Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste se náhodou chtěli zeptat, proč začínám od konce a vracím se na začátek, důvod je prostý. Svoje dětství jsem pochopila, až když jsem dospěla. Bylo jako nedokončená skládačka." Tak Astrid začíná svoje vypravování. Jako dvanáctiletá žije v Kalifornii se svou matkou, krásnou umělkyní Ingrid. Ta své krásy využívá k tomu, aby manipulovala s muži. Jednoho dne ale poruší zásady a bezhlavě se zamiluje do Barryho, který ji podvádí na každém kroku a nakonec opustí. Vášnivá a zlomená Ingrid se mu pomstí a zavraždí ho jedem z bílého oleandru. Je odsouzena za vraždu prvního stupně na 35 let ve věznici s maximální ochranou. Dcera Astrid je pak přesunována z jedné opatrovnické rodiny do druhé... - See more at: http://www.filmplus.cz/program/datum/2015.11.2015.11.29/18614#sthash.scldyW0F.dpuf (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z nenápadného námetu sa postupne vyvíja pútavý príbeh. Dospievajúca Astrid mení prostredie v ktorom žije, skoro ako na bežiacom páse a to len vďaka svojej "podarenej" matičke, ktorú mimoriadne dobre stvárnila Michelle Pfeiffer. Najväčšou hviezdou je tu ale opäť krásna Renée Zellweger. Jej rola trochu vyčnieva nad všetky ostatné a dáva veci do pohybu. A nie je sa tiež čomu diviť, veď v týchto rokoch bola na vrchole hereckej kariéry a za také "Chicago" inkasovala v tom istom roku vyše 800 miliónov dolárov. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval znovu hlavně proto, abych to stihl dřív, než ho zakážou. Odporně rasistický název ještě zdůrazňuje čtveřice hereček: Michelle Pfeiffer, Alison Lohman, Renée Zellweger a Robin Wright. Co si budeme povídat, vypadalo to tu jako návštěva v programu Lebensborn, z toho musí BLM šílet. Ale zpátky na začátek; mám rád i filmy, u jejichž sledování můžu přepnout mozek do standby režimu a v klidu relaxovat, ale tento keř k nim nepatří. Ten se řadí do jiné, mnou oblíbené skupiny pohyblivých obrázků; to jsou takové snímky, u nichž se musí všechny mozkové buňky snažit naplno, protože tahle kategorie má hloubku a nutí člověka přemýšlet ještě dlouho potom, co film skončí. Astridin příběh mě napodruhé zaháčkoval ještě víc, takže jsem překvapil sám sebe a při repríze po letech jsem navýšil hodnocení. To moc často nedělám, ale mám své chvilky. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

.....Nezapomenutelné psychologické drama, kterému i po nekolika zhlédnutí nechybí šmrnc a šťáva. Promyšlený scénář, svižně střižený příběh okořeněný úžasnou Alison Lohman a k tomu dobře napasovaná hudba.......co by si člověk, jako já mohl více přát?......snad zde mít lepší recenze, aby Kosminskyho WO nevyčpěl jako obyčejný průměrný film. Hodnocení menší jak 5* by určitě způsobilo tržnou ránu na mé duši........Takže Jalu nezlob se, jinak to nejde...... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Štruktúrou jednoduchší, no konečným efektom o tom silnejší scenár prenecháva všetkých hercom dostatok priestoru na sebarealizáciu a dáva tak vyniknúť hlavnému motívu filmu: keď sa milá, príjemná a krásna Astrid začne premieňať na pravý opak toho, čím bývala, budete si želať, aby to bol len zlý sen - a po zistení, že to tak nie je, budete scenáristovi želať pomalú, bolestivú smrť v pekle a pomstychtivo dáte jeho filmu o jednu hviezdičku menej - to sa predsa dievčaťu nerobí! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ČO VLASTNE ŽENY CHCÚ je hlbší a "poctivejší" film, ale aj Oleander má svoje silné miesta (a pekné herečky). Nie sú to čisté 4 hviezdy, no je to celkom podarený pokus vykresliť dušu dievčaťa, ktoré dostáva od života jednu ranu za druhou. Michelle Pfeiffer je samozrejme mrazivo úžasná... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Alison Lohman nosila celý film paruku. Její předchozí film byl totiž o pacientce s rakovinou, takže byla holohlavá. (HappySmile)

Reklama

Reklama