Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $63,946,815Tržby Celosvetovo $86,369,815 ║ Zo začiatku to malo trošku pomalší rozbeh ale potom to nabralo ten správny spád a z ponúknutej témy o superhrdinoch to začalo ťažiť to správne čaro takej až detskej hravosti, nechýbalo také správne tématické uťahovanie z comicsu, k tomu fajn ladila aj "nevyspytateľná" Mary Elizabeth Winstead. Takže nakoniec z toho bola celkom milá zábavná superhrdinská traškarica. /65%/ ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To jsem si zas jednou pustil sračku. Bohužel to není ani chytře koukatelné, ani dementně vtipné jako třeba Strážci vesmíru. Je to jenom trapná idiocie, ve které se kdovíproč zahazují dost slušní herci. Moc mi nejde do hlavy to "vysoké" hodnocení, protože já jsem vážně dost trpěl. No, ale co čekat od trotla Mitchella. 10% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Will je obyčejný dospívající kluk, který řeší úplně stejné problémy, jakými jsme si prošli i my. Jenže se musí potýkat ještě s jedním a to decela velkým problémem, jeho rodiče jsou totiž nejobdivovanější superhrdinové na světě. U Willa se bohužel ještě žádné superschopnosti neobjevily. Všechno se ubírá k jasnému a předpokládanému konci. Nějaké klišé v tomhle případě taky není na závadu. Jde o pomerně zdařilou rodinnou komedii. Kurt Russell nezklamal. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je neskutečná vykrádačka téměř všech (nejen) komiksových filmů,od X-menů,přes Úžasňákovi až k Fantastické čtyřce.A právě k té má kvalitativně asi nejblíž,ovšem výhoda tohoto filmu je,že jsem od něj nic moc nečekal.A dostal jsem solidně zábavnou výplňovku s fajn obsazením a moc pěknými mladými herečkami.Ovšem námět celého filmu je docela solidně nosný,takže mě docela mrzí,že z něj producenti udělali levnou taškařici (triky jsou PŘÍŠERNÉ).Tohle téma mohlo bez problému utáhnout nákladný blockbuster a docela rád bych viděl aspoň vážnější pokračování.Toho se ale těžko dočkám,takže nezbývá než konstatovat,že jsem se u filmu obstojně bavil,utekl rychle a za pár dní zapomenu,že jsem něco takového vůbec viděl.Což nakonec není nijak špatné skóre. 55 % ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela sranda, taková oddechová parodie na high-school filmy. Potom se to zvrhne v otřesnou kravinu, kde se z největšího loosera stane hrdina, ze záporáka klaďas atd. A opět se po americku (ne, nejsem proti nim zaujatej) moralizuje, aby si z toho děti vzaly nějaký to "ponaučení". No prostě úplná zbytečnost, na kterou není potřeba se znova podívat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Herečky Lynda Carter (ředitelka) a Cloris Leachma (sestřička) si spolu kdysi zahrály v seriálu o superhrdince Wonder Woman. Lynda hrála Wonder Woman a Cloris její matku královnu Hippolytu. (HappySmile)
  • Komentářem pana Boye o tom, že parťáci vždy nosí barvy jako hrdinové, ke kterým patří, aby s nimi ladili, je narážka tvůrců na Batmana a Robina. Batman nosí tmavé barvy (modrá a šedá) a Robin naopak barvy jasné (červená, zelená a žlutá). (HappySmile)
  • Jméno jedné z postav Warren Peace zní jako "War and Peace" (Vojna a mír) - slavný román Tolstoje. Toto jméno naráží na hlavní zápletku filmu. (HappySmile)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama