Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

emma53 

všechny recenze uživatele

To je pak těžký, když těm chudinkám hladovým nedá rodinka Brownová ani napapat. Znám lidi, kteří když mají hlad, tak taky vrčí a jsou pěkně protivný. Mně se líbil ten přístroj, co dostal Brad na konci od Vesmírných šerifů. Určitě bych pro to našla uplatnění, to by byla firmička jak víno a korunky by se jen sypaly. Ale to je už od věci. Byla to pro mě výzva, kterou jsem zvládla až na pár lekaček celkem v pohodě. Přiznávám, bála jsem se víc, jsem totiž strašný strašpytel. Ty zoubky se jim vážně povedly:-) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Critters ma veľmi potešil, hlavne svojou béčkovitou jednoduchosťou. Je to hrôzostrašné, napínavé, chvíľami vtipné, coolové, troška primitívne a lacné, ale ja som sa skvele bavil a troška aj bál. Pár scénok som videl kedysi na nejakej nemeckej stanici, keď som mal nejakých 7 rokov a vtedy som sa brutálne bál, to si pamätám. Teraz s odstupom času už tak nie. Film sa s ničím neserie, ide bezhlavo za nosom, má to spád, vtip, napätie a ubehne to veľmi rýchlo, čo je možno aj trochu škoda, nejakých 20 minút by som veru ešte zniesol. Je to hovadinka, ale oplatí sa vidieť. 75% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Problém Critters, invazivních příšerek z vesmíru, tkví v tom, že nejsou originální. Jsou len lacinou náhradou, nebo lépe řečeno, odpovědí na Gremlins, kteří tady byli před nimi. A pokud bych pominul jejich neoriginálnost, pak ani jejich filmová série neobstojí jako dobrý a krvavý horor. Film se neustále pohybuje na hranici parodie až sebeparodie, ale to je maximum, čeho je schopen. Stephen Herek ani nepatří vysloveně k hororovým specialistům a na filmu je to znát. Tlačení do komedie mu ještě relativně vychází, ale když má přijít ke každé scéně nějaká finální pointa, tak se film rozteče a je z něj břečka. Nemluvě o nějakém naturalistickém pojetí, které je takřka nulové. Critters nejsou moc sympatičtí a jejich vzhled je předurčuje ke krvavému řádění. Výsledkem je ale zklamání, kdy to jako horor postrádá typické prvky pro daný žánr nepostradatelné, a jako komedii si můžu pustit Gremlins, kteří jsou sice o dva roky starší, ale jsou na mnohem lepší technické úrovni. Critters se dočkali ještě dalších třech pokračování vesměs stejně nevalné kvality jako je tenhle první film s nimi. 40% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jsou malí, ale o to víc jsou nebezpeční. Critters. Celá galaxie to již ví, a tak když se jim podaří uprchnout z vězeňské planety, vzbudí to pěkný poplach. V jejich stopách jsou okamžitě vysláni stopaři, kteří nakonec odhalí, že se Critters chtějí schovat na malé modré planetě v malé sluneční soustavě. Na Zemi. Na farmě Brownových. Ale ti se jen tak nedají, a snaží se mimořádnému nebezpečí ubránit. Dokáží ale přežít, než se na místo dostaví vesmírná policie? ... Critters, Gremlins - dva velmi podobné filmy, které rozhodně ovlivnily celé generace hororových komedií koncem minulého století. Kolik proběhlo slovních (i jiných) hádek, o tom kteří jsou - hezčí, hnusnější, nebezpečnější. V dnešní době sice již film působí takřka archaicky, nicméně i tak bych žádné podobné potvory potkat nechtěl. Ani po herecké stránce není moc co hodnotit, herci předvádí přesně to, co tento žánr vyžaduje - nic víc, nic míň... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poměrně divná záležitost, která se mi zřejmě dodnes úspěšně vyhýbala, neboť jsem si z ní nepamatoval pranic. Dost divné mi přišlo dotahování malého dítěte s podstatně větší sestrou. Příšerky ujdou. Dokonce se tu a tam do někoho zahryznou. Moc nechápu, proč zde tolik uživatelů chválí jejich hlášky, když v průběhu celého filmu pronesly možná dvě věty. Vtipnější mi přišla dvojice poslaných likvidátorů, kteří napáchali více škody než užitku. Mám pocit, že snímek po tolika letech naprosto vyčpěl. Kdo na něj nemá vzpomínky s dětství, tak ten s nejvyšší pravděpodobností nebude hodnotit nikterak vysoce. Závěr se samoopravou zdevastovaného domu byl dost trapný. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)
  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)
  • Helen Brown (Dee Wallace) pustí tanier na zem, ktorý sa následne rozbije, a uteká k oknu. Keď sa vráti, črepy sú už na pulte. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama