Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé moravské městečko poblíž Brna dvacátých let minulého století. Na lesní mýtině objeví mentálně postižený Fricek tři mrtvé mladé lidi: devatenáctiletou dceru místního velkouzenáře Růženu, řeznického pomocníka Hrnčíře a bývalého studenta Roubala. Tak začíná detektivní příběh který scenárista Roman Ráž napsal podle skutečné události. Vyšetřování případu má na starosti inspektor Vrba. Tohoto postaršího šarmantního elegána se smyslem pro humor a jemnou ironii si s chutí a noblesou zahrál Jiří Kodet. Jeho mladinkou emancipovanou dceru Ilonu, píšící reportáže do moderních ženských časopisů, Veronika Žilková. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

baxz 

všechny recenze uživatele

Rozvleklá televizní detektivka z brněnské produkce. Celkově to působí neslaně, nemastně, takový příběh na jedno shlédnutí. V.Žilková hraje svůj klasicky otravně protivný styl emancipované dívky, která místo sympatií budí spíš chuť ukončit sledování filmu. Naopak J.Kodet drží svůj vysoký standard, role prvorepublikového vyšetřovatele mu do jeho elegantní polohy báječně sedí. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Nic proti Žilkový, ale tady to posrala. Příběh pěkně zamotaný a ač si nechci hrát na detektiva, tak jsem ten konec trošku tušil. Začíná mě bavit tenhle typ starých českých detektivek, po sexu s holkou která u Vás večer usne a Vám se nechce spát je to úplně top! Hodně hezky to tu vystihl uživatel v3s. Zajímalo by mě, jestli v3s vlastní, rád bych se v ní projel. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní detektivka, který nepůsobí příliš přesvědčivým dojmem. Jiří Kodet hraje sám, Veronika Žilková a její krátké vlasy se mi nelíbí. Postavy navíc mluví moderním jazykem, kdy slyšíme celou řadu nedobových výrazů. V půlce začíná být navíc jasné, že střílet musel někdo z trojice a já se jen modlil, aby konečně vyšlo najevo kdo. Hrozně nezáživné. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Divná zamlžená kamera, díky které máte pocit, že sledujete nějakou snovou záležitost a ne detektivku. A při záběrech na svítící lampu/lam(pičku) nevidíte do obličeje postav. Super. Souhlas s uživatelkou blackrain, myslel jsem si to stejné. A jak tu někdo píše, po 5 pivech se to dá. Ale jen jednou. Celé to vskutku zachraňuje Kodet. Jan bez svého podivuhodného přítele je nevýrazný, stejně jako 90% ansámblu. Jen jsem si znovu potvrdil, že ta doba byla stejně zvrácená, jako dnes. Jen II. asi více, elegantní. A ty ženské hadry z 20 let jsou prostě úlet. Aspoň že Fricek z Bavor, se povedl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslela, že Veronika Žilková hraje milenku nebo partnerku Jiřího Kodeta. Jaké bylo moje překvapení, když se z ní vyklubala slečna dcerunka. Ta milenka by jí sedla mnohem lépe. Škoda, že to bylo nudné a přitom to byl zajímavý příběh, pravda, hodně jednoduchý. Taky jsem si myslela, že jde o seriál. Asi jsem byla nějaká zmatená. Po skončení jsem v programu hledala další díl a on tam nebyl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natočeno v Kroměříži. (baxz)

Reklama

Reklama