Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Mooreová a Woody Harrelson se představují v rolích Diany a Davida Murphyových, milenců ze střední školy, kteří se vezmou a v životě si vedou velmi dobře - Diana je úspěšná realitní makléřka a David zase idealistický architekt, který postavil vysněný dům u oceánu. Pak ale udeří recese. David je náhle bez práce a oni už si tak nadále nemohou dovolit splácet hypotéku. Půjčí si proto od Davidova otce 5 000 dolarů a vydají se do Las Vegas, aby se pokusili vyhrát peníze na zaplacení půjčky. Zpočátku mají štěstí a získají 25 000 dolarů, ale protože kasino vždycky nakonec vyhraje, mladí manželé o všechno přijdou. Zatímco se Diana pokouší ukrást sladkosti v luxusním butiku, všimne si jí miliardář John Gage (Robert Redford), kterého okamžitě uchvátí. John pozve Dianu a Davida na opulentní večírek, kde nabídne Davidovi milion dolarů za jednu noc s jeho ženou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivě žádná rutinní unylost. První polovina mě dokonce zaskočila svojí obstojnou psychologií a ta druhá zase překvapivě působivým a dojemným happyendem. Film má jediný problém a tím je přestřelená stopáž. Všechno se děje příliš pomalu a když se konečně odehraje zásadní zlom, můžeme se už skoro připravovat na finiš. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sladká limonáda a přece poněkud hořce provokující. Opravdu je vše jen otázkou ceny? A kdo z mladých manželů vlastně udělal chybu? Je opravdu odpověď tak jasná, jak se vám v první chvíli zdá? Zajímavé téma na rozhovor nejen s vaší drahou polovičkou.. a k tomu jako bonus tehdy ještě okouzlující Demi Moore a ještě stále charismatický Robert Redford. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby může být tento film trhákem na dámských večírcích. Má totiž všechno co by měl mít. Dva charizmatičtí chlapi se přetahují o jednu ženu. Ani jeden z nich není záporák, takže po happy-endu si mohou slušně poplakat. Já osobně si ale dovedu představit lepší filmy na téma: každý máme svou cenu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Robert Redford kupuje, Woody Harrelson prodává, zbožím je tělo Demi Moore – asi tak nějak zněly upoutávky na drama se šťastným koncem na plakátech v první polovině devadesátých let. Hollywoodská pohádka uvařená tak, aby sedla co největšímu počtu diváků. Sedne, ale se spoustou otazníků. Režisér Adrian Lyne (Osudová přitažlivost, 9 a ½ týdne, Nevěrná) přiznává, že natočil ryzí kýč. Ostatně jako už několikrát předtím. Kýč, na který slyšely miliony diváků, kteří přehlíželi fakt, že se věrohodnost příběhu nebo jeho sdělení pohybují na hodně tenkém ledě. S přivřením obou očí ale můžeme konstatovat, že má alespoň slušnou psychologickou základnu a solidní námět. Škoda ale, že až příliš vsázel na jistotu. V emocích byl nicméně vždycky nadprůměrný, v citu na scénáře pak přesně naopak. Když jde o vyznání lásky nebo zasněné chlapské pohledy do dáli, je ve své kůži. Vždycky se opájel obrazem, vždycky se soustředil na detail. Pokaždé věděl, kdy je potřeba přidat, kdy efektně střihnout, aby diváci uronili slzu, těšili se z velkých celků zalitých západem Slunce nebo naléhavě hledali vykukující bradavku Demi Moore. Adrian Lyne prostě nutí diváky zapomínat na strasti běžného života a v zářivých barvách vypráví své příběhy. Pomáhá mu v tom přesná hudba Oscarem pětkrát ověnčeného skladatele Johna Barryho a esem v rukávu mu je i Redford, kterého diváci vnímali coby romantického idola, který svůj obraz v předchozích dekádách postupně posouval k bolestné realitě zaoceánské doby. V jasně nalinkovaném příběhu je to právě on, jehož postava je solidně načrtnutá a nejednoznačná. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Robert Redford v roli sympatickýho miliardáře? Proč ne? Hodil se na to. Sice si nedokážu představit miliardáře s takovou normální povahou, ale budiž....je to přeci jen film...Demi zde opět hlavně čerpala ze svý sexy postavy, kterou v 90tých letech vystavovala defakto všude. Roli Harrelsona mohl zahrát kdokoliv, ten mi tam moc neseděl, ale tak to bejvá. Jakmile je ve filmu vícero hlavních rolí, ne každýmu to sedne. Film jako takový má zajímavej příběh, je poutavý a nenudí. Romantika není můj žánr, ale tohle bylo oukej. V rámci žánru slušnej nadprůměr ---->70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Roli Davida odmítnuli postupně Val Kilmer, John Cusack, Charlie Sheen, Johnny Depp a Tim Robbins. (don corleone)
  • John Barry v roce 1994 získal za hudbu k filmu cenu BMI Film & TV. (Terva)

Reklama

Reklama