Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je ten americkej parchant co dělá triky s cihlama." Mám vytříbenou bojovou techniku - nejprve soupeře načnu úderem břicha do jeho pěsti, pak ho čelistí fláknu do lokte a když ho dorazím parádní hlavičkou do jeho kolene, tak ho ještě zmatu svým několikadenním bezvědomím. Své umění jsem vybrousil k dokonalosti při sledování béčkových až zetkových filmů s JCVD a videokazeta s Krvavým soubojem patřila mezi ty nejošoupanější. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle filmy s Van Dammem jsou hodně podobný, až skoro totožný, ale troufám si říct že tenhle první film ve kterým se poprvé pořádně prosadil a proslavil je z nich asi nejlepší. Van Damme samozřejmě zase nehraje, ale za to je v těch zápasech hodně dobrej, žádnej pomalej chudáček jako v Questu, ale pekelně rychlej a tim to vypadá mnohem líp. Hlavní nepřítel je taky v pohodě, Bolo Yeung neni žádnej nazdárek a na záporáka se skvěle hodí, jediný co mi trošku vadí jsou ty pořád se opakující zápletky, typu zranění či zabití kamaráda, ale jinak je to jeden z nejlepších Van dammových filmů ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Vedle Kickboxera můj druhý nejoblíbenější film s Van Dammem. Skvělé souboje, včetně posledního, dobrý příběh, hudba. Není nějak co dodat. Kdyby byla ve filmu ještě nějaká scéna navíc, něco co by chybělo k dokonalosti, dal bych 100%, ale Kickboxer je o trochu lepší. Na tenhle film se dá téžkoukat skoro pořád. Takže hodnotím : 97% = ***** ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se Frank Dux prolhal až do filmu... Nechápu lidstvo, který dá tomuto filmu míň než je průměrné hodnocení. Toto je highlight svého žánru a v porovnání s ostatními konkurenty jasně vítězí na celé čáře, byť netvrdím, že jde o kdovíjak kvalitní film. Na tomhle filmu jsem tak trochu vyrostl a nelitujte mě, ty držkopády a kopance jsem si užil! Je to sice pohádka o hodném, zlém a ošklivém, nesnesitelně naivní a nevyspělá, ale v rámci žánru pěkná pohádka. Závěrečný fight má sice grády v kombinaci s hudbou, ale je zbytečně poznamenaný zlobivým Bolo Yeungem, kterého mi bylo upřímně filmařsky líto... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Až na těch pár směšných soubojů je to překvapivě celkem povedený film. Samozřejmě tu určitou roli též hraje nostalgie, na podobných snímcích jsem delší dobu ulítával, přesto však Krvavý sport považuji v rámci žánru za nadprůměrný. Sice již působí ošuňtělým dojmem, přesto však má čím zaujmout, minimálně výrazy Bola Yeunga stále stojí za pozornost. [TOP 19/12 48%] ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Když má Frank Dux (Jean-Claude Van Damme) předvést „dotek smrti“, tak jsou cihly srovnané poměrně laxně, především třetí prostřední řada. Při samotném úderu jsou najednou perfektně vyrovnané. (Ozzy88)
  • Slavný rozštěp s úderem do rozkroku se stal typickým pro postavu Johnyho Cage z herní série „Mortal Kombat“. Tento úder se objevil i ve stejnojmenném filmu. (Nathaniell)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama