Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

numi 

všechny recenze uživatele

Nevím kde začít. Nesmysl, vím. Fantastická výprava a dokonalé kostýmy se daly očekávat, ale to co předvádí Catherine McCormack je prostě úchvatné. Ve Statečném srdci okouzlila Mela Gibsona natolik, že jí dal roli své životní lásky (té první z nich). A já si říkal proč? Čím ho uhranula? A tady je vysvětlení. Stejně jako uhranula jej, uhranala i celé "Nebezpečně krásné" Benátky. A divák tomu příběhu bude věřit... Větší reklamu její výkon nepotřebuje. V jejím stínu tak trošku nezaslouženě zůstávají dva pánové, Rufus Sewell a Oliver Platt, kteří zaslouží také absolutorium. Ostatně, stejně jako hudba. Od insrumentálních oslavných melodií po skromné zamilované melodie hrané na dvě kytarové struny. Příjemné překvapení z jednoho z vrcholných období bohémských Benátek. Vřele doporučuji. [srpen 2006] ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melodramatická romance líčí kurtizány v Benátkách 16. století jako nejvzdělanější a nejmocnější ženy své doby – hlavně si však nenechat kariéru pokazit láskou (jež hlavní hrdinku, nebezpečně krásnou Catherine McCormack, k profesi přivedla v první řadě)! Učení a užívání si výsad a pozornosti mají příjemný nadhled, šarm i švih, které se úplně nevytrácejí ani po skluzu do čistokrevné, na pilu tlačící červené knihovny (či už vyloženě pohádkového závěru s církevní inkvizicí). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dufal som, ze to bude podobne komedialne ladene ako Casanova s Ledgerom. Ale ono je to romanticko zivotopisny film jednej kurv... ehm kurtizany, ktory sa berie dost vazne. V prvej polovici sa nonstop recituju basnicky a medzitim sa jebe a v druhej sa to trochu zdramatizuje sudom, kedze ju cirkev obvini z carodejnictva. Ten sud je riadne vtipny a skonci sa tym, ze sa vsetci kokoti postavia. Tym nahodou nemyslim ich pera ale proste ti ojebani chlapi sa postavia na jej podporu a k dokonalej trapnosti mi chybal uz len hromadny potlesk. Mal som pocit jak keby sudili nejaku sväticu typu Johanky z Arcu. Proste mi to vôbec nesadlo. Mozno aj kvôli postavam, ktore mi boli prakticky komplet nesympaticke az som mal chut fandit cirkvi, co sa mi stava malokedy. 4/10. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neočakával som, že ma táto romantizujúca životopisná dráma zaujme a nebol som prekvapený. Filmy tohto druhu som spravidla pretrpel bez toho, aby som si na druhý deň spomenul o čom boli. Nadchýnať sa krásou predstaviteľky, koloritom Benátok a pokrytectvom, ktoré kráča naprieč dejinami sa mi nepodarilo, takže prajem všetkým obdivovateľom tohto filmu, aby ich dojem nebol ničím skalený. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Trochu kýč, ale krásný kýč. Výborné drama s netradičním příběhem. Kupodivu se dočkáme i jistého morálního přesahu. Jedná se zkrátka o film, který se snad nejupřímněji staví k otázce prostituce. Snímek ale především stojí na famózním výkonu Catherine McCormack, která se do svého úkolu vrhla se vší vervou. Sewell ji během dění harmonicky doplňuje. Potěšila i krátká přítomnost Naomi Watts. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno