Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Co říct víc? Snad kdyby šlo o nějakou smyšlenou událost a válku, dal bych aspoň jednu za technické zpracování, ale vzhledem k tomu, že si to pamatuju a že jugoslávský konflikt byl vpodstatě za humny, nelze jinak, než spláchnout do záchodu. BTW ten sestřelenej pilot ve skutečnosti prakticky celou dobu strávil v nějakým potoce a záchrana trvala tak dlouho, protože neuměl správně používat lokátor. P.S. cca 150 vojáků a pár BVP netrefí tři ve vzduchu těsně nad zemí STOJÍCÍ UH-1? WTF? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady slušných válečných dramat, které jsem viděl už několikrát a prostě nikdy neomrzí. Dodnes mi utkvěla v paměti scéna, kdy Chris Burnett (Owen Wilson) prchá před rojnicí a skončí v masovém hrobu plném hnijících mrtvol vesničanů. Jo zvěrstva se děla nejen na Balkánu, ale tady to v onom období jelo opravdu ve velkém. Některé pasáže jsou sice dost přitažené za vlasy, ale mělo to celkem slušný spád (tempo) Owen byl celkem sympaťák a protivníci správné svině. Jen ten závěr byl už přemrštěný až moc… Gene Hackman tomu pomohl už jen svou přítomností, inu možná se někdy vrhnu i na ty dvě volná pokračování, přestože jsem slyšel, že jsou to už vážně velké sračky…60% ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Owene, se zbraní v ruce jsi machr, proč teda hraješ v komediálních sračkách?! Opravdu, bylo to hodně dobrý! Na jedničku jsem se hodně moc těšil. Ne, že by mně zpracování zklamalo, ale čekal jsem něco ve stylu Černého jestřába, či Speciální jednotky, ovšem zase se musí nechat, že je to jiný, než to, co jsme viděli. Hudba je fakt dobrá, akce mi přišlo málo na to, že to má skoro 2 hodiny, navíc je to jenom utíkání, jeden masakr na konci mi asi nestačí. Nevadí! Snad ve dvojce/trojce toho bude víc. Nejlepší scéna, nebo spíš, která se mi nejvíc líbila, jak Owen házel mety, přes tu explozi, to bylo výtečný! Velitel ušel, pochopitelně se objevili postavy, kterým se něco nelíbilo, práci odflákli, měli svojí palici. Owen vypadal hodně dobře, drsně, potěšila rapová scéna :D Ale pořád tomu něco chybí, ale nedá se říct, že bych se nudil. Dávám slabších 7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Náběh na áčkový válečný film spláchnutý do záchodu naprosto příšernou režií a nízkým budgetem. Nejhorší je, když vidíte, že tohle by na papíře mohlo s několika úpravami fungovat, ale pak si to pustíte a... Děs a bída. Nevěřil bych tomu, že to řeknu, ale zlaté zpomalovačky Zacka Snydera. Protože brikule, o které se tady pokoušel John Moore, dalece přesahují hranice mého chápání. Owen, který se zběsile kymácí na laně v závěrečné sekvenci, pak tu bizarní snahu o epičnost jen smutně podtrhuje. Takhle ne. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zcela bezmyšlenkovitá zábava, která válečný konflikt v Bosně pojímá jako akční videoklip. Kulometný střih, efektně zpomalené záběry, dunivý elektronický soundtrack, bojové scény bez špetky smyslu pro realitu... Kdybych to měl k něčemu přirovnat, napadlo by mě Komando – téměř nic nedává smysl, ale kouká se na to dobře. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Niektoré externé scény sa natáčali na Martinských holiach, ďalšie na bratislavskej Kolibe. (Jakub225)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama