Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Johnnyho Deppa nijak extra nemiluju, ale jeho osobitý přínos kinematografii rozhodně uznávám:) V jedné ze svých nejranějších (ne)typických rolí podivínů, exotů a výstředních postav si mě coby Sam ale zcela získal. Scény, kdy uklízí dům, připravuje "žehličkové tousty" či se pokouší o originální výrobu bramborové kaše, jsou parádní, stejně jako všechny trhlé kousky, které provádí. Zkrátka celý jeho charakter si získal mé sympatie tak, jak to žádná z novějších postav Johnnyho Deppa natolik nedokázala:) "Co ti udělal?" - "Uklidil celý dům." "To ses naučil ve škole?" - "Kvůli tomu mě ze školy vyhodili." :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštne priateľstvo dvoch zvláštnych ľudí a obyčajné priateľstvo dvoch obyčajných ľudí vo filme, ktorý ani nepotrebuje byť príbehovo bohatý. Stačí, keď je pohodový, už ako pocta nemým groteskám taký musí byť, a Johnny Depp je výborný imitátor. Na vážne témy sa film nehrá, aj keď záverečné scény mali na to nábeh, ale aj s tým pohodovým čiastočne otvoreným záverom mi zostal príjemný pocit. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí a padá s Johnnym Deppem a jeho báječně roztomilými výstupy jako je žonglování s talíři či s kloboukem, akrobatické kousky hodné varietního umělce, jakož i inovátorské postupy v gastronomii, zejména výroba toustů pomocí žehličky či porcování cibule pomocí tenisové rakety. Tenhle chlapík je prostě k sežrání a vůbec se nedivím, že v žebříčku oblíbenosti této databáze obsadil první místo - u mě ho má taky. Ve vedlejší roli pak oslní svým ryšavým vlasem bledá kráska Julianne Moore. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Umírněná romantika / dramedie, v níž se pragmaticky zodpovědný Benny stará o svou duševně nemocnou (tzn. po hollywoodsku roztomile výstřední) sestru Joon. A pro oba je tak komplikované najít k sobě partnera. Odzbrojujícně čistý vztah dvou bláznů (Joon + její "opatrovník" Sam v podání mladého Johnnyho Deppa) bohužel - stejně jako dojem z filmu - pošpiňuje vyhrocený sourozenecko-ochranitelský střet v konečné třetině, ke kterému jak náhle došlo, tak překotně rychle a kajícně byl rozetnut. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to věčný a nikdy ne optimálně řešitelný svár mezi odpovědností a povinností ctít svobodu toho druhého. Milý filmík s mnohokrát ohraným námětem, ovšem nepostrádající notnou dávku originality. Váhal jsem mezi 4-mi a 5-ti hvězdami, ke stu procentům jsem se přiklonil díky naprosto skvělému Johnny Deppovi - herci profesionálovi, který dokáže přesvědčivě zahrát ganstera, pistolníka, miláčka, drama, horror i jako zde roli téměř z grotesky, a všechno mu uvěřím. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)
  • Aby Johnny Depp umocnil dojem toho, že Sam neumí moc psát, používal při natáčení k psaní výhradně levou ruku. Protože je pravák, vytvořil tak efekt dětského rukopisu. (ČSFD)
  • Johnny Depp se na svou roli připravoval více jak půl roku dopředu, kdy pečlivě zhlížel filmy Charlieho Chaplina a Bustera Keatona a studoval jejich pohyby, mimiku a držení těla. Sám v interview uvedl, že tanec s bagetkami byl pro něj nejtěžší z celého natáčení  - i šplh na zeď nemocnice byl prý snadnější - jelikož vše nespočívá pouze v pohybech rukou, ale jde hlavně o mimiku a celkové výrazy v obličeji, které je těžké napodobit a vše následně skloubit. (ČSFD)

Reklama

Reklama