Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Součástí boje proti světovému terorismu je elitní letka vojenského námořnictva vybavená experimentálním typem stíhačky F-37 Talon. Existují zatím jen tři a pilotují je vzdělaný filozof Henry Purcell, sebejistý rebel Ben Gannon a veselá kráska Kara Wadeová. Kapitán Cummings jim oznámí, že jejich letku doplní čtvrtý člen - Edi, prototyp bezpilotního letadla řízeného umělou inteligencí. Je vybaven příjemným hlasem, schopností učit se a aktualizovat vlastní programy a od lidských kolegů se má naučit bojovým manévrům. Kolem Ediho se okamžitě rozhoří spor. Během prvního nasazení se však Edi projeví jako velmi platný člen letky, když bleskově vyhodnotí cíle a vypočítá optimální způsob zásahu. Na zpáteční cestě je však zasažen bleskem, který způsobí změny v neuronové síti a odstartuje proces zrození Ediho ega. Při misi, kde by mohlo být cíle dosaženo bez civilních obětí, se Edi odmítne podřídit. Je rozhodnuto letoun zničit, Edi se však hodlá bránit všemi prostředky, ale chce také zahájit dvacet let starý válečný plán, který by se mohl stát impulsem k rozpoutání válečného pekla. Zabije Henryho a těžce poškodí stroj Kary, která se zřítí na území Severní Koreje. Jediný, kdo teď může Ediho zastavit, je Ben. Jenže je také jediný, kdo může zachránit Karu dřív, než padne do rukou nepřítele. Jak se rozhodne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Beky 

všechny recenze uživatele

Akční filmy nepotřebují žádné velké herecké dovednosti, nepotřebují scénáristu ani kvalitní herecké výkony!!!!!!!!!!!!.... co musí obsahovat je nerealistická akce, zábavu, režiséra, který je schopen natočit akční scény tak, aby nenudily ( tady se to absolutně nepodařilo ), pořádnýho záporáka a pořádnýho klaďase...... bezmyšlenkovitá zábava....člověk prostě někdy potřebuje vypnout ( třeba já velmi často:)))) a když tohle film nemá, pak nepomůže ani kvalitní technické zpracování, ani oblíbení herci......Stealth nudí od začátku až dokonce jak tříhodinová přednáška ze zoologie!!!..40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Rob Cohen je nadšenec, ktorý má rád, keď všetko vybuchuje. Ak dostane zopár dolárov, dokáže (sa) slušne baviť. Preto aj z béčkovývh motívov dokázal spraviť hity RÝCHLO A ZBESILO a XXX. Stealth ide vo vychodených šlapajách, akurát námet je tenoraz ešte viac deväťdesiatkový (však koho dnes ešte zaujímajú stíhačky, ktoré nevidí žiadny radar na svete, len ten česko-slovenský? :-)). Film však odsýpa a herci sú prekvapivo solídni. Hudba ako vystrihnutá z čias keď leteli zimmerovky v šýle OPERÁCIA ZLOMENÝ ŠÍP. Rovnako ako Cohen prekonal predošlými filmami pôvodné béčka, ktoré mu boli vzorom, aj jeho Stealth je asi najlepší letecký film, ktorý som videl od TOP GUNU... Akurát, že letecké filmy fakt nikoho nezaujímajú. (No schválne, kto si ešte pamätá na NEVIDITEĽNÉHO ÚTOČNÍKA?) Ale nemôžem povedať, že som sa nudil... ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

"Je příliš tvrdá, aby vyslala nouzový signál..." Tvůrcům bych pro začátek doporučoval k prostudování základy logiky, fyziky a zeměpisu. Začínáme v Číně, hned nato v Severní Koreji, náhle se přesuneme do Ruska a z něj na Aljašku, všechno v rámci cca 5 minut. Ale ano, to ty superletadla, co lítaj na palivo lehčí, nežli vzduch, žejo. Ehm ehm, o vzdušném boji jsme si toho taky moc nepřečetli. Hlavně, že máme super emerické krásné hrdiny zachraňující svět, politicky korektně rozhozené. Herci hrají hovno, ono s takovými charaktery a dialogy by si neporadil ani Stanislavskij. Souhlasím, že za takovou ubohost děje by se snad styděl i Michael Bay. Veškerá akce stojí rovněž za trus, navíc triky jsou za 135 mega dost ubohé, nemluvě o tom, co znázorňují. Napětí v divákovi nevyloudí žádné. Něco pro Hapy end? Dá se z toho dělat sranda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že jsem se docela dobře bavil. Je sice pravda, že herci jsou neuvěřitelně prkenní a snaží se být co nejvíce cool i když jim to nejde ale o to v tomhle filmu prostě nejde. Hlavní je tu akce a té tu je vrchovatě a navíc velice kvalitní triky a pyrotechnické efekty. Vše spíše vypadá jako bychom sledovali nějakou PC hru. Ale já se opravdu bavil. Jen ten konec si mohli tvůrci odpustit. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Někdy dost dobře nechápu, jak někdo může schválit investici na zfilmování scénáře jako je Stealth. Nelogická slátanina, ve které jakoby reálný svět vůbec neexistoval (pouze ten vzdušný plus pozemské cíle), je výsměchem první kategorie. Proč tedy dávám tak "bohaté" ohodnocení? Rob Cohen umí. Docela mě potěšila kamera, se kterou neomezeně "oblétává" útočící stroje. Když jeho akční styl srovnávám s pouze poctivě odřeným Bartkowiakovým Doomem, pak je Cohen suveréním vítězem. Ještě kdyby si tak vybíral (nebo mu byly nabídnuty) lepší scénáře, na které má zatím ve své filmografii docela smůlu. Ještě bych chtěl podotknout, že jsem se při filmu nenudil. Vypnul jsem totiž mozek a docela si ho užil. Až potom to zamyšlení nad "dílem" ve mě vyvolalo studený pot na těle. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Letadlové lodě ve filmu jsou USS Carl Vinson a USS Abraham Lincoln. (ČSFD)
  • Design Stealth stíhaček použitých ve filmu je patentem firmy, která skutečně v roce 1999 navrhla pro vládu Stealth bombardéry B-2. (Dr Lizal)
  • O napsání písní k filmu byla požádána rocková kapela Incubus. (ČSFD)

Související novinky

Rob Cohen jde za mříže

Rob Cohen jde za mříže

28.09.2006

Jestli si teď myslíte, že ho tam poslali producenti jeho posledního filmu Stealth, na kterém prodělali téměř šedesát milionů dolarů, tak jste na omylu. Pravda je totiž někde úplně jinde tento rodák… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama