Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tohle skutečně ne. Když jsem tento skvost viděl poprve ve svých čtrnácti, bavil mě sice celou dobu, ale už tenkrát mi ten závěr přišel neuvěřitelně pitomej. Dnes na to koukám s větším odstupem a pitomej mi přijde i Owen Wilson, kterýmu v tomto filmu nevěřim ani podklouznutí na kameni. Závěrečná bojová akce je ovšem rarita... nic tak nereálného se nedělo ani v sérii Ramba. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený thrillerový akčňák, který bohužel trpí laciným americkým hrdinstvím. Prostě mě doslova přivádí k šílenství, když tak napínavý a zajímavý děj dokáží shodit četné scény, jak celá armáda po uši ozbrojená a pálící po Owenovi Wilsonovi vším možným ho nemůže ani trochu zasáhnout natož bez problému zabít. Wilson asi ovládá Matrix. Plytkost takovýchto scén je typická pro Američany v mnoha filmech, ale sem se zrovna nehodí. 65% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Použite hlavu! Výcvik! Utečte! Prežite! A my vás vyzdvihneme“.“ Panebože, kto písal scenár? Pilot (Owen Wilson) zhavaruje v lesoch a musí sa z bodu C dostať do bodu T, kde ho vyzdvihne jeho kapitán (Gene Hackman). Vtip je v tom, že pred bodom T treba prejsť bodmi A, B, C alebo CH, pričom na každom mladého vojaka čaká akčné inferno, napr. drsný beh mínovým polom. Geniálne primitívny scenár, robustné herecké výkony (sympatický Owen Wilson mal dostať cenu za najnepravdepodobnejší akčný výkon roka), strhujúci soundtrack a silné akčné výjavy zo slovenských lesov (niekde údajne zahliadnete Kamila Mikulčíka). Bez zbytočných emócií treba skonštatovať, že technická stránka je zvládnutá brilantne. Už úvodné titulky sú poňaté v takom tempe, až som ich zabudol čítať. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel závěrečná nechutně patetická scéna záchrany kazí celkový dojem filmu a sráží ho do průměru. Bez povšimnutí však určitě nezůstává brilantní technická stránka filmu. Sestřelení letadla je neskutečně precizní, stejně tak většina akčních částí je pod pevným vedením režiséra a zvukařů silným zážitkem. Owen Wilson byl překvapivě velice dobrá volba, stejně tak na druhé straně veterán Hackman. Scénář je sice prostinký, ale válečná tématika je zde podána vcelku s rozvahou a srbský konflikt je určitě sám o sobě dostatečně zajímavý na to, aby diváka udržel v pozoru a to i přesto, že je nám podáván typicky americkou mainstreamovou ručkou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $58,856,790Tržby Celosvetovo $91,753,202Tržby za predaj DVD v USA $40,400,000 //počet predaných kusov 2,200,000║ Lietadlo F-18 Hornet vs. vystrelené rakety je sledovať na domácom kine niečo famózne a preto aj dávam vyššie hodnotenie, John Moore je rutinér ale dosť zručný na to aby pobavil a nenudil. /80%/ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Kamil Kollárik, ktorý vo filme stvárnil mladého chlapca Babica, nosí mikinu s obrázkom albumu od rapera Ice Cube. Názov albumu sa nazýva "War & Peace", čo môže byť odkazom na samotný obsah filmu. (Real Tom Hardy)
  • O sochu anjela sa sporili dve obce, pri ktorých sa natáčala počiatočná i konečná scéna. Americkí filmári ju darovali jednej z obcí. (andykovac)
  • Niektoré externé scény sa natáčali na Martinských holiach, ďalšie na bratislavskej Kolibe. (Jakub225)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno