Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikající film o fotbalových fanoušcích. Hooligans se snaží dívat se na fotbalové fanoušky z jiné stránky a snaží se jasně ukázat, že fotbal rozhodně není o tom dát si někde mimo stadion pořádně do huby. Zároveň se pokouší poukázat , co všechno může fanouška takové fandění stát. Řeknu Vám, že po poslední bitce jsem se necítil zrovna nejlépe a dokonale jsem si uvědomil, že fotbal je jen hra a každý by se měl chodit na zápasy bavit a smát a ne přizabít člověka jen proto, že fandí jinému klubu. Dal bych s čistým svědomím pět hvězdiček, ale za Elijahu Wooda v hlavní roli nemohu, protože on rozhodně není žádný drsňák, který by mohl důvěryhodně zahrát takovéto role. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že si z tohodle filmu nic neodnese. Proto jsem se o něj nezajímal a několikrát jsem vynechal jeho shlédnutí. Jenže opak je pravdou. A je to také milé překvapení. Režie filmu je skvělá a herci realističtí. Ve filmu je několikrát explicitní násilí a kamerově tak natočené, že se v jednu chvíli snaží něčemu vyhnout a v další zobrazit naprosto vše. Původně jsem si říkal, že to bude jen o tom násilí, ale příběh je stavěnej jinak a tím si mě získal. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Hooligans mě opravdu přesvědčil o tom jaké mají starosti britští fanoušci a co se jim asi honí hlavou. Že to nejsou jenou hloupí lidé ale lidé, kteří se vypořádají s problémy tím, že někoho pořádně zmastí a tím se na chvilku uklidní, podání Wooda bylo velmi příjemné a celý příběh měl spád a všechno co k dobrému filmu patří, nenudil jsem se ani na vteřinu a jejich partička mě na chvilku vzala do jejich života (( :: ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přesně tak to dopadá, když to mírumilovný a obětavý Frodo Pytlík vezme přes Mordor velkou oklikou a dostane se mezi partu fotbalových nadšenců a chuligánů, kteří z něj rázem udělají drsného násilníka:) Myslím, že kdyby vzal celou tuhle partu drsných hošanů s sebou, tak i samotný temný pán Sauron by vzal nohy na ramena a jeho "oko" by se raději začalo upírat jiným směrem:) Elijaha mám ráda, ale stále si nejsem jista jeho hereckými schopnostmi. Stačí pohled do těch jeho krásných, velkých, modrých očí a já nevím, jestli vlastně umí hrát, nebo je to všechno jen "behind blue eyes.":) Každopádně tato role mu sedla a excelentně mu "přihrávali" jeho noví londýnští kámoši. Z těch nejvíce vynikal leader gangu, Charlie Hunnam, ten je prostě borec:) Také mě zaujal Leo Gregory a můj oblíbený Marc Warren, o němž jsem však očekávala, že by se parádně hodil do role nějakého toho výtržníka. Tím v podstatě i byl, ale již neaktivním a usedlým:) Kromě všech těch zápasů, jak fotbalových, tak těch mezi konkurenční bandou, jsou Hooligans také především o přátelství a soudržnosti. V jedné ze závěrečných scén, kdy to Pete schytá, jsem měla na krajíčku. Nakonec, i Elijahovi bylo dopřáno zadostiučinění, když si počkal na svého "kámoše" z koleje, Van Holdena:) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a do sebe vtahující film, realita filmu drásá, ale skutečnost bude ještě mnohem horší. Elijah Wood mě mile překvapil, před shlédnutím filmu jsem o dobře zvoleném castingu pochyboval, v průběhu filmu se mé pochybnosti rozplynuly. Zavádějící je v českém kontextu srovnání s filmem Proč?, více než dvacet let mezi daty vzniku obou filmů je velmi znát, Proč? je spíše o asociálním chování obecně navázaném na fotbal, Hooligans podobně jako Klub rváčů tak trochu i o nedostatku adrenalinu v životě mladých západoevropských pubescentů a o jeho vyvolávání v prostředí pouličních bitek. Atraktivní klipovost natočení bitek přispívá k rozporuplnému dojmu - je toto sebedestruktivní trávení volného času pouze odsouzeníhodné, nebo má i nějaké kladné a obohacující stránky? Co chybí v životech mladých relativně velmi bohatých Evropanů, že dobrovolně podstupují martýrium bolesti, krve a tržných ran (a to v tom lepším případě)? Tenhle film nedává odpovědi, ale klade otázky... a to není málo! Možná tedy ta dříve zmíněná pararela s českým předchůdcem má smysl... Proč? ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Fotbalový klub West Ham souhlasil se spoluprací na natáčení v domnění, že film bude pojednávat o jejich hře a kvalitních fanoušcích. Jakmile zjistili, čeho se týká doopravdy, od projektu odstoupili (don corleone)
  • Režisérka Lexi Alexander vyhrála s Hooligans cenu na Filmovém festivalu v Malibu. (imro)
  • Během prvních tří dnů (9.-11. 9. 2005) promítání v USA vydělal snímek v sedmi kinech 48 760 dolarů. Celkové tržby v domovině byly jen 346 830 dolarů. (imro)

Reklama

Reklama