Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

To, že pokračovní Highlandera se nedrží moc pravidel, na to už jsem si zvykl. Když si toto člověk odmyslí, tak je třetí poměrně slušným béčkem. H3 hlásí návrat ke kořenům, aspoň trochu, což je jedině dobře! Souboje už zde konečně vypadali trochu jako souboje a né soutěž kdo máchne mečem pomaleji. Christopher Lambert se po futuristickém paskvilu, vrátil charakterově k prvnímu ztvárnění Connora MacLeoda, což kvituji s povděkem. Efekty vypadaly taktéž lépe. Bohužel film kazí spoustu nepovedených příběhových odboček, které si scénáristi mohli odpustit... ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Dialógy sú na jednotku (čiže jednu hviezdičku). Už som takmer zabudol, ako slabo niektoré filmy vyzerajú. Dej som videl asi už v ďalších x filmoch predtým, jednoducho silne originálne Béčko. Predvídateľná vec, kde už na začiatku každej scény viete ako skončí. Záleží už len na tom, či tam bude aj nejaká rádoby vtipná vsuvka. Záporná postava A ide so svojimi kumpánmi B na výpravu proti H(ighlanderovi) a jeho učiteľovi J(aponcovi). Samozrejme nesmie chýbať žena, ktorá vstúpi do deja (čo by to bolo predsa za Béčko bez jednej, či dvoch posteľných scén a vyhrozovanie sa záporáka ženštine?) a navyše je dej celkovo dosť nekvalitne pozlátaný dokopy.... V akom poradí sa budú krátiť hlavy, je snáď jasné. Jedno plus som v tomto filme našiel, je tu veľa "trénovacích scén" a lá Rocky, ktoré sa dajú preskočiť, čiže film rýchlo zbehne. PS: Zaporák ma fakt nudil, ešte viac ako zvyšné časti filmu. Od celkom sľubnej jednotky je to rýchly pád nadol.... ()

Reklama

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Opět není co by mohl divák pochválit. Mario Van Peebles měl být asi maniakální a tvrdej záporák, místo toho žvejká kondomy, tváří se jak maniakální úchyl a je směsný. Je tu pár hezkých záběrů na krajinu, pár pěkných písniček a pak je konec. Highlander se měl dočkat maximálně jednoho pokračování (a to ještě jinýho). Všechno ostatní je hnusná nastavovaná kaše. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Lambertovy "Highlandeři" měli sestupnou tendenci v kvalitě. Třetí pokračování není návratem ke kvalitě, ale spíše přesunem k akčnosti. Angažování Maria Van Peeblese do záporné role nepřineslo žádné fiasko. Film má několik solidních nápadů, jak se neopakovat do třetice všeho dobrého, ale také zlého. Zvláště bylo potřeba přidat na tom, aby se zbavilo pocitu "béčkovosti", do které se spadlo natolik, až není šance, že by se projektu chopil někdo zdatný a přišel s dílem, který by se zásadně vyrovnal s vyčerpáním tématu. Trojka je ze všech částí nejakčnější, Lambert má stále charisma, Peebles je docela cool záporák a film se hrál v kinech, to jsou hlavní přednosti. Film není příliš zdatným nástupcem série pro svoji nenáročnou "béčkovost". Fanoušci série chtěli jistě víc a tohle jim stačit nebude. Já to beru střízlivě a nenudil jsem se. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Legendárna jednotka ma mierne nudila a nechala chladným, hardcore sci-fi dvojka mi skrátka sadla a to aj ako previnilá zábava a trojka je vlastne už len vuot-d-fak. V podstate sa celý čas nič nedeje, len čakáme, kedy dôjde k onomu súboju protagonistu a antagonistu. Ten príde už v prvej polovici, ale zrazu sa záporák rozhodne, že odíde, respektíve odletí a ešte sa vráti jak terminátor alebo čo... no a čo k nemu? Mario Van Peebles patrí medzi najhorších vilejns histórie a nakoniec ani on sám za to až tak nemôže. Môžu za to najmä maskéry a scenárista. Každopádne ak ste videli oba predchádzajúce diely, dá sa predpokladať, že si nenecháte ujsť ani tretí a zrejme sa skvelo zabavíte, len na úkor tvorcov. Prinajhoršom sa iba budete hodinu a pol nudiť. No a celé to vyzerá ako z roku 1982, ale to už je fakt len maličkosť. A ešte doplním, že Highlandera si nikdy nedám ako filmový maratón... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku, Maroku, Quebecu a nedaleko Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama