Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"Som fit. A napoly mŕtvy." ___ Kedysi sa mi to hrozne nepáčilo, ale dnes, keď som všetkou tou čiernobielou namachrovanou akciou a ultra tvrdými mlátičkami unavený, som sa kráľovsky bavil. Dvíham hodnotenie z 1* na 4**** - a to sa mi teda rozhodne často nestáva! ___ - Kde sme skončili ? - Prehral si. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Identifikujte se !!" - "Agentura na vymáhání dluhů, Bisone !! Tvůj kejhák propadl už dávno, jdu si pro něj !!" ;) Stejně jako v případě Mortal Kombat se jedná o velmi povedené převedení kultovní herní záležitosti na film, které však vsadilo na ultimátní béčkovost, fůru geniálních hlášek, spoustu odkazů směrem ke svému hernímu předobrazu, v tom já se prostě vyžívám, a s infantilní radostí tak salutuje všem geekům, kteří se nebojí zasmát sami sobě, také všechna ta seberexfexe a monstrózní nadsázka potvrzuje, jak nesmírně inteligentní film Steven E. de Souza vlastně stvořil, ačkoliv tomu tedy hodnocení ani ohlasy diváků příliš nenasvědčují !! Jean-Claude Van Damme předvádí jeden ze svých nejlepších "hereckých" výkonů ve své asi nejslušivější roli, je vidět, že si natáčení vyloženě užíval stejně jako všichni ostatní, na Kylie se vždy krásně kouká, snad jen Raul Julia s těma vyvalenýma očima naopak jede opravdu nadoraz a v některých scénách se dostává až za hranice únosnosti, byť si myslím, že hrál přesně to, co po něm režisér de Souza chtěl, svojí přemírou karikování postavy generála Bisona na úkor nějaké slušivější bojové scény, což vnímám jako jediný nedostatek tohoto bizarního dílka !! Zejména posledních dvacet minut stojí za to, byť tedy ten finální střet se příliš nepovedl, i když Street Fighter rozhodně ani tak nenudí, především díky nedostatku hluchých míst, údernému soundtracku béčkového rutinéra Greama Revella i svižné kameře Williama A. Frakera, přes svoje stáří má stále coby pionýr mezi videoherními adaptacemi co nabídnout, a zejména za to velmi nečekané a netradiční uchopení snímku v rámci žánru je třeba de Souzovi za jeho progresivnost zatleskat !! Jistě skalní fandové gamesy i fanoušci belgické star museli v rámci svých očekávání pořádně valit oči, zde mě napadá zřejmá souvislost s kultovním Flashem Gordonem, kde šli tvůrci také naprosto jinou cestou, než by se dalo čekat, nebo lépe než očekávali diváci, v jistém smyslu se tak jedná o dva z nejvíce nedoceněných bijáků vůbec !! Chápu, že tímhle svým snímkem se zavděčí jen velmi úzkému okruhu běžného diváctva, což se odrazilo i v celosvětových tržbách Street Fightera, nicméně i společnost Capcom jako producent filmu byla výsledkem, alespoň zprvu, než došlo na kalkulačku, nadšena, za mě prostě a jednoduše Street Fighter platí za nejlepší a nejzábavnější "vandammovku" vůbec !! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková ujetost, která ale není v provedení až tak špatná, i když by si to jeden mohl myslet podle doby vzniku. Pokud jsou tu nějaké triky, nejsou ani zdaleka tak zlé, jak by si jeden myslel. Docela se mi líbí, že je to taková kostýmní ujetost, kde se to mlátí hlava nehlava a dopadá to celkem dobře. Nic světoborného, ale fajn zábava na hodinku a půl ano. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to tak a nejinak, oba Streetfightery - hra i film jsou legendou a symbolem zábavy...nebo spíš pobavení, když mluvíme o filmu. Poslední boj bohužel i pro Raula Juliu, čest jeho památce...byl to právě generál Bison, kdo stál za nejlepšími frky (viz scénka s Chun Li), i když ten největší není z jeho dílny a ani se ve filmu neobjevil...Kylie prý za svoje, a pánové mi jistě dají za pravdu, výjimečně vypracované pozadí vděčí mistru Van Dammeovi, protože jí prý prozradil pár cviků, které i on používá na zpevnění jistých problémových partií....že by ten chlap měl problémy s orientací? Kolikrát, že to vlastně byl ženatý??? ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Převedení hry do filmu proběhlo naprosto dokonale!!! Akorát se obávám, že to nebyl Street fighter, ale Command&Conquery, které jsem spatřoval - mezinárodní vojenské síly jasně připomínaly GDI a naopak Bisonovi legrační legionáři vypadali jak příslušníci NOD - sám Bison pak svými velikášskými kecy spodobňoval velkého Kanea. Celý příběh rámcovalo mnoho rozličných frakcí a je to dobře! Některé situace šli předvídat a někkteré mě prostě bavili - například scény jedoucích člunů. Výtvarně nedostižné dílo plné chyb a dokonalého účesu Kylie Minogue!!! Bože to muselo stát majland...:D ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Kvôli účinkovaniu v tomto filme neprijal Jean-Claude Van Damme úlohu v ďalšej adaptácii videohry Mortal Kombat (1995). (m.a.t.o.)
  • Vo videohre je E. Honda Japonec, no vo filme vystupuje ako Havajčan. (m.a.t.o.)
  • Benny Urquidez na filmu pracoval jako trenér, bojový technik a v malé roli ho lze několikrát zahlédnout jako člena Sagatova (Wes Studi) gangu. Kredit jako herec nemá a v závěrečných titulcích je uveden pod jménem Benny „The Jet“ Urquidez. (Rominator)

Reklama

Reklama