Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (326)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zabavná a originální postapokalyptická pohodovoka, které nechybí nadhled, humor, ani romantika. Svižná, úsměvná a plná nápadů. Za všechny alespoň zábavné "tak šel čas" zobrazené proměnami malého baru. Walken je výborný jako vždy a dokonce i Brendan Frazer je tentokrát natolik kouzelně roztomilý, že si ho prostě nelze neoblíbit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zaradenie do komediálneho žánru spĺňa táto oddychovka na výbornú. Fraser je dement ako zaťatý, Walken a Spacek ako vymletí rodičia tiež splnili svoj účel a situácie, do ktorých sa po 'vynorení' Adam dostáva sú naozaj nadpiremerne baviace. S dramatickým žánrom by som si tiež ako-tak vedel dať rady, ale romantickú líniu mi bezhlavo rušila (ako vždy) Alicia. Ja len ďakujem (neviem komu-komukoľvek), že už nie je tak obsadzovaná ako kedysi. 75%. ()

Reklama

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal v programe o čom to bude, neveril som vlastným očiam. Rodina si vybudovala v šesťdesiatych rokoch protiatómový kryt zo strachu pre vojnou a nevyliezli z neho skoro 40 rokov! Tak tomu sa hovorí originálny námet. Musel som to vidieť a poviem vám, že som rozhodne nezostal sklamaný. Prvky komédie, romantiky a drámy sú ideálne vyvážené a spolu s hlavným hrdinom, ktorý nevie nič o modernom svete tvoria pozerateľný a príjemný celok. Jednoznačne tá správna voľba na odpoludnie strávené s rodinou. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie s "bombovým" námětem - díky tomu je ve filmu řada skvělých situačních gagů. Budou však fungovat jen na jedno shlédnutí. Přesto tleskám autorům za nápad zapojit pětatřicetiletého mladého muže do rušného současného života, když do té doby znal jen vnitřek protiatomového krytu a své rodiče. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xP-2L3jnxFY ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Výstižný název. Adam se narodil v protiatomovém krytu, který jeho otec před strachem ze studené války postavil na zahradě. Brendan Fraser v roli mladíka nezkaženého a nepolíbeného. Snaží se dohnat, co se dá a taky to dožene.Je sladký a okouzlující. Ta jeho taneční kreace v baru byla super. Sissy Spacek neustále pijící šampaňský koktejl. "Kdo si?" "Matka" "Je to matka". Výborná oddechovka se zajímavým nápadem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Všechny kartičky basebalistů, které mají ve filmu značnou hodnotu, jsou pouze repliky, které by stály jen pár dolarů dohromady. (don corleone)

Reklama

Reklama