Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Klubu odložených žen! Ve skvělé satiře bitev dvou pohlaví s chytlavými hláškami a geniální komikou tří hereckých hvězd ve špičkové formě. Bette Midler, Goldie Hawn a Diane Keaton hrají ženy z Manhattanu středního věku, které mají společné víc než jen dlouholeté přátelství. Po letech, kdy vše obětovaly svým manželům, byly vyměněny za mladší a krásnější ženy. Tato trojka je ale společně odhodlána proměnit svou bolest v zisk. Přijdou s důmyslně prohnaným plánem jak zasáhnout své bývalé tam, kde to opravdu bolí – v jejich peněženkách! Pohodlně se usaďte a sledujte, jak to vypadá, když se odložené ženy naštvou, vyrovnají se s realitou a pak získají daleko víc. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

LencaN 

všechny recenze uživatele

To byl ale řádný babinec :D Vyloženě dámský film nabitý pokrytostí, láskou, odplatou, zklamáním a všeobecně je to prostě výlet do duší tří žen ve středním věku, které se potýkají s nevěrnými manžely. Herecké výkony všech dam byly neuvěřitelné, tohle trio se skutečně vyvedlo. Občas to byla legrace, ale sem tam to bylo i dost melancholické, až trochu psychologické, což byla dobře fungující kombinace. Vizuelně je holt film poplatný své době a dnes působí omšele a nevýrazně, ale jeho kouzlo je skryto ve scénáři, který je nosným pilířem celého poselství Odložených žen. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Bezvadná, vtipná komedie, jenž se může pyšnit skvělým hereckým obsazením (zvláště hlavní hrdinky jsou velmi sympatické a výborné herečky), skvělou hudbou a vtipným pojetím. Nápad jak se pomstít bezohledným manželům a ještě z toho vytřískat něco pro ostatní se povedl v tomto případě zpracovat na jedničku. Viděno už po třetí a pořád baví. Za mne plný počet. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I am saying this, with love, compassion and the spirit of true sisterhood. You are full of shit! Name more iconic trio, I will wait. Dlouho jsem neviděla film, který by stál na třech ženách, které by nesoupeřily v tom, která bude vtipnější, krásnější, chytřejší, jednoduše lepší. Klub odložených žen je ve výhodě, protože má tři výborné herečky, které nepotřebují uspokojit svoji hrdost skrze individualitu, ale pospolitost. Goldie je ošklivě vtipná, Diane krásně hysterická a Bette je prostě Bette, židovská mamka, která nakope každému zádel. Scény smutné se střídají s těmi vtipnými (celá scéna krádeže dokumentů a následný úrpk je jednou z nejvtipnějších v historii kinematografie), a člověk brzy zjišťuje, že těm třech odloženým ženským neskutečně fandí. Tak dámy vezměte mne na tu cestu za svobodou. YOU DON'T OWN ME! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Běžná komedie o tom, jak jedná ženská z nudy spááchala sebevraždu, a tři další jí příjdou na pohřeb, kde zjistí, že jsou na tom podobně jako ta, co už odešla ze života dobrovolně, než aby skončila někde na klinice či pod koly auta, anebo jiným způsobem. Na tyhle tři ženy ten konec teprve čeká, tak co mají dělat do chvíle, než se dostaví? Zkouší ledacos, ale sami se v sobě dostatečně ne a ne vyznat. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nenápaditá komedie s nemožným tanečním číslem na konci (které mně způsobilo husí kůži, ale ne tu příjemnou) a úděsnou D. Keatonovou, která je v každém filmu stejná a která si myslí, že placatý zadek a vypouklé břicho jsou fakt sexy, proto nejspíš trvá na svých civilních "mrkváčích" , které jí tyto křivky spolehlivě zvýrazňují. Počítám, že v dobách Allenových filmů, kdy ještě nosila džíny a minisukně, nebyl tento hrůzný módní vynález na světě, ale od nevkusných osmdesátých ji v ničem jiném nevidím, viz.HLAVA RODINY, LEPŠÍ POZDĚ NEŽLI POZDĚJI apod. Je možné, že i proto mám dojem, že hraje jednu a tutéž roli a není to tím pádem v jejím herectví, kdo ví? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • V roce 2011 rozvířila Goldie Hawn spekulace o natočení pokračování, když na Twitteru zveřejnila společnou fotografii s Bette Midler a Diane Keaton, pod níž napsala, že všechny tři již podepsaly smlouvu. (Olík)
  • Film se v roce 2009 dočkal muzikálové verze. (Olík)
  • Ze všech hereček, které ve filmu hrají opuštěné manželky, je Diane Keaton jediná, která se nikdy nevdala. Bette Midler je provdaná za svého prvního manžela, se kterým se vzali v roce 1984, a Goldie Hawn si prošla dvakrát rozvodem, avšak od roku 1983 žije s jedním partnerem, kterým je herec Kurt Russell. (jezurka42)

Reklama

Reklama