foto

Terrence Mann

  • nar. 1.7.1951 (69 let)
    Kentucky, USA

Biografie

Terrence Vaughan Mann se narodil 1. července 1951 v americkém Kentucky do rodiny koncertní pianistky a zpěváka pěveckého kvarteta, jeho to ale vždy táhlo k divadlu. Jako herce, zpěváka a tanečníka ho mohli diváci potkávat přes 30 let na prknech broadwayských divadel. Muzikálové herectví také vyučuje na "Western Carolina University".

V televizní a filmové tvorbě se pravidelně objevuje pouze v okrajových rolích. Výjimkou jsou dva novější televizní seriály: Fantasy THE DRESDEN FILES (2007-2008), kde ztvárnil jednu z hlavních rolí, ducha Boba a rolí Mr. Whisperse, který pronásleduje hlavní hrdiny v SENSE8 (2015), mysteriózním seriálu sourozenců Wachowských.

Jeho celosvětově nejznámější filmovou rolí ale nepochybně zůstane ztvárnění "vesmírného lovce" UGa - "měňavce" s tváří fiktivního 80's zpěváka Johnnyho Steela v kultovní sci-fi horrorové sérii CRITTERS.

Jeník "jenovef" O.

Herecká filmografie

Filmy

2014 Freedom
2009 Red Hook
2008 Eavesdrop
Jazz in the Diamond District
2007 Circle on the Cross, A
1997 Opravdové ženy (TV film)
1996 Vánoční výlet paní Santa Clausové (TV film)
1995 Beauty and the Beast: The Broadway Musical Comes to L.A. (TV film)
1992 Critters 4
1991 Critters 3
Loupež v Lufthanse (TV film)
Pád do tmy (TV film)
1990 Shangri-La Plaza (TV film)
1989 Stuck with Each Other (TV film)
1988 Big Top Pee-wee
Critters 2
Gandahar
1986 Adam's Apple (TV film)
Critters
Sluneční děti
1985 Chorus Line
1972 Spook!

TV seriály

2021 Foundation (TV seriál)
2019 Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy is in a Love Square! (S04E08)
Černá listina (TV seriál)
Alter Ego (č. 131) (S06E05)
2018 Instinct (TV seriál)
Tribal (S01E13)
Osmý smysl (TV seriál)
Amor Vincit Omnia (S02E12)
2017 Time After Time (TV seriál)
I Fall Behind (E11)
Osmý smysl (TV seriál)
You Want a War? (S02E11)
If All the World's a Stage, Identity Is Nothing But a Costume (S02E10)
What Family Actually Means (S02E09)
další epizody (10)
Ospalá díra (TV seriál)
Freedom (S04E13)
2016 Osmý smysl (TV seriál)
Happy F*cking New Year (S02E01)
2015 Osmý smysl (TV seriál)
I Can't Leave Her (S01E12)
Just Turn the Wheel and the Future Changes (S01E11)
What Is Human? (S01E10)
další epizody (8)
2012 Smash (TV seriál)
Understudy (S01E10)
2011 Vzpomínky (TV seriál)
Friended (S01E06)
2007 Dresden (TV seriál)
Second City (E12)
Things That Go Bump (E11)
What About Bob? (E10)
další epizody (12)
2006 Love Monkey - Hoch se zlatým uchem (TV seriál)
2005 Právo a pořádek (TV seriál)
New York Minute (S16E08)
2001 Právo a pořádek (TV seriál)
Whose Monkey Is It Anyway? (S11E10)
1997 Liberty! The American Revolution (TV seriál)
1994 Gargoyles (TV seriál)
Klíšťák (TV seriál)
1985 The Equalizer (TV seriál)
1983 Loving (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

2007 07 Spaceys (TV film)

Host

TV pořady

2005 The 2005 North Carolina Inaugural Gala (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky