Reklama

Reklama

Carrie 2: Zuřivost

  • Česko Carrie 2 (více)
Trailer

Vítejte na Vysoké škole Bates. Dnes se naučíme pravidlo číslo jedna: buďte vždy zadobře s Rachel Longovou. protože tahle dívka disponuje neovladatelnou smrtící silou! Rachel je další nezvladatelnou studentkou vysoké, která se zde chce za každou cenu udržet. Bohužel je přistižena při skandálním kanadském žertíku zinscenovaném skupinou sexem posedlých teenagerů, který skončí tragicky. Jeden z aktérů, který je policií povolán k výslechu, obviní Rachel z toho, že sama tento šílený žert vymyslela, aby ji veřejně ponížil. Avšak zahrávat si s Rachel je horší, než zahrávat si s ohněm. Je totiž pěkně rozzuřená a disponuje silou, která dokáže obrátit veselou party v šílený teror. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nudné a zbytočné pokračovanie. Toto je jeden z filmov, ktorý nikto nepotreboval, nikto nechcel, len niekto si myslel, že je to dobrý nápad. Nie je v tom nič originálne. Jediná zmena je to, že osoba, ktorá bude chcieť pomôcť Rachel (alebo Carrie 2) nebude dievča, ale chlapec. Inak, je to presne presne to isté, mínus všetko čo robilo originál dobrý. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Co se jádra konceptu týče, je to veskrze to samé, jako jednička, akorát obohacené o pár nových prvků a důvodů, proč se v ději dělo to, co se dělo. Tím pádem jde o velice průměrné pokračování, které vůbec nebylo třeba, ale jako rozšíření univerza a zabavení na skoro dvě hodiny se hodilo skvěle. Mimochodem, ani nevím, jestli těch pár černo-humoristických vložek bylo či nebylo záměrných. 55% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevyčítal bych tomuhle dílku jeho přiživování se na "kultu" Carrie White, kdyby to přiživování se bylo zdařilé. Ale tahle jalová teenagerská vyvražďovačka mě příliš nezaujala. A nová "Carrie" (Rachel) se mi vůbec nelíbila, v její roli bych rád viděl typově úplně jinou herečku. Osazenstvo Racheliny střední školy bylo standardně deprimující - totálně vymaštění chlapci hrají football a totálně vymaštěná děvčata jim k tomu fandí. Ztrapněnou Rachel na večírku jsem vůbec nelitoval. Chtěla být jako ostatní? Tedy dobře jí tak. Scénáristická konstrukce příbuznosti Rachel a Carrie byla "malinko" křečovitá. Mena Suvari jako citově zranitelná outsiderka? No to tedy nevím... Asi jí mám příliš zafixovanou z její role v American Beauty, ale spíš si jí umím představit jako velitelku roztleskávaček. Líbila se mi Amy Irving. Nejzajímavější moment filmu pak byl samozřejmě vyvražďovací závěr. Sice jsem tedy nepochopil, co měl znamenat ten "stigmatický" ostnatý drát objevivší se na Rachelině těle, ale rozbité brýle v očičkách a koule na harpuně docela ušly. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Ehmm čo som to videl? Po dopozerani tohto zvláštneho snímku som bol pekne mimo ako už dlho nie. Na jednej strane nie je to úplne zle. Na druhej strane nemalo sa to volať Carrie, keďže tento film s Carrie má akurát spoločne jednu herečku ( učiteľku) a flashbacky z Carrie 76 a takmer 100% kópiu toho istého príbehu. Dĺžka je 101 min čo za mňa dosť na to, že tento príbeh je 100% vytiahnuť z päty. Herecké výkony sú otras. Atmosféra filmu je na najnižšiom stupni aký sa dá nastaviť. Je to v podstate brutalnejsia Carrie a nič viac. Hlavne je to Carrie bez Carrie. Celkové hodnotenie za mňa je 20%. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Takže aby bolo jasné (spoilery), Carrie mala sestričku – vlastne nemala, tá sa totiž narodila o pekných pár rokov potom, čo tá diabolská, nešťastná, nenávidená stvora zhorela v pekle (alebo, podľa TV verzie ubzikla kamsi na Floridu). Každopádne otec Ralph bol pekný prútnik a navyše s podivuhodne kontroverzným vkusom – po šialenej bigotnej katolíčke to skúsil s labilnou devou s nábehom na schizofréniu. A tak tu je sestra, ktorá po otcovi zdedila tútiež telekinetickú schopnosť. A prekvapivo, sestre sa udeje o 20 rokov temer to isté, proste vypatlaná americká mládež sa evidentne generáciami nijak nemení a stále je rovnako bezcharakterná, zákerná a pomstychtivá. Čo skorej zaujme, je relativizácia fyzickej krásy, alebo úbytok súdnosti, pretože Rachel a jej kamarátka vyzerajú ďaleko lepšie než údajné triedne hviezdy, nie síce vyslovene nepekné, ale napospol nevýrazné dievčiny (dokonca obrýlené, čo bolo aj v ďaleko tolerantnejšom prostredí vždy najlákavejším terčom výsmechu). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Na konci příběhu je zmíněna King‘s University, což je pocta tvůrci předlohy Stephenu Kingovi. (Terva)
  • Film měl původní název The Curse. (Terva)
  • Amy Irving si ve filmku zopakovala roli Sue Snell z původního filmu Carrie (1976). (Terva)

Reklama

Reklama