Reklama

Reklama

4400

(seriál)
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2004–2007), 31 h 14 min (Minutáž: 41–84 min)

Hrají:

Joel Gretsch, Jacqueline McKenzie, Jenni Baird, Peter Coyote, Madison Pettis, Richard Kahan, Michael Moriarty, Jody Thompson, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Obsahy(1)

4400 pojednává o skupině přesně čtyř tisíc čtyř stovek lidí, kteří se objevili 14. srpna poblíž Mount Rainier ve Washingtonu. Tato skupina nemá na první pohled nic společného. Různý věk, různé národnosti, ale přesto mají něco společného. Byli uneseni září bílého světla od roku 1946. Po jejich návratu americká vláda zvlášť pro tuto situaci zřídila úřad National Theat Assessment Command, zvaný NTAC. Navrátilci si nepamatují nic ode dne svého únosu, jsou dezorientováni, ale nepřibyl jim žádný věk.
Těchto 4400 lidí bylo uneseno mimozemšťany, jak si mnozí myslí, ale ve skutečnosti to jsou pozemšťané z budoucnosti, kteří chtějí zabránit katastrofě na Zemi. V budoucnosti je vymyšlena jakási látka s názvem promicin. Tato látka dodává lidem ze 4400 paranormální schopnosti jako telekineze, telepatie, vidění budoucnosti, předtuchy atd. 
Tyto nadpřirozené schopnosti se nelíbí právě NTACu, který se těchto sil ve velké skupině lidí bojí. Postupně se proto snaží naočkovat všechny 4400 inhibitorem, tedy látkou zpomalující reakci promicinu. Na většinu tento inhibitor zabírá. Vedlejším účinkem se pak projeví ztráta imunity, její selhání či oslabení. Na tento stav vědci reagují vakcínou proti inhibitoru, která je vyprodukována z krve Isabelle Tylerové, která inhibitor nedostala. Díky Jordan Collierové a jejímu týmu agentů se tisíce dávek promicinu dostává na veřejnost, k obyčejným lidem, kteří mohou získat schopnosti 4400. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

sonnak 

všechny recenze uživatele

V první sérii jen další průměrný scifi seriál. Některé rysy dosti podobné s Heroes, ale ne zase tolik, aby stálo za to tyhle dva seriály nezbytně porovnávat. Pátým dílem druhé série se láme přímočarost a předvídatelnost a začínají se projevovat kvality seriálu. První vtípky, rýsující se zápletka s velkým Z, zkrátka všechno jde o třídu nahoru. Uvidíme jak je na tom 3. =) Edit: Tak trojka je na tom velice dobře, ale čtyřká zatím těžce strádá a NUDÍ, až se mi chce hvězdičku ubrat. EDIT2: Hm, tak zase to jde od 5. dílu hóre, to už je snad nějak naplánovaný =] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se nabízí srovnání s ,,TAKEN". Ale jen zpočátku. Průměrné herecké výkony a scénáře jednotlivých epizod mě z tohoto omylu brzy vyvedly. Přesto má tento seriál i klady. Hlavním je vzestupná úroveň (dokonce jsem se na některé díly těšil). Přesto však převažuje nevyváženost. Jestli však máte dostatek času, a není zrovna do koho píchnout, nebojte se. Přestat můžete kdykoliv. Já to bez větších problémů ustál. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál svázaný naprosto šílenými hlavními představiteli a smutně triviálním dějem, který vychází z poněkud starších, úspěšnějších a kvalitnějších televizních bratříčků (X-Files atd.). Tam kde začíná jít do tuhého dochází scénáristům dech a na scénu nastupuje typicky tristní seriálová dvojka s nulovými vyjadřovacími schopnostmi a iritující schematičností. Ta si libuje v přehnaně patetických gestech, stejně jako „neočekávatelná“ vyústění jednotlivých epizod. Z některých přitom smrdí laciná moralita tak, že to už není hezké. Velká škoda, snad bude druhá série, která má přece jenom větší prostor lepším a dramatičtějším počinem... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Když se to začalo vysílat v televizi s dabingem tak jsem to kdysi naprosto žrala...ovšem později když jsem se k tomu z nostalgie vrátila s odstupem dozrání svých názorů, tak jsem přišla na to,že je to strohé, podivné,smutné,bez nápadu jakoby černobílé..No jediné co mě tam tak zajímalo bylo pár krasavců ovšem stavět nějáké hodnocení na pohlednosti herců je špatně,takže pro mě nic moc ovšem viděla jsem mnohem horší věci. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke třem sériím měla 4400 docela kolísavou kvalitu, ale ne tolik, abych ji neohodnotil 4*. Hlavní postavy se drží svých povah a jen lehce se vyvíjí. Hlavní síla seriálu je v jeho vypočítavosti, která se projeví po 6 dílech, kdy pochopíte kdo vlastně unesl lidi z planety Země. Žádná velká hvězda tu není, ale je to jedině dobře. Postavy dostávají skoro stejný prostor a tak se nevěnujete příliš dlouho jednomu individuu. Bojím se však, že autorům pomalu dochází síla vymýšlet něco nového a 4tá nejpozději pátá bude rozhodně sérií poslední. Velká škoda je v pár scénách z budoucnosti na první pohled opravdu levná výprava a obavy z nějakých počítačových triků. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Naštvaní fandové z webu Savethe4400.com dali na server YouTube.com protestní videa a šéfce televizní stanice už poslali skoro devět tisíc slaných slunečnicových semínek, které ráda žvýká jedna z postav, jen aby se zrušený seriál dostal opět do formy. (Malarkey)
  • Díky tomu, že to byl první významnější seriál po Spielbergových Unesených (v originále "Taken") a také protože zde byli lidé naopak vraceni a ne unášeni, vžil se mezi fanoušky žertovný název "Put Back" (Vráceni). (HappySmile)
  • Keď producenti uvažovali nad seriálom, tajomstvo, kto uniesol 4400 ľudí malo byť odhalené v piatej sérii. Televízna stanica USA však chcela odvysielať The 4400 iba ako minisériu a chcela aby bola nejako vyjasnená. Preto bolo toto tajomstvo odhalené už v piatej časti seriálu. (ladko)

Související novinky

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

08.10.2009

Příští měsíc odstartuje Nimród Antal na Havajských ostrovech natáčení Predators (aby se později přesunul do Rodriguezových Troublemaker Studios v texaském Austinu). Byl tedy nejvyšší čas obsadit… (více)

Reklama

Reklama