Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nadávejte mi, jak chcete, klidně si i hoďte kamenem, ale své hodnocení nezměním. Narozdíl od většiny rozhořčených uživatelů totiž nezatracuji přechod od pomalu plynoucí fantasy k rychle ubíhající sci-fi, ba ho dokonce schvaluji. Jistě... První "Highlander" je sice žánrová klasika, ale dalo by se ve druhém díle, který by se nesl v duchu prvního, přijít s něčím "novým"? Já osobně si myslím, že by se jednalo pouze o recyklovaný a značně okleštěný první díl se spoustou flashbacků, jehož hodnocení by bylo ve finále úplně stejné, tzn. mizerné. Příběh zasazený o třicet let do budoucnosti poskytuje zcela nové možnosti a film jich poměrně slušně využívá (např. takový návrat Seana Conneryho byl trefou do černého). Po zpětném ohlédnutí vidím pouze dvě negativa, a to pomalejší (operní) rozjezd a nelogickou linii, jež se odehrává na jakési planetě kdesi ve vesmíru. Jako protipól k těmto rozpačitým scénám se nám od prvního dílu výrazně zlepšily efekty, zapracovalo se na choreografii soubojů, přidaly se vtipnější momenty a příběh nabral nový, méně přímočarý směr. Dokonce i Virginia Madsen mi sedla stokrát lépe než celá Roxanne Hart. P.S.: Já vím, že už jsem to říkala, ale Christopher Lambert coby "nesmrtelný" Connor MacLeod je skutečně okouzlující...:-)) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asi som iný, ale mne to nepripadá až také strašné. Film má síce nedostatky, a je ich dosť ( triky, herecké výkony - až na Conneryho - , dialógy ), nejaké tie nelogičnosti a absurdnosti ( MacLeod má na fotke ženu, s ktorou žil v 16stom storočí !!!), ale má moje sympatie. Nebyť týchto nedokonalostí, dám mu hviezdičku naviac. A ani mi nevadí, že urobili z MacLeoda ufóna. Sci-fi spektákel s úžasnou výpravou. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Stejní herci i stejný režisér, přesto je výsledek oproti prvnímu dílu úplně opačný. Svou vinu na tom částečně nese režisér Mulcahy, jehož agresivní styl vytlačuje všechny nedostatky ve scénáři na povrch a naopak zadupává všechna pozitiva zoufalým střihem a zběsilou kamerou. Herci jsou velmi nepřesvědčiví a závěrečný souboj ubohý. Vlastně slovo ubohost nejlépe vystihuje pokračování Highlandera. Podle mě je tohle pokračování jedním z nejhorších v dějinách pokračování. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stewart Copeland: 1. Trust - Heeren Stevens ,2. One Dream - The Lou Gramm Band ,3. Who's That Man Part I - The Magnetic Aka ,4. Haunted - Glenn Hughes ,5. Here We Go - Notorious ,6. As Time Goes By - Brenda Russell ,7. It's a Perfect, Perfect World - Cash Hollywood/Ellis Hall ,8. Bird Flight - Stewart Copeland ,9. Destroy Shield - Stewart Copeland ,10. Sunshield/Escape - Stewart Copeland ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Toto byla opravdu : ,, Riadna haluz “ jak by řek můj slovenskej kámoš. Kryštof je starej šedivej Hájlendr, kterej si v budoucnosti v New Yorku pouští Kvíny už jen z jukeboxu a ve svým starým Porsche popojíždí odnikud nikam. Země je krytá štítem, kterej musí zničit, i když ho sám pomáhal vybudovat ( ?! ). Do cesty se mu staví poměrně zábavně se šklebící Michal, jenž s vlasama vypadá snad ještě víc odpudivěji, než ve Scanners, ale na pomoc mu přispěchá jeho přítel Sean z jedničky a navíc koukatelná Virginia Madsen z Candymana. Je to samozřejme ryzí béčko s totálně dementním scénářem, ale čekal jsem větší žumpu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Snímek se umístil na 9. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)
  • Při natáčení scény se vznášedlem nebyly použity žádné speciální efekty. Christopher Lambert měl oblečen postroj, ke kterému byly upevněny dráty. Na celou scénu dohlížel tým zodpovědný za Supermana (1978). (HellFire)

Reklama

Reklama