Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když spustili na začátku filmu ten maturitní ples, tak jsem se otřásl hnusem. Tolik klišé a blbých zbytečných vět. Pak ale přišel ten přesun v čase a od té chvíle to byl tak roztomile divný film, že musím fakt smeknout. Je to originál možná trošku podobný Návratu do budoucnosti, ale jenom námětem. Určitě nejhustší role Nicolase Cage. Kathleen Turner překvapivě zvládla svou rozpolcenou roli. Nad tímhle filmem jsem se fakt musel zamyslet. Může vlastně člověk něco udělat jinak? Má ten návrat zpět vlastně nějaký smysl? 85% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa pozeral len z jediného dôvodu - v tomto filme si zahral môj obľúbenec Jim Carrey a bola to jedna z jeho prvých rolí. Z filmu som spokojný. Oceňujem fakt, že do posledného okamihu nevieme, s kým Peggy skončí. Je zaujímavé, že mnohý herci sa potom preslávili, avšak svoju hviezdnu kariéru "prežili" len dvaja - Nicholas Cage a Jim Carrey. Ostatný nakrúcajú iba béčka, alebo nenakrúcajú. Carrey dokazuje, že vždy bol skvelý herec a dokázal na seba upozorniť. Nie je to zlé, ale radšej si pozriem spriaznený Návrat do budúcnosti. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Peggy Sue (Kathleen Turnerová) jde na setkání maturantů po 25 letech. Je velice překvapená, že její spolužáci se mají skvěle, když její manželství s Charliem (Nicolas Cage) se rozpadlo. Při vyhlašování krále a královny plesu (tradice), Peggy Sue omdlí. Probere se zpátky v roce 1960, jako studentka s touhou změnit svůj život... Sice hlavní roli tu měla Kahtleen Turnerová, ale s přehledem ji přehrává Nicholas Cage. Jako sedmnáctiletej "spratek" je dokonalej. V menších rolích se zde ukazují i např. Helen Huntová nebo Jim Carrey.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsou tam slabiny, ano, ta přeslazenost, kdy snad skoro všichni - i když jdou jen do kavárny na koblihy a kafe - furt jen tancují na fláky 60. let, je až moc růžová, a ano, i tady Nicholas Cage přehrává, jenže tady k jeho roli patří přestřelené chování. Mimochodem - Cage tady má strašnou patku, ale jinak fakt mluví jako kluk z venkova, to jeho komolení angličtiny mě bavilo, ale dokázal, že umí i zpívat. Toho puberťáka, který neví, co se sebou, a proto si hraje před druhými na šaška, zahrál vážně dobře. Jinak se mně líbilo, že v tom filmu je v podstatě vše. Dokázali bychom svou minulosti změnit, nebo je to všechno jen v nás? Ti druzí kolem nás, všímáme si jich, nebo si všímáme jen sami sebe? Co vlastně víme, ale hlavně nevíme o svém partnerovi - ne že by nám to tajil, ale prostě nás to nikdy nezajímalo, nechtěli jsme přijmout jeho svět? Líbily se mi zde všechny ty nuance - taky bych rád někdy viděl svůj dětský pokojíček a věci, na které jsem už dávno zapomněl, ale měly pro mne význam - i pro mou budoucnost. Mladá máma a táta, moje babička a můj dědeček, ti mi taky chybějí, i když moje babička nedělala skvělý štrúdl, ale beleše, lokše nebo šulánky. Skvělá je ta myšlenka, že čas může být jako burrito. Nebo když babička svou vnučku vyzve, aby šla po věcech, na které je pyšná a které trvají. Pohodový film, který má rozjasnit to dobré v nás. A protože takových filmů, jak stále více zjišťuji, je jako šafránu, dám mu nakonec plný počet. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkná milá komedie s opět skvělou Kathleen Turner, ale je to na muj vkus trošku o ničem. Celej příběh sem prostě čekal, kdy se film konečně rozjede, ale nedočkal sem se, pořád to tak jako pomalu nezávazně plynulo a nakonec z toho vznikla celkem očekávaná pointa. Nicméně Nicolas Cage, kterej tady mluví neskutečně přehřátým stylem a Jim Carrey, kterej se zase v každý scéně snažil co nejvíc exhibovat, i když třeba nebyl v hlavním záběru, tenhle film povznášej o něco výš, ale i tak na podobnej typ filmu Návrat do budoucnoti tohle zadleka nemá ()

Galerie (82)

Zajímavosti (13)

  • Kathleen Turner po natáčení prohlásila, že Nicolas Cage byl při natáčení zatčen za řízení v opilosti a také za to, že v podnapilém stavu ukradl na chodníku čivavu a utekl s ní. Později ale přiznala, že to není pravda. (Edgerton)
  • Úvodní scéna, kde se Peggy Sue (Kathleen Turner) připravuje před zrcadlem na večírek, není ve skutečnosti natočená před zrcadlem. Je možné si všimnout zpoždění v pohybech druhé ženy sedící zády k divákovi. (Malory)

Reklama

Reklama