Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prostučký, sto krát videný námet, zasadený do neobvyklého prostredia súperiacich britských "football-fan" bitkárov. Film má v sebe dravosť, bitky sú nakrútené svižne a prehľadne, dramatické vzťahy medzi postavami fungujú, a prítomnosť komerčnejších ikôn Elijaha Wooda a Claire Forlani osviežuje nezávislý tón nízkorozpočtovej produkcie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tuhle uřvanou partičku odkládal, každopádně teď vím, že to byla chyba. Když se totiž divák oprostí od toho, že jde o lidi, kteří mají naprosto jinou filosofii než já a veškeré problémy řeší mnohdy bezhlavě pěstmi, tak drásavá a intenzivní atmosféra filmu si mě ale získala. Je třeba si zároveň uvědomit, že Hooligans nejsou filmem o násilí, ale o přehodnocování životních postojů, sounáležitosti, vztazích, přátelství.. Student žurnalistiky nedobrovolně končí na Harvardu, sedne do letadla a zamíří za sestrou do Londýna. Tam zjistí, jakým způsobem se dá také prožívat fotbalové šílenství. Projde několika krvavými bitkami a šokujícími situacemi, aby pochopil, že tyhle vlny opojení mohou mít dost fatální následky. Německá režisérka Lexi Alexander dobře zvolila pohled na fotbalové běsnění člověkem zvenčí, který o samotné hře příliš netuší a kterého začne pokřivená morálka silně pohlcovat. Proto je naprosto trefné, že ústřední roli získal chlapecký kukuč a antirváč Elijaha Wooda. I k ostatním hercům nemám výhrady, jiní vypadají skutečně děsivě (třeba boss bandy konkurenčního Millwallu). Ambice snímku každopádně trochu strhává přehnaná patetičnost, nepříliš důvěryhodné zvraty a vážnost některých dialogů. A taky ten závěrečný dovětek.. Ale jinak velké překvapení a výborné pocity po projekci. 80% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně ten typ filmů, kde jsem sice ráda, že jsem se mohla podívat do prostředí mně celkem neznámého, ale vidět ho znovu rozhodně nemusím. Už začátek dal tušit k čemu se to asi všechno chýlí, ale netušila jsem až tak drsnou atmosféru, která byla opravdu hodně sugestivní, hlavně pak v té finální části. Fotbalové šílenství je droga a tvrdá realita, tak bych to asi shrnula. Pro fandy fotbalu určitě velký zážitek a bezvadnej soundtrack k tomu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto poviem začiatok a zvrat ako sa patrí. Ešte ale nehovorím o filme. Začiatok na režisérskej stoličke ako tento by bol sen hádam každého filmového nováčika a zvrat o aký sa Elijah pokúša už dlho (vymaniť sa z podvedomia divákov ako malý a chrumkavý Frodo) sa konečne s veľkou parádou vydaril. Perfektný príbeh natočený tak naturalisticky reálne, že seriózne začínam uvažovať, či by som niekedy vôbec šiel na futbalový zápas s "ostrovmi". Ale samozrejme to má všetko hlbší podtón a krásny anglický prízvuk a slang. 85%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dosti silné drama kde exceluje Elijah Wood ukazujici, ze umi hrat i neco jineho, nez jen pritepleneho skritka. Pribeh nas privadi Anglie, kde zuri valky mezi kladivari a ostatnimi "fan fotbal kluby". Alkohol tady tece proudem, krev je vsude a rvacky jsou na dennim poradku. Tenhle pristup docela odsuzuji, protoze jsem zapaleny fobtalo fanousek, ale jako film je to velice obstojne, v nekterych momentech by se dala atmosfera krajet na kousky. 7/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Během prvních tří dnů (9.-11. 9. 2005) promítání v USA vydělal snímek v sedmi kinech 48 760 dolarů. Celkové tržby v domovině byly jen 346 830 dolarů. (imro)
  • Snímek získal cenu pro nejlepší celovečerní film na filmovém festivalu LA Femme. (Sufferer)

Reklama

Reklama