Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Při hře ve staré opuštěné škole nešťastně zemře holčička. Ostatní děti se rozhodnou o nehodě mlčet, ale netuší, že někdo je viděl. A ten někdo přichází o šest let později na jejich maturitní ples, aby je všechny zamordoval. Klasika whodunit slasheru vezoucí se na slasherové vlně z počátku 80. let následovaná třemi pokračováními. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna, kde si děti hrají a dojde k nehodě, je velmi slibná, ale s ní vešekrá zábava bohužel končí. Zbytek je na můj vkus až moc nudný teenage slasher. Navíc, než se pořádně něco rozjede, strašně dlouho to trvá. A vrah? Když nebudeme brát v potaz to, že není ani trochu těžké přijít na to, kdo jím je, tak jeho počínání je dost zmatené. Prostě takový ňouma u kterého jsem každou chvíli čekala, že nejvíc se mu podaří zranit akorát tak sebe... a myslím, že takhle by to rozhodně být nemělo. Z vražd toho taky není moc vidět a pokud ano, tak jsou takové kečupové a celkově nic moc. Důvod proč vlastně dávám 2* je Jamie, která jediná umí aspoň trochu hrát a dost mě bavilo se na ní dívat. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Snaha okopírovat snad všechno do té doby ve slasherech viděné a hodně okatě hlavně Halloween a to navíc za přítomnosti Jamie Lee Curtis. Velkými písmeny je taky na obálce uvedený Leslie Nielsen, který je ale ve filmu všehovšudy pět minut a nehodí ani žádný přihlouplý vtípek ve stylu bláznivé střely, i když by si to tenhle film zasloužil fakt hodně, protože všechny ty slasherové motivy kopíruje strašně nudným způsobem a vůbec v celé první hodině filmu se neděje prakticky nic co by stálo za zmínku. Teenageři se prostě připravujou na maturitní ples, dohadujou se mezi sebou a do toho se občas objeví prostřih někam na policajty, kteří se baví o tom jak jim utekl místní úchyl :). Když teda nakonec přijde to očekávané vraždění, tak už by to muselo být sakra dobré, aby to diváka probralo, jenže ani to není zrovna ono. Na druhou stranu ale celou druhou hvězdičku tomu dávám za neskutečným způsobem vtipnou scénu s dodávkou, která je jak kdyby vypadla z němé grotesky, ale navrch má ještě vtipný zvukový a hudební doprovod. Prostě je to slasherová nuda, ale je tam jedna dost komická zabijácká scéna, takže to dostane ještě jednu hvězdičku teda :). ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděno na youtube. Po úspěchu Carpentova Halloweenu a Mlhy se Jamie osvědčila jako dobrá herečka a tak se pro Lyncovu volbu do hororu osvděčila,zvláště kdy jí konečne poprvé vidíme odhalenou. Film mě hlavně zajímal kvůli Jeff Wincottovi,který mi několikrát dokázal,že opravdu hrát umí,tak jsme byl zvědav na jeho filmové začátky a byl jsem potěšen,že si ve filmu zahrál Leslie Nielsen,který předvedl,že není jen panák do komedií a parodí,ale také,že zvládne i vážné role. Hra na vraha začíná sice zajímavě,ale natočena je až moc snaživě. Díky dobře provedenému začátku a rozjezdu mi půl hodina utekla dobře,pakk to nějak jede a nastupující vraždy,které sice nybyly nějak extra zvládnuté,ale mě postačující. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Hra na vraha“ má docela dobrou gradaci, ale musím uznat, že se nejedná o nic, co by bylo vyloženě skvělé. Je to takový standard, ale díky tomu, že je zde Jamie Lee Curtis, díky tou, že to má tu správnou osmdesátkovou atmosféru, se mi film prostě líbil a docela jsem si ho užil, i když dějově ani vizuálně není schopen přinést něco, co by ho opravdu vyčleňovalo nad ostatní. Přesto jsem se nenudil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak teda vůbec žádná sláva. Dobrý je vlastně jen začátek, kdy si děti hrajou na vraha a oběti (či spíš vrahy a obět) a přitom dojde k neštěstí. Zbytek filmu docela slabota po všech stránkách klasického slasheru - už teď si skoro nic nepamatuju. Vrah je normální nemehlo v kukle, spíš takový zloděj amatér. Počíná si úplně trapně. A vraždy to je samá vrstva kečupu, maximálně useknutí hlavy. Jo a hlavně, na všechno se čeká až do poslední půlhodinky(!) - do té doby se jen seznamujeme s potencionálními vrahy a jsme svědky pár zlověstných telefonátů (viz. později Vřískot) - jinak samý teenagerský hovna. Určitý zárodek kvality zde ale zaset je (ta osudová dětská hra), tak schválně co se vyvrbí z pokračování... Taky jsem docela zvědavý, co se změnilo v té verzi z roku 2008, s remaky takovýhle filmů vůbec nemám problém. (stopáž hodnocené verze: 01:32:33) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Film zaujal pozornosť štúdia Paramount potom, čo Jamie Lee Curtis podpísala zmluvu. Paramount však plánoval uviesť film iba v 300 kinách, a tak sa film nakoniec uvádzal v distribúcii spoločnosti Avco Embassy Pictures, ktorá ho uviedla do 1200 kín. Paramount sa namiesto toho stal distribútorom iného nezávislého slasheru - Piatok trinásteho (1980). (beso74)
  • Hláška "Nejde o to, s kým ideš. Ide o to, kto ťa vezme domov," sa objaví vo všetkých štyroch dieloch hororovej série Prom Night. Brock Simpson sa takisto objaví vo všetkých štyroch dieloch. Vždy však hrá inú postavu. (fishki)
  • Podľa skladateľa Paula Zazu mala byť scéna z plesu sprevádzaná súdobými aktuálnymi disco hitmi. Keď však producenti nedostali súhlas k použitiu hudby, skladateľ musel za jeden a pol týždňa vyprodukovať niekoľko podobných skladieb, pričom si mal dávať pozor, aby neboli natoľko podobné, že by ich niekto kvôli tomu zažaloval. (beso74)

Reklama

Reklama