Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Veronika si nemůže vzít milovaného Marca, protože není dost bohatá, aby přinesla nějaké věno. Proto se na popud matky stává špičkovou kurtizánou, jejíž služby vyhledá spousta benátských mužů, včetně Marca. Město však postihuje morová rána, umírá tisíce lidí a církev vtom vidí trest boží, za prostopášný život v Benátkách.Viník musí být nalezen! Jsou to kurtizány v čele s Veronikou, která je obžalována inkvizicí z čarodějnictví. Film má všechny atributy romantického příběhu. Myslím, že se ale nejedná o nějaký německý blábol na nedělní odpoledne .Tohle dílko nepostrádá vzrušení, má spád i humor a závěrečný inkviziční soud je strhující.4 a půl* ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak. Romantika, poezie, drama, všechno na vysoké úrovni, bez kýče, sledované z benátských gondol. Nemám filmu co vytknout, prožívala jsem s hlavní hrdinkou každou minutu. Jen málokomu v historii jsem tolik přála lásku a naplnění jako Veronice a Marcovi. A závěrečné slzy (moje) byly hodně upřímné. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melodramatická romance líčí kurtizány v Benátkách 16. století jako nejvzdělanější a nejmocnější ženy své doby – hlavně si však nenechat kariéru pokazit láskou (jež hlavní hrdinku, nebezpečně krásnou Catherine McCormack, k profesi přivedla v první řadě)! Učení a užívání si výsad a pozornosti mají příjemný nadhled, šarm i švih, které se úplně nevytrácejí ani po skluzu do čistokrevné, na pilu tlačící červené knihovny (či už vyloženě pohádkového závěru s církevní inkvizicí). ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický snímek z prostředí Benátek 16. století poutavým způsobem vykresluje lásku mezi mladičkou (zprvu nezkušenou a později profesionálně smyslnou) Veronikou a mladíkem ze zámožné Benátské rodiny Markem. Co k tomuto snímku dodat? Možná jen tolik, že se to v něm hemží mladými a půvabnými děvčaty.. mezi která samozřejmě započítávám nestárnoucí a stále okouzlující Jacqueline Bisset.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)

Reklama

Reklama