Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů o příšerkách s velkými zuby a řádným apetitem jsou critters kousek za gremliny. Ve své době byli dosti populární, do českých kin se dostali na začátku 90. let stejně jako jejich druhé pokračování. Farma poblíž městečka je samozřejmě ideální místo pro řádění vesmírných žroutů, co dokážou podobně jako dikobraz vystřelovat své ostny. Rudé oči, spousty zubů a neuvěřitelná rychlost. S chutí jsem si připomněl pár scének, co člověku uvíznou v paměti - ukousnutý prst a následně vidle, spolknutá petarda a chlazení v záchodové míse. A samozřejmě naprostá devastace domu, jelikož lovce zajímají jen critters. Více horor než komedie. Původní hodnocení ponechávám, i když bych ho po letech přeci jen o něco snížil, ale nostalgie vítězí. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No to jsem se zas napálil. Ze začátku to vypadalo jak pořádný kůl béčko, avšak v zápětí se z toho vyvinula nějaká smišenost mezi rádoby "hororem" a """"komedií""""? O malejch škudcich z vesmíru, který začnou dělat bordel v baráku jedny buranský rodince..v zápětí tohohle incidentu dorazí dva deratizatoři z vesmíru, kteří se snaží škůdce zničit. Nevinnej paskvil, kterej končí jak pořad Vítejte doma s Tájem Peningtnem. Kdyby mi bylo pět možná by mě trochu bavilo, ale critters jsou prostě až skoro neškodný, jenom delaj bordel a žerou krávy a plyšaky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V mém dětství hrály jeden čas Krytrsky hodně důležitou roli. Všichni jsme to viděli, všichni jsme se smáli. -"Mají zbraně." -"No a co." -"Do prdele." Nostalgie funguje, trošku to zestárlo a samozřejmě se nejedná o zase až tak dobrý film. Kdysi nám to stačilo a když jsem to viděl poprvé tak jsem se i trošku bál. 80% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Critters ma veľmi potešil, hlavne svojou béčkovitou jednoduchosťou. Je to hrôzostrašné, napínavé, chvíľami vtipné, coolové, troška primitívne a lacné, ale ja som sa skvele bavil a troška aj bál. Pár scénok som videl kedysi na nejakej nemeckej stanici, keď som mal nejakých 7 rokov a vtedy som sa brutálne bál, to si pamätám. Teraz s odstupom času už tak nie. Film sa s ničím neserie, ide bezhlavo za nosom, má to spád, vtip, napätie a ubehne to veľmi rýchlo, čo je možno aj trochu škoda, nejakých 20 minút by som veru ešte zniesol. Je to hovadinka, ale oplatí sa vidieť. 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto každý pozná, že Critters nejsou žádné veledílo a že Gremlini jsou o úroveň lepší. Ale tohle je taky zábava. Critters jsou opravdu parádní a sympatické potvory, na jejichž příchod se čeká docela dlouho - což ale tady ještě nijak nevadí. Vesmírní lovci jsou sympaťáci (hlavně Charlie), humor docela funguje a díky krátké stopáži to docela uteče. A i postavy jsou poměrně sympatické. Možná je to béčko, ale nadprůměrné a zábavné. Osmdesátky opět nezklamaly, jen Critters tam možná mohli být o něco déle. 70%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)
  • Film je voľne založený na skutočnom prípade nazvaným Kelly-Hopkinsville, ku ktorému došlo  21. augusta 1955 na farme rodiny Suttonovcov. (Raccoon.city)
  • Oficiálne propagované ako odpoveď štúdia New Line Cinema na film Gremlins (1984) od Warner Bros. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama