Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský pár mnichovských umělců Florian (Per Oscarsson) a Anna (Rosemarie Fendel) z důvodů, o kterých nikdo a ani oni sami neví, se usazuje v tajemném městě, kde vládne absolutní svoboda a je dovoleno vše. Pod povrchem zdánlivého klidu "Města snů" se ale ukrývá perverze a násilí. Je to všechno skutečnost anebo noční můra hlavního hrdiny?
Nejednoznačné "kafkovské" vyznění filmu "Traumstadt" podtrhuje bizarní výtvarná stylizace, kostýmy a make-up. Jako předloha posloužil jediný román "Die andere Seite" Rakušana Alfreda Kubina (1877-1959) nesoucí se v expresionistickém stylu, plném symboliky, a jeho filmová adaptace je aktualizovaným podobenstvím života vládnoucích garnitur ve střední Evropě. (FilmFan24)

(více)

Diskuze

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

pursulus

Jenže ten film vůbec nerespektuje vyznění předlohy a naopak s ní očividně nakládá tak, aby význam celého dění posunul do společensko-politické roviny. Často právě také (v rozporu s předlohou) zdůrazňuje konflikt mezi vyšší a nižší vrstvou. Je fakt, že to vyjádření v "obsahu" je přinejmenším diskutabilní, ale možná proto, že ten film sám není ani moc dobrý nejen jako adaptace, nýbrž ani v tom, co svého do ní vkládá. Navíc mám pocit, že to vyjádření o "vládnoucích garniturách ve stř. Evropě" v celku koresponduje s tím, co se o Die andere Seite lze také dočíst.

pursulus

pursulus (hodnocení, recenze)

Pro všechny, pro uživatele FilmFan24 takto pisatele obsahu k filmu, zvláště: Film rozhodně NENÍ "podobenstvím života vládnoucích garnitur ve střední Evropě";  nevím, odkud to pán splašil, každopádně ne v běžných recenzích. Film je přepisem Kubinova románu Země snivců, kde rozhodně nejde o ony "garnitury".

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

FilmFan24

FilmFan24 (hodnocení, recenze)

Sobota 28.8.2010 v 16:30 se Traumstadt promítá na filmovém festivalu "Na hraně" v Litoměřicích

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

Reklama

Reklama