foto

Jiří Krytinář

  • nar. 28.4.1947
    Sejřek, Československo
  • zem. 29.9.2015 (68 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Mějte se rádi, buďte na sebe hodní a buďte sví..."

Jiří Krytinář se narodil 28. dubna 1947. Asi nikoho nepřekvapí informace, že jeho diagnóza je nanismus a jeho výška je rovných 120 cm.

V roce 1969 hrál ve svém prvním filmu ŠEST ČERNÝCH DÍVEK ANEB KAM ZMIZEL DOKTOR ZAJÍC. Od té doby hrál v desítkách filmů a pohádek a cca ve třiceti divadelních inscenacích. Hostoval a hrál např. v Národním divadle, Divadle bez Zábradlí, Hudebním divadle Karlín, ve Státní opeře Praha či v Zájezdovém divadle.

Zajímavé role ztvárnil v mnohých seriálech (např. HOSPODA či ARABELA). Jeho filmové působení není omezeno jen na hranice našich luhů a hájů, jak dokazují např. snímky AMADEUS režiséra Miloše Formana či horror HOWLING II.

Nezapomenutelný je však Jiří Krytinář v pohádkách - TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU, KOUZELNÝ MĚŠEC nebo PRINCEZNA ZA DUKÁT. Mezi divadelní hry, ve kterých Jiří Krytinář účinkoval, patří Carmen, La Bohema, Pohádka Máj nebo Mistr a Markétka.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

Filmy

2013 Stopy života - Dívčí sen (TV film)
2010 Orest z rodu čarodejníkov (TV film)
2009 Ulovit miliardáře
2008 Bathory
Letopisy Narnie: Princ Kaspian
2007 Angelika (divadelní záznam)
Bez dechu (studentský film)
O dívce, která šlápla na chléb (TV film)
2005 Šílení
2002 Feuer, Eis und Dosenbier
2000 Hurá na medvěda
1999 Kuře melancholik
1997 Nejasná zpráva o konci světa
Zvoník od Matky boží (TV film)
1996 Kouzelný měšec
Mladý Indiana Jones: Putování s otcem
Sestřička a princ ze snů (TV film)
1995 Bubáci pro všední den (TV film)
Jediná na světě (TV film)
Má je pomsta
1993 Hotýlek v srdci Evropy
Kanárská spojka
Princezna Fantaghiró 3 (TV film)
1992 Benefice profesora Alexandra a Barbary de Anatolia (TV film)
Die Tigerin
Kačenka a strašidla
1991 Princezna za dukát (TV film)
1989 Cesta na jihozápad
Čeleď brouků finančníků (TV film)
Mediteránske rozprávky (TV film)
Můj přítel d'Artagnan
Živé svetlo (TV film)
1988 Anděl svádí ďábla
Čertovo vrece (TV film)
F.T.
F.T. na cestách
Pražská 5
Zázračná rosa (TV film)
1987 Mahulena, zlatá panna
Pravidlá kruhu
1985 Čarovné dědictví
Kvílení vlkodlaků II
1984 Amadeus
Fešák Hubert
Prodavač humoru
1983 O statečném kováři
Tři veteráni
1982 Třetí princ
1980 Krakonoš a lyžníci
1978 Taugenichts
1973 Tři oříšky pro Popelku
1971 Dívka na koštěti
1970 Dovidenia v pekle, priatelia
Velká neznámá
1969 Šest černých dívek aneb Proč zmizel Zajíc?

TV seriály

2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Volavka (S01E02)
Hospoda (TV seriál)
Výletník (S02E26)
Veselka (S02E25)
Kukátko (S02E24)
další epizody (22)
1996 Hospoda (TV seriál)
Schůze (S01E26)
Dlužník (S01E25)
Bomba (S01E24)
další epizody (16)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Správná šestka (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
1987 Panoptikum Města pražského (TV seriál)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
1980 Arabela (TV seriál)
Hrdlička zasahuje (E12)
Rumburakova velká šance (E10)
Arabela na útěku (E05)

Dokumentární

2013 Český žurnál (TV seriál)
Český žurnál: Rozezlení (TV film)
2010 Český mír
2006 13. komnata Jiřího Krytináře (TV film)
2003 Pokračování příště (TV seriál)
1993 Nespavost

TV pořady

2013 Což takhle dát si VIP? (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2008 Limuzína (TV pořad)
2005 Pípšoubazar (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Telebazar (TV pořad)
2001 Vabank (TV pořad)
2000 První pomoc (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Dvaadvacítka (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
XXL (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
Peříčko (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Na vlastní nebezpečí (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace