval mouchy a brouky a říkal jsem si: proboha, oni žijí jen jeden den. Uvědomují si to, nebo považují svůj život za naplněný? Můj syn Gio žil pouhých dvaadvacet let, ale byla to naplněná léta. Prožil všechno - byl dítětem, byl dospělým, zamiloval se, natáčel Cotton Club... Takže i když je smutné myslet na jiné živočichy, kteří nežijí tak dlouho jako my. Existují lidé, kteří žijí osmdesát let a nepoznají radost. Když jsem viděl tento scénář, ve kterém nemocný hrdina nežije příliš dlouho, přišlo mi to dojemné." (NIRO)
  • Robin Williams souhlasil s tím, že bude hrát Jacka až poté, co se mu Disney omluvilo za to, že porušilo slib o tom, že jeho jméno nepoužijí při marketingu filmu Aladin (1992). (Chevees)
  • Niečo podobé ako Jackova choroba (4x rýchlejšie starnutie) existuje aj v skutočnosti: Wernerov syndróm. (rador)

Reklama

Reklama