Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Morien 

všechny recenze uživatele

Oh boy, moje vášeň pro filmy, které začínají koncem, je zde ještě umocněna faktem, že Anděl smrti je jeden z mála filmů, které oprávněně (a rozkošnicky!) beze zbytku využívají figuru voiceoverového vypravěče. Elias stráví ve filmu asi šest minut, ale i tak je velice půvabný. Kdybych já byla tisíce let starý padlý anděl chodící po Zemi, rovněž si budu slastně pobrukovat Stouny (na moji obranu: pokoušela jsem se napsat Stoney a potom Stony, ale to dle mého názoru vypadalo nepatřičně). Byla jsem trochu otrávena, když ze záběru na plačící pochybující ženu v kostele film přejde na Coca Colu padající z automatu. Je to větší připomínka zla než když si Azazel pobrukuje. Osobně bych tam nepotřebovala tolik subjektivních pohledů démona, ale dramaturgicky je to dokonalé do posledního záběru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní mysteriózní thriller s klasickým tématem boje proti jednomu z přisluhovačů Satana, Azazelovi. Nápad s přecházením démona z těla do těla byl celkem dobrý a pronásledování profesorky teologie mě docela zaujalo, ale na druhou stranu mi chyběla ta správná atmosféra, postrádalo to napětí a možná by neškodila i nějáká pořádnější akčnější scéna. A také by nebylo od věci, kdyby se filmaři podívali pořádně do nějáké knihy o náboženství a zjistili si, jak jsou jednotlivá pekelná knížata charakterizována. Tenhle neměl s Azazelem nic společného. Jinak herecké obsazení splnilo má očekávání - Denzel si odvedl svoje a ve vedlejších rolích potěšili Donald Sutherland s Goodmanem. 60% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Svou neuchopitelností jeden z neděsivějších netvorů co jsem za hodně dlouhou dobu viděl, působivě zmatený Denzel Washington pokoušející se o nemožné, několik výborných scén (nejlepší byla bezpochyby ta, kdy Azazel kroužil kolem Hobbse v lidech na ulici), přesto, a mám pocit, že se mi to poslední dobou strává až podezřele často, jsem od výborně rozehraného příběhu se skvěle nahozenou atmosférou čekal mnohem víc. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Tohle je další příklad filmu, který by v pohodě mohl mít hodinu a půl, nanejvýš hodinu čtyřicet, ale bůhvíproč trvá lehce přes dvě hodiny. Fallen ale má štěstí v tom, že funguje. Sice úvodní půl hodina je poměrně nudná, ale pak se to rozjede a začne to být dost napínavé. Zahrané a natočené je to skvěle (btw by mě zajímalo, jestli to viděl Gaspar Noe - všechny scény z pohledu Azazela totiž vypadají, jak kdyby vypadly z méně experimentální verze Enter the Void), akorát mi tam ještě vadilo těch pár blbých scén. Třeba když Azazel přidrží Grettu u stěny na hodně rušné ulici, kde chodí spousta lidí, silně pochybuji o tom, že by si toho nikdo nevšiml a nešel jí na pomoc nebo když Hobbes zastřelí na ulici toho starého chlapa, fakt všichni lidi co jdou okolo se budou tvářit, jakože se nic neděje? Nikdo se nepozastaví, nikdo nijak nezareaguje? Dotáhnout tyhle blbosti, zkrátit to a možná bych i těch 5* dal. Takhle jenom 4* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby, a oni se mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělech jiných. Lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným dotykem, a pokud je hostitel zabit, dokonce i bez toho. Mluví všemi jazyky a je absolutním zlem. Přesvědčit se o tom může philadelpský policista John Hobbes, který chytil sériového vraha, jehož soud poslal do plynové komory. Ale zlu není zdaleka konec. Ačkoliv tento mysteriozní thriller propadl shodně u diváků i kritiky, není na odpis. Tedy rozhodně jsem se u něj nenudil. Herecké obsazení sice nepodává nic mimořádného v oblasti charakterního herectví, ale jaksi jsem si zvykl na to, že Gregory Hoblit nedává hercům prostor pro rozehrání svých partů, ale hledá pro svoje filmy zajímavé plynutí děje a herce potřebuje pro jeho nezbytné podkreslení. Je tedy jedno, jestli ve filmu hraje Denzel Washington a spol., protože jejich role by mohl hrát třeba Alois Hnátek a Alfons Kolbaba, a vyšlo by to nastejno. Děj bylo to hlavní co zaujalo. Pořád se něco dělo, nemám na mysli dynamickou akci, ale napínavé posuny v ději směrem vpřed, originální nápady a režijní postupy, a pak přišla i finální pointa, kterou nelze odhadnout. Přesto však film zaujme jen na první zhlédnutí. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • První scéna, kterou scenárista Nicholas Kazan vymyslel, byla ta, ve které Azazel poprvé putuje z jednoho člověka do druhého a na jejímž konci dojde k posednutí Charlese Oloma (Robert Joy). Kazan přemýšlel nad tím, jak může zlo přecházet z jednoho člověka na druhého, jak může být nakažlivé, že když je jeden člověk zlý na druhého, tak ten bude zlý zase na někoho dalšího a tento řetěz se nikdy nezastaví. Tímto došel k vizuální představě filmové scény a od této scény se potom odrazila práce na celém filmu. (Morien)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Philadelphia, New Jersey a Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama