Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, nečekal jsem od toho vůbec nic a nakonec dostal opravdu mnoho. Na první pohled všední, mírně odlehčený horor s vlkodlačí tématikou, ale ono to celé prostě nějak funguje. Mezi nejpřesvědčivější faktory patří krev, v rámci fantasy úctyhodná akce, vcelku věrohodné kostýmy a velice vtipné scény k odlehčení hororového žánru. Co mne však opravdu překvapilo, byl příběh. Děj, který byl přinejmenším nadprůměrný a završil ho nápaditý a zcela neočekávaný zvrat. Určitě mne potěšila především první polovina filmu, ve které se postavy seznamovali se svým prokletím, což mimochodem působilo trochu jako z legendárního prvního Spidermana. Závěr, ačkoli stále dost dobrý, tomu však vrazil nálepku tří hvězd. 65% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Až na pár lekaček vcelku úsměvná (a ku škodě věci příliš rutinní) záležitost - pokud tedy má jít o vlko(d)lačně hororrový žánr. Sám si tak říkám, jestli o tu značnou >odlehčenost< mistru W.C. fakt šlo, nebo je to jen kouzlo prokla(e)tě nechtěného. Každopádo, tihle vlkodlaci z Hollywoodu vypadají spíše jako parodie žánru, zvláště ta sebestředná blonďatá novinářka (v podání Judy Greerové), nechající se nachytat na vtipné poznámky o svém lidském kostnatém zadku... ;-) . . . Dvě a půl hvězdičky za místy i docela zábavný film, leč pro tu přílišnou >zábavnost< bez nějaké velké logiky a smysluplnosti celého toho dění zaokrouhleno bez (s)kousnutí dolů... ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, taková nevtipná teenage parodie na filmy o vlkodlacích. K hororu to ani nepřičichne, ale to jsem naštestí ani neočekával, takže nejsem ve výsledku tolik zklamaný. Dvě hvězdy dávám za sympatické obsazení, hlavně za v té době neznámého Eisenberga, už tady bylo vidět, že v něm něco je :). V druhé řadě za garážovou naháněčku a vlkodlačí " fuck off ", což je nejlepší scéna z filmu. Tím jsem ale vyčerpal všechna pozitiva. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hviezda za kamerou i pred kamerou a aj tak nie je ničím výnimočný. Ešte vlkodlak bol dobre znázornený, ale to som od známeho hororového tvorcu aj očakával. Lenže príbeh bol totálne hlúpučký a aj dosť úsmevný, hlavne tam kde sa bral príliš vážne. Bol hrozne predvídateľný a dokončil som ho už len s čírej zvedavosti, ako to cele dopadne i keď, žiadna originalita sa ani tu nekonala. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čím dál hůř vypadající Christina Ricci (holt mi přijde divně stavěná a ty vypouklé rybí oči, brr) ve filmu režiséra Wese Cravena hraje dívku, která se se svým bratrem snaží zlomit prokletí, jehož se jim nečekaně dostane. Napadne je totiž podivný tvor a oni se za úplňku měsíce mění ve vlkodlaky. Do vlkodlačí komunity se jim ale nechce. Ani komedie, ani horor. DVD: na úvod disku trailery na Panenství na obtíž, Daltoni, Silentium, v bonusech na další tři, na tento film plus záběry z natáčení (7:45) – bez titulků. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Skeet Ulrich měl hrát přítele Ellie (Christina Ricci), ale když byl scénař znovu napsán a připravoval se na opětovné natáčení, byl nespokojený se změnami jeho postav a rozhodl se opustit film. (lucius789)
  • Motív trstiny na displeji na začiatku filmu je rovnaký, aký bol použitý v Búrke storočia (1999). (misterz)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, některé speciální efekty pak vznikaly ve Winnipegu. (Terva)

Reklama

Reklama