Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

Clu 

všechny recenze uživatele

Co, proboha, proti tomu filmu máte? Uvažoval jsem o pěti hvězdičkách, ale jako obvykle mi chyběl nějaký zapamatovatelný "awesome moment". Ale ve svém žánru je tohle naprostá špička. Všichni pláčou, že už se netočí filmy jako v devadesátých letech, s dětským úžasem, hravostí a chytře. Tohle je ono, až na pár slabších vtipů to všechno funguje a zapadá, moc sem si to užil. Konečně zase film kde jsou všechny hlavní postavy chytré a milé, neexistují jednorozměrní hlupáci a záporáci. A navíc Ramona F**king Flowers! Doporučuji. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Disney se rozhodl svézt se jak na Harry Potterovi, tak na vlně superhrdinských komiksáren, ale kvalita se rozhodně neznásobila, právě naopak. Vznikla koukatelná průměrná rodinná komedie, která má hodně daleko do sofistikovanosti, vymazlenosti a zábavnosti ÚŽASŇÁKOVÝCH či SPY KIDS, se kterými se automaticky nabízí srovnání. Naopak mě už začíná sledování stále těch samých nenápaditých schopností ukradených komiksovým ikonám (ovládání ohně, ledu, létání, supersíla, elasticita) unavovat. Neznámí dětští herci jsou nevýrazní, obzvlášť hlavní hrdina, ale potěšil vracející se Kurt Russell a cameo role Bruce Campbella. Taky jsou tu dvě tři správně komiksové akcičky, hromada triků a obligátní kritika kastování na amerických středních školách. Ideální film pro kabelovku. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Neskutečný guilty pleasure tenhle cheesy biják. 'Škola superhrdinů' je (ne)ironicky nehorázně zábavnou meta-parodií na superhrdinský žánr (přestože ve skutečnosti není žádnou parodií), kterou jsem jako děcko sjížděl na DVDýčku nesčetněkrát. Navíc jde o jeden z mála filmů kde je českej dabing golden af. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je překvapivě zábavná, pohodová a nenudící rodinná záležitost, která mě sice ze začátku docela vystrašila, neboť prvních pár minut na mě zapůsobilo hodně dětinským a autorsky nesoudným dojmem, ovšem jakmile se děj přesunul do samotné školy, což naštěstí netrvalo moc dlouho, rychle se vše změnilo a ikdyž šlo po celou dobu o hodně nevinou a hypernaivní ptákovinku, já se u toho docela bavil. Zápletka je samozřejmě extra jednoduchá, ale poměrně slušně funguje, efektů jsem čekal o něco víc, ale když přišli ke slovu, byly povedené a měli šťávu, ovšem absolutně největším tahounem filmu jsou jednak postavy a především pak jejich představitelé. Co se týče právě těch superhrdinů, autoři poměrně dost hýřili povedenými a několikrát i originálními nápady a povolili úzdu své fantazie a bylo se vážně na co dívat a čím se bavit. A s tak vesměs sympatickým obsazením v jednom filmu jsem se už nesetkal hodně dlouho. Kupodivu nejmíň symaptický mi přišel hlavní hrdina v podání Michaela Angarana, zbytek ovšem jel. Fajnová D. Panabaker, rozverný Kurt Russell, nádherná M. E. Winstead a ultimátní hlásič Bruce Campbell, ti všichni ale i ostatní vedlejší postavy dodali Škole superhrdinů tu správnou šťávu a udělali ji zkrátka opravdu zábavnou a nenudící ptákovinkou. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I z obyčejných a provařených přísad se dá uvařit svěží lehká svačinka. Superhrdinská komedie, která si na nic nehraje, jen si v záplavě více či méně povedených vtípků nečekaně hravým způsobem střílí ze supermanských a středoškoláckých klišé a ono to kupodivu funguje. Včetně přehrávajícího Kurta Russella, balancujícího přesně na oné pomylsné hranici mezi komickým a trapným. Děti se bavily, já si užil spoustu legrácek trefujících se nejen do zažitých comicsových schemat a rekvizit, miniroli Bruce Campbella i sympatickou Danielle Panabaker. A taky konečně vím, proč mají superhrdinové v šuplíku tolik mobilů.. :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Will má v pokoji na zdi vylepenou spoustu plakátů. Jeden z nich blízko stolu je plakát seriálu Tenacious D. (HappySmile)
  • Gwen Grayson je kombinací jmen ze dvou komiksů: Gwen Stacy ze Spider-Mana a Dirck Grayson z komiksu DC. (HappySmile)
  • Telefonní číslo společnosti s nemovistostmi, kterou vlastní Nezdolní, je 800 656 1482, což je číslo do ABC, které vlastní společnost Disney. Hlasová zpráva po zavolání říká: "Díky za zavolání ABC, číslo, které jste získali, je fiktivní číslo používané pro filmy a televizní produkci." Číslo si můžete všimnout u konce filmu, když manželé Timmermanovi obdivují svůj nový dům, na který málem spadne Škola superhrdinů - kamera na okamžik zabere ceduli s logem realitky. (HappySmile)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama