foto

Alexej Pyško

  • nar. 6.7.1956 (61 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alexej Pyško se narodil 6.července 1956 v Ostravě. Je český herec a také dabér. Absolvoval gymnázium v Havířově, krátce na to byl na doporučení přijat na DAMU (Divadelní fakulta Akademie múzických umění). První angažmá získal v divadle v Českém Těšíně. Poté přišlo ještě za studií na DAMU členství ve Státním divadle v Ostravě.

Jednu z prvních filmových rolí ještě za studií na DAMU získal v českém filmu VRCHNÍ PRCHNI (1980). Nádále spíše hrál v divadle, ale v televizi se objevil například ve snímcích - komedie o vztahu dvou lidí v pokročilém věku TICHÁ DOMÁCNOST (1986), ale nevynechával ani televizní pohádky ZLATÝ OSTROV (1989) a KDO PROBUDÍ PINDRUŠE? (1989). Účinkoval ve filmu s hlavní rolí Martina Dejdara UČITEL TANCE (1995), kde si zahrál doktora Krále. Divadelní inscenace SLUHA DVOU PÁNŮ se objevila také v televizi, v tomto díle sehrál hlavní roli úžasný Miroslav Donutil. Nejnověji hrál v seriálu Tv Nova ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ (2005 - 2008) sledovanost byla pro televizi úžasná, ale hodnocení vypovádají o nečem jiném.

Alexej Pyško je známý také jako jeden z předních českých dabérů a nejčastěji spjatý s hercem Brucem Willisem. Svůj hlas mu propůjčil skoro ve všech jeho filmech z těch nejznámějších všechny díly Smrtonosné pasti, Šestý smysl, Pulp Fiction, Pátý element a spousty dalších.

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2015 Gangster Ka
Gangster Ka: Afričan
2012 Bastardi 3
FTM – Film Experiment (studentský film)
2007 Josef a Marie (divadelní záznam)
2001 Naše děti (TV film)
2000 Sluha dvou pánů (divadelní záznam)
1998 Markétin zvěřinec (TV film)
1994 Učitel tance
1993 Nesmrtelná teta
1992 Něco lehčího (TV film)
1991 Někde je možná hezky
Pohádka o touze (TV film)
Proč pláčeš, břízo bílá (TV film)
Usmívat se, prosím (TV film)
Uzavřený pavilón (TV film)
1990 Duch času (TV film)
Husarská čest (TV film)
Zlatý ostrov (TV film)
Zrcadlo (TV film)
1989 Deník ničemy (divadelní záznam)
Kdo probudí Pindruše ...? (TV film)
Královna štěstí (TV film)
1988 Komu straší ve věži (TV film)
1987 Start do protisměru (TV film)
Večeře ve studeném domě (TV film)
1986 Bloudění orientačního běžce
I tobě se to může stát (TV film)
Tichá domácnost (TV film)
1985 Chalupa na spadnutí (TV film)
Otec (TV film)
1984 Dovolená na úrovni (TV film)
Figarova svatba (TV film)
1983 Pasáček z doliny
Únosy bez výkupného (TV film)
1981 Nejlepší advokát ve městě (TV film)
Velikánský banánový dort (TV film)
Zrození domova (TV film)
1980 Anna proletářka (TV film)
Paní Marjánka, matka pluku aneb Ženské srdce (TV film)
Služební cesta (TV film)
Vrchní, prchni!
1979 Nositelé zeměkoule (TV film)
Poslední koncert (TV film)
1978 Slečna Rajka (TV film)

TV seriály

2017 Dáma a Král (TV seriál)
Milenci a vrazi (E04)
2016 Rapl (TV seriál)
Zimmer frei (S01E13)
Zdař Bůh! (S01E12)
Tichá voda (S01E11)
další epizody (13)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Policie Modrava (TV seriál)
Jak málo stačilo (S01E13)
Vražedné esemesky (S01E12)
Pohřešovaná (S01E11)
další epizody (6)
2014 Bastardi (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Expozitura (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nic se nestalo (S03E46)
Doktore! Kde jsi? (S03E44)
Všechno přebolí (S03E37)
další epizody (4)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hvězdičko! (S03E35)
Druhý pokus (S03E33)
Buď tady hodná (S03E29)
další epizody (36)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Instantní sex (S02E24)
Pravidelná dávka nemocí (S02E23)
Kdy končí vášeň (S02E16)
další epizody (6)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Falešný pan Papp (E18)
Petrova šance (E13)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Ženské za volantem (E07)
Pochodeň (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Duplikát (S03E04)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Bertillonáž (S01E03)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
1987 Polom v bezvětří (TV seriál)
1986 Ostrov jistoty (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
1985 Logaritmus lásky (TV seriál)
Trpce nasládlý podzim (E03)
1984 My všichni školou povinní (TV seriál)
Zvonění na časy (E13)
Viníci (E11)
Dárek k Vánocům (E09)
další epizody (8)
1983 Stavy rachotí (TV seriál)
1981 Muzikanti (TV seriál)
1979 Inženýrská odysea (TV seriál)

TV pořady

2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2009 Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Přísně tajné (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1986 Vrať se, vše odpuštěno (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace