Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (692)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Doba se změnila. - Jak pro koho. Původní Rambo byl temný snímek o zákoutí poničené duše válečného hrdiny z Vietnamu, prošpikován skvělými dialogy a působivou akcí. Dvojka je naopak syrový akční film z pera Sylvestera Stalloneho a Jamese Camerona, který však také divákům nabízí důležité poselství. Akce je dokonalá, Sly výborný a snímek je i po letech stále vynikající. S První krví dějově naprosto nesrovnatelné, přesto však hodnotím vysoko, hlavně díky odvážné míře tzv. oddychové zábavy a ryzí akci. Stallone na vrcholu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden ze symbolů 80. let je zpátky!! Naštěstí vyměnil krumpáč za kulomet a napnul svaly pro dobrou věc. Mnohdy nespravedlivě za absenci hlubší filmařiny kritizovaný druhý díl je podán v podobně syrové atmosféře jako jednička (1982). Technicky dokonalé pokračování, které v lecčems převyšuje První krev, ale naopak jej místy sráží přímočará kosa bezejmenných stereotypních nepřátel ve vietnamské džungli, kam se traumatizovaný veterán John J. Rambo vrací, aby zachránil tamní americké zajatce. Opět jsou tu lehce naznačené politické motivy (na scénáři se podílel kromě Stallona i samotný James Cameron), opět atmosféra bezvýchodnosti, opět příjemná naivita, opět bezchybná akce, co se musí líbit i po letech!! A věřte, že líbí.. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nikoliv slabší druhý díl. Jen absolutně jiný, o hodně akčnější a ukazující, že kde je peklo, tam je Rambův domov. Rambo stojící za Rusákem pokrytý blátem stojí minimálně za Oscara v oblasti válečné taktiky:) Dokonce zde máme opět emoce a navíc i souboj vrtulníků. No jak říkám akční paráda! ....Murdock! I'm coming to get you! 100% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rambo už nemá tak silný príbeh, ale stále je to Rambo, ktorý dokáže utiahnuť akčný film. Film ma tempo ako sviňa, Goldsmithová hudba perfektne graduje, akcia strieda akciu a nápady neostali len na papieri. Tento diel je už len bum a bác, ale presne to sa mi na tom ľúbi. No zaujímalo by ma, ako vyzeral Cameronov scénár pred tým, čo ho Stallone prepísal. Podla slov Jima Camerona, Sly prepísal skoro všetko. Obľúbené soundtracky: Main Title, Pilot Over, Home Flight. 80% - 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Rambo se na podruhé spálil úplně stejně jako napoprvé. Zase byli ti vysloveně špatní ti, kterým věřil a zase se jim docela brutálně pomstil. Úžasný je, jak se akčňáky tenkrát točili s úctou k divákovi. Užil jsem si vysloveně všecko. Scény s bombardováním zdejší divočiny byly fantastický a v současných filmech je to jev absolutně nevídaný. Do všeho se morduje ten splašený digitál a už to vůbec není zajímavé, natož pak upřímné. Upřímných akčňáků je pomálu, ale pokud bych se k něčemu chtěl vrátit, byl by to zaručeně Rambo. Tady dávám čtyři hvězdy spíš jenom z toho, že příběhově je to prakticky to samý, jako jednička. A ten závěr, tam se ten proslov Rambovi tolik nepovedl. U jedničky mě to daleko víc sejmulo. Každopádně paráda. Je to klasika, co víc dodat. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (75)

  • Když střílí Rus z vrtulníku na Ramba (Sylvester Stallone) ve vodě, tak zmizí zásobníky s raketami, ale když se Rambo vyhoupne nahoru do vrtulníku, tak jsou zpět. (rakovnik)
  • Vietnamský říční člun, který zaútočí na loď převážející Ramba (Sylvester Stallone) po útoku na tábor, představoval americký PBR (Patrol Boat, River), který byl za vietnamské války hojně využíván k říčním patrolám, především v deltě řeky Mekong. (bejkovec)
  • Při natáčení útoku na zajatecký tábor bylo zničeno pouze 5 chatrčí. Ve filmu je ovšem zobrazena exploze okolo 10 budov. Záběry byly různě upraveny, převráceny či použity z jiného úhlu, aby byl vyvolán dojem výbuchu více budov. (Žralok)

Reklama

Reklama