Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Brilantní newyorský právník a zástupce státního návladního Tom Logan (R. Redford) se dostává k případu krádeže obrazu slavného umělce Sebastiana Deardona, který měla ukrást malířova vlastní dcera Chelsea Deardonová (D. Hannahová). Její obhájkyně Laura Kellyová (D. Wingerová), známá svými nekonvenčními soudními postupy, věří v její nevinu a s poukazováním na několik nesrovnalostí žádá Toma o přezkoumání případu. Chelsea totiž dostala obraz s věnováním na rubu k osmým narozeninám od svého otce, ale spolu s ostatními malbami měl padnout za oběť požáru v roce 1968, při němž zahynul i samotný Deardon. Když Tom a Laura navštíví poškozeného Williama Forrestera (J. McMartin), zjistí, že žalobu náhle stáhl a obraz prodal galerii Viktora Tafta (T. Stamp). Ten jim poté dotyčný obraz ukáže, ale věnování k narozeninám na jeho rubu není. Případ se tedy zdá být bezpředmětný – žaloba byla stažena a v galerii se o Chelsein obraz nejedná. Jenomže v noci Chelsea vyhledá Toma s obavami, že ji někdo sleduje, a následně se Tom málem stane obětí útoku neznámého muže. Ráno zase Lauru navštíví detektiv Cavanaugh (B. Dennehy), který před sedmnácti lety řešil Deardonovu smrt s přesvědčením, že šlo o vraždu. Dá jí také seznam umělcových obrazů, který tehdy zpracovala pojišťovna – vyplývá z něj, že obraz, který viděli v Taftově galerii, měl být rovněž sežehnut plameny. Laura má nyní v rukou jasný důkaz o pojišťovacím podvodu a k objasnění případu musí s Tomem zatlačit na Tafta… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Nie je to Zopár správnych chlapov či Tri dni kondora, ale príjemná zmes súdnej drámy a romantickej komédie, ktorá len mierne nadpriemerný príbeh krádeže obrazov a niekoľkých vrážd vylepšuje dobre zasadenou romantickou zložkou vďaka výbornému hereckému obsadeniu. Dvojica Robert Redford a Debra Winger ovládajú scénu svojim šarmom a Daryl Hannah pôsobí ako stelesnená osudová príťažlivosť aj keď herecky až taká presvedčivá nie je. Produkcia je však kvalitná s typickou pečaťou Hollywoodu v dobe vzniku. Takže divák drží hlavným hrdinom palce aj keď Chelsea, o ktorú tu vlastne v prvom rade ide, to celý čas komplikuje. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se zápletka jeví jako maličko neupřímná ... taková nemastná neslaná - polovičatá ... jako že pobrala něco málo od komedie, něco málo od krimi a něco málo od dramatu, přičemž o každý z žánrů se trochu otřela, ale v žádném z nich se neangažovala na sto procent. Posléze se zdá být spíš tříčtvrtinová - a nakonec ... nakonec se budete "jen" skvěle bavit. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si uvědomila jak velkou roli hraje obsazení filmu hereckými hvězdami. Kdyby v tomto snímku nehrál Robert REDFORD a Debra WINGER, tak bych už asi po 30 minutách přerušila vysílání DVD. Je to úplně obyčejná kriminálka s námětem z umělecké sféry, jakých jsem už viděla s menšími obměnami stovky. Jenže hraje zde stále ještě roztomilý Redford (dobře se na něj kouká) a tak jsem vydržela. Ovšem známka za film jenom průměr, neboť se jedná o kriminálku bez překvapení. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

That look in your eyes... Pure blue steel. Ivan Reitman natočil film, u kterého by se dojal i Patrick Bateman - hrdinové bojující za správnou věc, pohybují se v prostředí práva a moderního umění, dojde i na krev a některé oběti by šlo charakterizovat jako zasrané yuppies (nebo se někteří takoví pohybují na okraji scény). Film provází juchavý osmdesátkový sountrack z pera Elmera Bernsteina a Robert Redford, kterému bylo v roce už plných 50 let (což pro mě představovalo nejpřekvapivější moment mile prostoduchého filmu), má tvářičku hladkou jako dětskou prdelku, z čehož jde usuzovat na to, že nezanedbává péči o sebe. Huey Lewis sice nikde, ale Rod Stewart odvede oplodňovákem Love Touch práci, na níž by byl hrdá i Whitney Houston ...na albu jednoduše pojmenovaném Whitney Houston. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Právnické drama od Reitmana, které se nedrží vyjetých kolejí, ale míchá zručně klasické soudní drama s kriminálním thrilerem, romantikou a komediálními scénkami. Nechybí pár zajímavých zvratů, vražd a i několik akčních scén včetně skvělého finále. Celkově velice fajn film s výbornou ústřední dvojicí Redford/Wingerová. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Ke snímku bylo vytvořeno několik alternativních závěrů. (Terva)

Reklama

Reklama