Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na sklonku 80. let měli diváci akčních filmů respekt ze tří subjektů: prvním byl mimozemský lovec s laserovým kanónem na rameni, druhým thajská hora s ocelovými holeněmi Tong-Po a tím třetím byl Chong-li! Zákeřný chlápek s rameny širokými jako zadek od autobusu a hrudníkem větším než přistávací plocha pro vrtulník v zápasišti běžně lámal bojovníkům krční obratle a vydupával mozky z hlav. Vládnul krvavému sportu, dokud nepřišel Frank Dux, co umí sekat cílené roznožky i poslepu a několik jich Chong-limu nalepil na ksicht... Holt Krvavý sport je prostě akční klasika, jedna z nejlepších arénovek, můžete se pokochat desítkami bojovníků, resp. bojových stylů. V intermezzích zápasů sledujeme trochu jiný příběh, který tak zábavný není, nicméně film celkově je v jistém směru kultovní a Van Damma a Bolo Yeunga, stojící na opačných stranách barikády, jsem prostě žral. 1,5 miliónů dolarů(rozpočet)/12 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You break my record, now I break you, like I break your friend.“ Jó, kdo by tohle neznal.. Hongkongský full kontaktový turnaj směřující do nevyhnutelného finále elegantní bojovník Frank Dux vs. osvalená zrůda Chong Li, jenž má prsní svaly jak dvě obracené pánve wok, před zápasem si protáhne nosní dírky jak zedník na stavbě a sežehne soupeře takovým likvidačním pohledem, že ten raději sám sebe uvede do stavu bezvědomí. Co se týká Jean-Claudových typických rozštěpů (nyní již opatřených ochrannou známkou Evropské unie podobně jako olomoucké syrečky), skončili statistici u čísla sedm. Já za sebe bych přidal 9 rozbitých cihel, 14 zubů na bíle žíněnce lehce pokroucené vlhkem od hubek na utírání krvavých skvrn a jednu zhruba na vteřinu odhalenou Belgičanovu řiť. Po Bloodsportu už jen řval Van Damme směrem ke své kariéře:„Mate!“ ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Setkání se svalnatým sportovcem a splněným snem stárnoucího. Sejmutí soupeře se stává stěžejním. Souboje skýtají silné scény. Sledování svalovce svědčí slečnám, slastně slzí, i svobodným sokolíkům, svírají scvrklé svalstvo, sužují solar, stoprocentně souzní sportovci, stimulují soutěživost sošné svalové soustavy. Stručně stvrzuji: stravitelné sousto. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mladý J.C.v D. v plné kráse... Hm. Vypadal sladce. Zjevná lahůdka pro všechy ty chlapce a hochy, trpící potřebou dívat se na hekající a mlátící se zpocená mužná těla. Tak jo kluci, vzhůru do posilovny... "Vynikajíci ukázky bojových stylů" - a o to tady prý přece jde. No, já jsem si vždycky myslel, že v hraném filmu jde hlavně o ten film. Tenhle film ovšem jako film stojí za dvě věci... Navíc s debilním českým nováckým >hekacím< dabingem záležitost fakt pro uchyláky. Knock-out... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem vyrostl a film se mi měnil před očima. Kde jsou ty časy, kdy jsem doma na VHSce s občasným českým dabingem prožíval příběh Franka Duxe a jeho cestu za vítězstvím? Kdy existovala nekompromisně sestříhaná, cenzurovaná verze filmu a kdy jsem slýchával "Kein dim mak"? Dnes už slýchávám jasně a zřetelně "Tohle není dim mak". Film je ve svém oboru hodně nadprůměrná záležitost, poctivé zpracování bojových scén (které musely hodně bolet) a nepochybně vrcholná Jeanova role. Nebýt jednoduchého scénáře, pochopitelně mimo Kumite, a nebýt směšného poskakování, jinak silně charismatického, Chong Lia, dal bych snad plný počet. Tohle je ještě z dob, kdy se do filmu dávalo poctivé úsilí něco ztvárnit, zobrazit, převyprávět. Výborný a autentický příběh Franka Duxe rozhodně zaslouží respekt. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Suan Paderes (Michel Qissi) sleduje turnaj kumité v hledišti vedle pultu porotců v modrém županu. Chong Li (Bolo Yeung) mu ve vzájemném souboji zlomí nohu a Paderesovi vyhřezne kost. V záběrech dalších zápasů je ale opět Paderes sedí na stejném místě bez zranění. (lundgren86)
  • Jean-Claude Van Damme (Frank Dux) na veľmi krátky čas pracoval na filme Predátor (1987), čo sa mu nečakane pomohlo stať sa akčnou hviezdou. Keď pracoval van Damme ako čašník, tak si všimol v reštaurácii producenta Menahema Golana a urobil pred ním kop z otočkou bez toho, aby vylial kvapku z misky polievky, ktorú mal v rukách. Golan bol fascinovaný a pozval van Damma na oficiálny konkurz. Počas konkurzu van Damme ukázal jeho slávny rozštep nôh na dvoch stoličkách, čo ale na Golana nezapôsobilo. Keď opúšťal sklamaný konkurz, jeho kamarát, ktorý prišiel s ním, spomenul, že van Damme práve nakrútil film Predátor (1987) s Arnoldom Schwarzeneggerom. Golan mu neveril a išiel si to overiť, či je to pravda a na šťastie, meno van Damme ešte nebolo odstránené z účastného listu filmu. Golan sa mu rozhodol ponúknuť hlavnú rolu, ktorá sa stala van Dammovým kariérnym veľkým zlomom. (Raccoon.city)
  • Van Damme se na snímku podílel i jako choreograf bojových scén a scénárista. (Eldrick)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama