Reklama

Reklama

4400

(seriál)
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2004–2007), 31 h 14 min (Minutáž: 41–84 min)

Hrají:

Joel Gretsch, Jacqueline McKenzie, Jenni Baird, Peter Coyote, Madison Pettis, Richard Kahan, Michael Moriarty, Jody Thompson, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Obsahy(1)

4400 pojednává o skupině přesně čtyř tisíc čtyř stovek lidí, kteří se objevili 14. srpna poblíž Mount Rainier ve Washingtonu. Tato skupina nemá na první pohled nic společného. Různý věk, různé národnosti, ale přesto mají něco společného. Byli uneseni září bílého světla od roku 1946. Po jejich návratu americká vláda zvlášť pro tuto situaci zřídila úřad National Theat Assessment Command, zvaný NTAC. Navrátilci si nepamatují nic ode dne svého únosu, jsou dezorientováni, ale nepřibyl jim žádný věk.
Těchto 4400 lidí bylo uneseno mimozemšťany, jak si mnozí myslí, ale ve skutečnosti to jsou pozemšťané z budoucnosti, kteří chtějí zabránit katastrofě na Zemi. V budoucnosti je vymyšlena jakási látka s názvem promicin. Tato látka dodává lidem ze 4400 paranormální schopnosti jako telekineze, telepatie, vidění budoucnosti, předtuchy atd. 
Tyto nadpřirozené schopnosti se nelíbí právě NTACu, který se těchto sil ve velké skupině lidí bojí. Postupně se proto snaží naočkovat všechny 4400 inhibitorem, tedy látkou zpomalující reakci promicinu. Na většinu tento inhibitor zabírá. Vedlejším účinkem se pak projeví ztráta imunity, její selhání či oslabení. Na tento stav vědci reagují vakcínou proti inhibitoru, která je vyprodukována z krve Isabelle Tylerové, která inhibitor nedostala. Díky Jordan Collierové a jejímu týmu agentů se tisíce dávek promicinu dostává na veřejnost, k obyčejným lidem, kteří mohou získat schopnosti 4400. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Laerry 

všechny recenze uživatele

První série je naprosto dokonalá a nakopává zadek i své konkurenci, o dva roky mladším Heroes. Ne epičností, protože seriál je velmi komorní, ale zaměřením se na psychologii a vývoj postav, na které je kladen větší důraz, nežli na pompézní ukazování počítačových triků, kterých je poskrovnu. Ale bohužel zatímco Heroes se po kvalitativním propadu dokázali o něco vzchopit, tak The 4400 se stále natahoval (navzdory krátkým sériím) a tvořil velkou klišovitou vatu, zatahoval do děje příliš náboženskou otázku, a tak se kvalitám první série už znova ani vzdáleně nepřiblížil. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Žánru sci-fi jsem nikdy nepřišla na chuť (někdo nemá rád komedie a já sci-fi). Takže ho nejen nevyhledávám, ale naopak se mu spíš snažím vyhnout. I u 4400 jsem si říkala, lehce nakouknu, přesvědčím se, že to není nic pro mě a rychle od toho pryč a ..už jsem u druhé série. (Neumím si to vysvětlit jinak, než že se vždycky těším na úvodní píseň “A Place In Time” kterou zpívá Amanda Abizaid). A 2 série dala Úřadu pro národní bezpečnost nejen novou šéfku, ale přidala k záhadám i humor. Agenti Diana Skouris a Tom Baldwin. A vzorek z 4400 navrátilců, každý obdařen nějakou mimořádnou schopností, zpátky ve světě, který je nechce. „To se lidé 4400 unesených tak bojí? Jsme jim moc nablízku, že to nevidíme? -Tohle není strach. To je nenávist ve své čisté podobě.“ Ve vedlejších rolích se objeví i známé tváře z „ER“ Sharif Atkins, Kathleen Wilhoite. Přesto nakonec za 3*, ale jak jsem se přiznala, nemám ráda tenhle žánr. ()

Reklama

Piri 

všechny recenze uživatele

Povinná scifi jazda. Svojho času zaujímavý a inovatívny seriál. Paradoxne seriál Taken, ktorý sa stal ideou pre tento seriál, tak ten som videl omnoho neskoršie. Je to napínavé a obstojne natočené. Banalitám sa tiež nevyhol. Ako keď pri skončení série sa dej posunul dopredu a neboli oznámené zmeny. Ako rozchod Marca s Dianou. Samo osebe aj postava Diany bola dosť rozpačitá, ani doľava ani doprava. Romantika s Benom bola taká uveriteľná ako to, že Zem je plochá. To isté ako zrýchlený zvláštny záver, mohli kľudne natočiť ešte jednu sériu. Vidieť tu množstvo známych tvárí, ktorí si zahrali aj v takej Stargate SG-1. Hlavný hrdina Tom (Joel Gretsch) si to vlastne zopakoval, keďže aj v Taken hral podobnú rolu. Tam však naháňal ufónov. Na Slovensku toto vysielala iba JOJka s veľmi dobrým slovenským dabingom, ale ak ma pamäť neklame, odvysielali iba prvé dve série. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Kdo chce velmi kvalitiní záležitost musí "přetrpět" uvodní sérii, která se odebírá nesmyslností, jako většina seriálů, které nám do následujícího dílu nenechají nic a s další epizodou začíná nová linie. Ovšem, trpělivost přináši růže a u navrátilců je to tutovka. Po 20.díle se lámou ledy a tvůrci ukazují, jak celé vyvíjení postav mají promyšlené do sebemenšího detailů. Vedlejší dějové linie přestávají být vedlejší a skvěle se zapojují do hlavního příběhu. S hereckými výkony nemám sebemenší problém a Tom Baldwin alias Joel Gretsch je můj další favorit. Konec světa zkrátka nemusí být zničením všeho živého. Ještě ted, týden po doukání poslední série, hodně přemýšlím a to jsem zezačátku tomu moc nevěřil. Ted jsem velký fanda, ikdyž nehodnotím za plný počet. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, potenciál seriálu je bohužel nevyužitý: nabízí se 4400 různých fantastických osudů, ale tvůrci se stále hňahňají ve vztazích a emocích hlavních postav. Což o to, Joel Gretsch je sympaťák, zato jeho synek je vyloženě na kopanec do koulí - který docela jistě absolvoval ten bukvicovitý mamlas, co kluka v češtině dabuje. A Lucinka Vondráčkovic je slyšet taky mnohem častěji, tedy dabuje více osob, než je snesitelné (ideální by bylo, kdyby tahle prominentní tlačenka oněměla). Ostatní postavy jsou mi tak nějak putna, případně zlehka nesympatické. Sledovat se to sice dá, ovšem čekala jsem podstatně víc. 55% za nápad, shozený relativně průměrným dějem, a ženy si můžou přičíst dalších 15% za fešáka J. Gretsche:-). ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Keď producenti uvažovali nad seriálom, tajomstvo, kto uniesol 4400 ľudí malo byť odhalené v piatej sérii. Televízna stanica USA však chcela odvysielať The 4400 iba ako minisériu a chcela aby bola nejako vyjasnená. Preto bolo toto tajomstvo odhalené už v piatej časti seriálu. (ladko)
  • V epizodě S03E08 má jedna ze zbraní zaslepenou hlaveň. (misa1989)
  • Naštvaní fandové z webu Savethe4400.com dali na server YouTube.com protestní videa a šéfce televizní stanice už poslali skoro devět tisíc slaných slunečnicových semínek, které ráda žvýká jedna z postav, jen aby se zrušený seriál dostal opět do formy. (Malarkey)

Související novinky

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

08.10.2009

Příští měsíc odstartuje Nimród Antal na Havajských ostrovech natáčení Predators (aby se později přesunul do Rodriguezových Troublemaker Studios v texaském Austinu). Byl tedy nejvyšší čas obsadit… (více)

Reklama

Reklama